1. kesäkuuta 2020

Raejuustolaatikko

Mun on nyt vähän pakko rikkoa mun omaa kaavaani ja postata toinen päivitys samana päivänä. Tämä siksi, koska en halua unohtaa tätä reseptiä. Toki voisin tallentaa tän vaan tietokoneelle, mutta tämä oli niin hyvää, että se on myös pakko jakaa.

Tutkin aamulla ketogeenista ruokavaliota ja pääpointti siellä kai on jättää vaan hiilarit mahdollisimman vähälle. Tutkin hieman lisää ja mietin, että saako makaronilaatikosta tehtyä vähähiilihydraattista versiota, ja saahan siitä. Makaroni korvataan tässä laatikossa siispä raejuustolla.

Etsiskelin sitten käsiini noin 4-5 raejuustolaatikko-ohjetta, joista poimin ne tärkeimmät kohdat. Sitten aloitin oman reseptin luomisen, koska näin minä toimin; vien parhaat päältä ja luon siitä oman.


Tarvitaan siis seuraavanlaiset raaka-aineet:

1 suhteellisen iso sipuli
2 porkkanaa, koolla en usko olevan merkitystä (mun porkkanat oli semmosia suht. keskikokoisia)
noin 7 ruusukaalia
2 tl keltainen curry-tahnaa
voita
400g sika-nauta jauhelihaa
500g Hyvä suomalainen Arki rae (Valio) -raejuustoa
1 muna
2dl maitoa
n. pss Juustomestarin Cheddar (Valio) -juustoraastetta
Alla mainitaan myös muutamia mausteita

Pistetään uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.

Sitten raastetaan porkkana, pilkotaan sipuli ja viipaloidaan ruusukaali (itse vetelin sen mandoliinilla tosi ohuiksi siivuiksi). Laitetaan pannulle kunnolla voita ja 2 tl keltaista currytahnaa – saadaan jonkinlainen curryvoi. Paistetaan sipuli, porkkana ja ruusukaali siinä sitten kivasti.

Otetaan pieni vuoka, joka voidellaan. Voitelun jälkeen kaadetaan tämä sipuli-porkkana-ruusukaali-setti sinne vuokaan ja vapautetaan näin paistinpannu jauhelihan paistamiseen. Paistetaan jauheliha, maustetaan sitä hieman suolalla, pippurilla ja paprika-mausteella. Jauhelihaa paistaessa voi raejuuston kaataa vuokaan myös, koska en usko, että järjestyksellä on niin väliä.

Jauheliha on maustettu ja paistettu, laitetaan se sinne vuokaan myös. Sekoitetaan kaikki sekaisin. Valmistetaan pieni erä munamaitoa, eli 1 kananmuna ja 2 dl maitoa. Kaadetaan munamaito vuokaan. (jos jostain syystä munamaito ei riitä peittämään kaikkea, niin kai sitä voi tehdä vähän lisää sitten..) Nyt vuoassa pitäisi olla kaikki, joten ei muuta kun juustoraaste kuorrutteeksi ja vuoka kohti uunia. Ite annoin olla reilu 30 minuuttia, mutta se on kai ihan makuasia; itse en niin välitä palaneesta juustosta, joten toi aika oli oikein hyvä.

Annetaan ruoan vetäytyä hyvä tovi ennen nauttimista. Ja vaikka sen antaa vetäytyä, niin on se todennäköisesti silti kovin kosteaa. Mulla oli ainakin vuoka lähes puolillaan nesteitä, koska ilmeisesti makaronilaatikossa pasta tms. imee sen suurimman kosteuden itseensä ja kun tuossa ei pastaa ole, niin märäksihän se sitten jää.

Ja ei muuta kun ääntä kohti.



En tiedä miksi mulla oli ennakkoluuloja raejuustolaatikkoa kohtaan, mutta hemmetin hyväähän se oli. Sanoisin melkein, että ihan lempiruoka-ainesta. Luultavasti toi curryvoi-hässäkkä antoi siihen kyllä semmosen makumaailman, että nam! Curryvoi-hässäkkä oli muuten mun oma lisäys, sitä ei missään reseptissä lukenut, ettäs tiedätte. Suosittelen kokeilemaan.

Ei lisättävää.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)