25. kesäkuuta 2020

Kuulumisia päivän mittaan

14:30: Mä kokeilen tänään tämmöstä taktiikkaa, että teen tän merkinnän osissa. Oon koko aamupäivän lähestulkoon hengaillut tossa meiän pihalla, mutta nyt tuli ihan liian kuuma, joten tulin hetkeksi sisään. Ajattelinkin, että jos aina välillä tuun sisälle vilvottelemaan, niin voin tehdä täällä sillä aikaa jotain hyödyllistä. Tai no, hyödyllistä ja hyödyllistä.. Mitään oikeesti hyödyllistä ei kyllä jaksa mitenkään tehdä, joten se hyödyllistä on siis kirjoittaa blogiin jotain.

En tiedä onko tosta kellonajasta kenellekään mitään hyötyä, tuskin, mutta ajattelin vaan omaksi ilokseni sen tänne merkata.

Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa, että olen melkein onnistunut pudottamaan kaikki juhannuskilot pois! Enää 0,4 kiloa pois ja sitten ollaan maalissa. Ei siis siinä maalarin litkussa, vaan tavoitteessa. En tiedä kelle mä ton oikein selitin.. Kai itselleni, aurinko on pehmittänyt pään.

Muistuttaisinkin tässä kohtaa.. Tai no, sit kun mä tän julkaisen, niin se voi tavallaan olla myöhäistä tän päivän osalta, mutta.. No, muistuttaisin, että muistakaa juoda vettä. Mä itse pyrin edelleenkin siihen, että 2 kertaa päivässä 1,5 litran pullollinen vettä (ei siis putkeen, mutta olis tärkeetä tyhjentää ne pullot päivän aikana), mutta näin kesäkuumalla mua ei haittaa yhtään, vaikka se menisi yhdellä pullolla yli. Ja muistakaa myös syödä, koska vaikka toi kuumuus voi ruokahalun viedä mukanaan, niin se ruoka on aika tärkeä asia.

Mä söinkin itse aamupalaksi tossa just äsken semmosen hyvän munakas-tyyppisen ratkaisun. Pilkoin pekonit pieneksi ja pistin pannulle. Sen jälkeen pilkoin sipulit pieneksi ja laitoin ne pekonien kanssa pannulle. Sitten rikoin kaksi kananmunaa mukiin ja vatkasin ne vaan rikki siellä (ei mitään maitoa tai nesteitä sinne sekaan, ei tarvitse). Hetken aikaa kun pekonit ja sipulit oli paistuneet, mä lisäsin pannulle lorauksen vaahterasiirappia. Annoin hetken niiden pekonien ja sipulien maustua siinä ja lopulta lisäsin sen kananmunasotkun siihen päälle. Pannuun kansi päälle, hella pois päältä ja pilkoin sillä välin tomaattia pieneksi. Siellä kannen alla se munakashommeli paistui ja hyytyi loppuun, joten tomaatit vaan siihen päälle ja taittaa koko homman lautaselle. Oli muuten hyvää (ja kalorit jää alle 500)!

Namnam mikä aamupala.

Nyt mä meen taas hetkeksi tekemään jotain muuta. Ehkä sulamaan tonne pihalle.


16:30: Mun toinen pullollinen vettä on jo melkein puolessa välissä, ja päivää on vaikka ja kuinka vielä jäljellä. Hmm. Pitää hyvin suurella todennäköisyydellä ottaa vielä yksi pullo tänään, koska olo on kokoaika aivan kuiva.

Söin muuten äsken taas vähän. Eira grillaili tuolla ja se väsäskin mulle semmoset grillipossupihvit, että kyllä taas kelpaa. Söin kolme pihviä ja kaloreita vain 378.. Noilla pihveillähän sitä ihmisen kannattaisi itsensä ruokkia – saa syödä vaikka ja kuinka paljon ilman, että tulee ihan hirveetä kaloriöveriä.

Tästä tän päivän merkinnästähän näyttää hiljalleen tulevan jonkinlainen ruokapäiväkirjamerkintä, hups.

Tossa muuten äsken kun lojuttiin pihalla, niin nostin kissan hetkeksi syliini riippumattoon. Silittelin sitä siinä aikani ja se nautti kuin hullu. Sit kun nousin itse siitä pois, niin jätin kissan riippumattoon vielä oleilemaan, ja se viihtyi siinä. Sinne se jäi vaan lojumaan ja tuijottamaan.

Kissa riipuksissa.

Ja nyt taas jatkan päivääni.. Jotenkin. En tiedä miten, koska mitään en jaksaisi. Huvittais kyllä lähtee vaikka rullaluistelulenkille, mutta arvatkaa huvittaako se tossa lämpötilassa? No, se jää nähtäväksi.


18:10: Tulin taas tähän koneelle, koska siis mulla on nyt tuolla keittiössä meneillään semmonen projekti, että mun ruokaa muhii hetken aikaa. Laitoin siihen hieman liikaa nestettä ja nyt se saa siellä pienellä lämpötilalla haitua.

Tää on kyllä yhtä syömistä tää meikäläisen päivä.. Tai no niin, paaston jälkeenhän mä olen parin tunnin välein syömässä, joten joo, sitähän tää on. Paastolla sitten ollaan syömättä ja miettimättä ruokaa.

Päivän ruoat numero 3 ja 4.

Tossa yllä on siis mun seuraava ruoka. Joo, en aio tota koko annosta syödä yhdeltä istumalta, mutta kahdella istumalla kylläkin. Toi on tommonen mielenkiintoinen sotku mitä oon tässä nyt parina päivänä väsännyt, koska siinä on vähän hiilareita ja sen voi tehdä aina hieman erimakuiseksi. Siinä on siis n. 100g porkkanaa, 100g herneitä, 100g vihreitä papuja, 400g kanan jauhelihaa ja pieni sipuli. Mausteena ihan vaan suola, pippuri ja vähän erikoisempi punainen currytahna.

Ilman, että lasken currytahnan kaloreita, niin tossa koko setissä on noin 666 kcal. Hmm, paholaisen luku.. Onneksi jaan sen kahteen osaan ja saan siis kaksi kertaa 333 kcal. Tosin, musta tuntuu, että otan siihen kylkeen vielä 200g raejuustoa, jotta saan vähän ylöspäin noita kaloreita tälle päivälle. Saan siitä sitten 471 kcal x 2, eli 942 kcal yhteensä. Ja se taas tarkoittaa sitä, että päivän saalis on yhteensä 1816 kcal. Siihen mä olen tyytyväinen, ja sillä painon pitäisi tippua.

Nyt mä menen tästä syömään mun herkkuruokaani. Ihmetellään tänään vielä kertaalleen jossain vaiheessa.. Vaikka siis teille tää on yks ja sama ihmettely koko merkintä, mutta ajatelkaa se silleen hauskasti.


20:10: Nyt on kaikki päivän ruokailut pois alta ja vatsa oikein täynnä. Kello on kyllä vielä sen verran, että ruoka-aikaa olisi vielä noin 50 minuuttia jäljellä.. Ehkä mä kuitenkin aloitan paaston jo nyt, koska eihän se nyt pahaa tee.

Mitähän tässä nyt kerkesi tapahtumaan ton edellisen pätkän jälkeen.. Hmm, no, ainakin käytiin Lidlissä. Eiralle iski joku herkkuhimo, jota ei siis saisi ruokkia, mutta minkäs teet; sen piti saada suklaata, karkkia ja jäätelöä – joten suklaata, karkkia ja jäätelöä haettiin. Ei se niitä onneksi ihan ahtamalla ahda naamaansa, että sikäli tuo kai sallittakoon. Ja kunhan ei ota tavaksi.

Öö.. Jotain vielä.. No, sää on vieläkin aivan liian kuuma. Meillä täällä sisällä on nyt tän kesän ollut silleen suhteellisen viileää, ilman ilmalämpöpumppuakin, mutta nyt jotenkin alkaa vaikuttaa siltä, että ilmis pitää käynnistää tulevaksi yöksi. Trooppiset yöt, todellakin.. Ihan pelkkä paikallaan olokin hikoiluttaa.


Mä tossa yritin suunnitella semmosta kaveriporukan yhden yön mökkireissua yhden kaverin mökille, mutta alkaa kyllä vahvasti vaikuttaa siltä, että ne ajat on jo takana päin. Kaikilla tuntuu olevan omia menojaan, eikä joillekin ilmeisesti edes vanha kaveriporukka enää kelpaa. Harmittaahan se, mutta kai se kuuluu tähän elämään.

Toki myönnän sen, että aika myöhään tässä ollaan liikenteessä, mutta siis niin se aina ennenkin meni. Ei tarvinnut kun laittaa "tänään mökille?"-kyselyä ilmoille ja oli kasapäin mökille lähtijöitä. Ja mä jo luulin, että musta on tullut se vanha ja kaikista syrjään vetäytyvä ihminen, joka ei halua mitään yhteistä tekemistä.. Pah, minä sanonkin.


Ja tähän päättyy tämä merkintä tällä kertaa. Tää tapa ei ehkä kumminkaan ollut mikään oma suosikki, vaikka tälleen sai aika paljon tekstiä. Ja tää jotenkin pisti lisäämään enemmän kuviakin, joten kai se olis silleen ihan hyvä.. Mutta tää on kuitenkin ehkä pois omalta mukavuusalueelta, joten en tiedä..

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)