6. kesäkuuta 2020

MON: 18. viikko

Jos oikein luulemalla luulitte, että tää kesäkuuputki jotenkin estäisi mua kirjottamasta Minulla On Nälkä-päivityksiä, niin erehdyitte. Tässä tätä nimittäin taas tulee.

Ja kuten jo aikaisemmin tällä viikolla kirjoitin, niin olen ottanut tämän pätkäpaaston yhteyteen nyt väliaikaisesti kokeiluun myös vähähiilihydraattisen, hmm, dieetin? No kai se on dieetti, koska en mä siitä ole itselleni elämäntapaa tekemässä. Se on kokeilu, jolla on tarkoitus pudottaa painoa.

Mä arastelin tätä dieettiä kauan, koska oon kuullut tästä oikeestaan vaan sitä, että tässä ei saa syödä mitään. Mutta se on harha, johon ei pidä uskoa. Olen lukemani perusteella voinut tehdä semmosen päätelmän, että monet vaan tekee tän niin väärin. Pyritään löytämään vaan ne pari ruokaa, jotka on joko 0 hiilaria tai muutaman gramman, ja syödään sitten vain ja ainoastaan niitä. Johan se ajatustasolla kuulostaa virheeltä, eikö?

Mä itse tosiaan olen syönyt hyvinkin monipuolisesti, mutta kyllä mullekin on tietynlainen ruokakaava muodostunut, koska se tuntuu helpommalta. Jos joku tässä kaavassa jossain välissä alkaa kyllästyttää, niin muutan sitä. En pidä itseäni mitenkään aidattuna tässä, joten jaksan uskoa tuloksien olevan jatkossakin vielä hyviä.

Mun oli tarkotus kokeilla sitä ensin viikko, eli jos maanantaina alotin niin lopettaisin ylihuomenna.. Mutta, hmm, saattaa olla, että jatkan tätä ensi viikon lauantaihin asti. Tulokset on ollut hyviä, joten miksi lopettaa kesken?

On mulla yksi ongelma, jonka muodostuessa vielä isommaksi, lopetan tän dieetin heti. Eilen mä huomasin nimittäin, että keskellä päivää mua rupes vaan väsyttää todella, todella paljon. Mä en meinannu saada pidettyä silmiäni auki, vaikka olin edellisen yön nukkunut suhteellisen hyvin. Luulempa siis, että kehoni on saavuttanut jonkinlaisen ketoosin ja nyt mulla ei vaan hiilihydraatit enää pyöritä koko järjestelmää. En ole niin ammattilainen, että osaisin sanoa mitään varmaksi.

Mutta tosiaan, mun päivän ruokailut menee tyyliin näin: 13:00 70 grammaa pekonia ja 3 kananmunaa. 16:00 400 g kanan jauhelihaa tai joku oikea ruoka, esim. raejuustolaatikko. 18:00 syön avokadon ja noin 30 g pähkinää tai mantelia. Sitten on vielä 20:00 iltapala, joka on nyt toistaiseksi aika usein ollut kaupan valmissalaatti, kana-ceasar, ilman krutonkeja, mutta 200 g lisättyä raejuustoa.

En sano, että toi on mitenkään ideaali, mutta mä olen itse tykästynyt toistaiseksi tommoseen. Hiilareita tosta tulee päivässä noin 30-40 g, joka on hyvin vähäinen määrä siispä. Jossain sanottiin, että 50 g on vielä ihan hyvä, joten oon yrittänyt pitää sen kuitenkin ainakin sen alapuolella.


Kuten saatatte huomata, niin nää ruoka-, dieetti- ja elämäntapa-merkinnät on mulle nykyään semmonen juttu, että näistä tykkäisin jaaritella vaikka toista tuntia tänne.. Harmi vaan, että nää saa aina niin vähän lukijoita. Näiden parissa mun ei kyllä tarvitse kauaa miettiä, että mitä kirjotan, koska tekstiä vaan tulee ja tulee. Pitäisi varmaan alkaa tarjoamaan teille myös viikon tuloksia tässä sivussa, eikö? Niitähän te, jotka näitä luette, aina janoatte, eikö niin?

No voin erittäin hyvillä mielin sanoa, että tämä viikko on ollut lähes täydellinen. Pelottavan täydellinen jopa. Tosin, en ihan vielä tiedä tän päivän painoa, mutta uskoisin sen olevan hyvä – jos eiliseen kalorivajeeseen on uskomista siis. Ja jos mietitään yhtään tätä muuta viikkoa.

No, lauantaina oli tosiaan kaverin synttäribileet, jotka meni ihan hyvin. Silloin tuli otettua hieman alkoholia ja tiesin, että vaa'alla saattaa olla epämiellyttävä näky. Mutta siis juomisen aiheuttama painonnousu ei näy mulla ainakaan koskaan heti seuraavana päivänä, niin se viikon punainen päivä osui sitten maanantaille. Ja maanantaina kun paino olikin nouossut ihan liikaa, niin ajattelin, että nyt kokeillaan vähähiilihydraattista. Ja niin kävi.

No, nyt niihin tuloksiin, sen enempiä selittelemättä: la-su -0,4 kg, su-ma +1,2 kg, ma-ti -1,2 kg, ti-ke -1,2 kg, ke-to -0,3 kg, to-pe -0,5 kg ja pe-la -0,5 kg.

Katsokaa nyt miten mahtavalta tuo viikko näyttää! Ei ole ikinä vielä näyttänyt noin hyvältä! Ja nyt ollaan vielä kuitenkin aika kaukana aloituksesta, jolloin painon putoaminen on nopeinta. Viikkotulokseksi tämä tekee niinkin paljon kun -2,9 kiloa! Se on ihan järkyttävän paljon, ja kuten sanottu, jopa pelottavan täydellinen tulos.

Tuo viikkotulos kun lisätään kokonaistulokseen, niin päästään järisyttävään -20,0 kg tulokseen! Mä toivon, että toi ei tule ihan yhtä nopeasti takaisin, ja sen takia haluan pitää vielä tota vähähiilihydraattista päällä ja senkin jälkeen lisätä niitä hiljalleen. Ruokapäiväkirja saa toimia suurena apuna, koska siis.. Onhan toi nyt semmonen tulos, että ei siitä halua kyllä enää kiloakaan takaisin.


Loppuun on mainittava, että joskus aikoinaan lupasin äitilleni, että jos pääsen tietyn painon alle, niin ajan partani pois. Tietäkää ihmiset, että se etappi ei ole enää hirveän kaukana ja äiti saa vihdoinkin haluamansa, joltain pojaltaan parran hetkeksi pois. Se mua jännittää kyllä hyvin suuresti, koska en ole nähnyt leukaani sen jälkeen kun parta on alkanut kasvamaan. En, vaikka niitä on varmasti ollut siellä jo useampia.. Uskoisin, että kohta sekin ihme tapahtuu.

Tämä oli tämän päivän merkintä, toivottavasti tämä oli ihan kiva. Tulokset on ainakin omasta mielestäni tosi kivat.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)