6. helmikuuta 2019

Viidennen kuukauden vaikeudet?

Mä ajattelin, että mä kirjottaisin seuraavan tupakka-aiheisen blogimerkinnän sitten, kun olen ollut puoli vuotta ilman tupakkaa. En kuitenkaan nyt malta sinne asti, koska mulla on siitä asiaa nyt. Mä olen kuitenkin ollut ilman tupakkaa jo 5 kuukautta, 13 päivää ja 19 tuntia.

Asiahan on niin, että mä aloin taas tupakoida! Ei vaan, menittekö halpaan? Todellisuudessa siis mun mieli on alkanut tehdä mulle temppujaan. Mä muun muassa nään välillä unia, että olen tossa meiän terassilla tupakalla.

Sitten mä olen jotenkin saanut uudestaan kohdattavaksi nämä kaikki tilanteet, missä mun tekisi mieli tupakoida. Mä olin ihan varma, että olen jo yli niistä fiiliksistä, mutta nykyään mulle tulee välillä esimerkiksi vaikka ruoan jälkeen mieleen, että voisinpa mennä ruokatupakalle.

Nää halut ei ollu niin vahvoja sillon kun lopetin, vaan ne on jotenkin vasta nyt ilmestynyt tämmösinä.. Enkä mä jotenkin kaipaisi näitä nyt tässä kohtaakaan.

Sit tää jokin on saanut mut muistelee kaikkia tupakkaan liittyviä hyviä/hauskoja hetkiä. Uskokaa vaan, niitä on! Niinkin kiusallinen tilanne esimerkiksi, kun olin just alottanut tupakoinnin ja marssin Hyvinkään läpi polttamaton tupakka suussani, koska mulla ei ollut tulta. Pysähdyin tupakoivan porukan läheisyyteen ja pyysin tulta. Aina kun tulta tarjottiin, onnistuin puhaltamaan sen tulen sammuksiin. Niin kävi varmaan 5-6 kertaa ja siinä kohtaa tyypit kyllästy ja käski hankkimaan tulen muualta. En mä ymmärtäny, että tein jotain väärin.. Hengitin aina vaan ulos päin kun tuli tuotiin naaman eteen.

Kesä ja tupakka on ollut aina hyvä kombo; on ollut kiva lojua jossain nurmikolla ja tupakoida ketjussa.. Tupakka ja ihmiset on ollut hyvä kombo.. Sit, tiedättekö, nykyään ei oo semmosta, että mennään käymään jonkun luona silleen muuten vaan. Aiemmin pysty vaan soittaa ja sanoo, että "tuun käymää röökillä". Sit se oli se tupakka + juttelut ja molemmat jatko omiin suuntiinsa.

Kaikkee tällästä mulla on tullu vähä ikävä.. Matkojen mittaaminen tupakoina ja kaikkea muuta. Mun ensimmäinen oma kämppä missä asuin, ni mulla oli siitä tupakanmittainen matka kauppaan. Se ei siis ollut yhtä pitkä kuin se tupakka, vaan matkalla kerkesi polttaa yhden tupakan.Viimesimmästä kämpästä, missä Hyvinkäällä asuttiin, ni mulla oli tupakanmittainen matka mun vanhemmille. Täällä Riihimäellä mulla oli ja olisi vieläkin aikalailla myös tupakanmittainen matka tästä kauppaan.. Huh.


En tiennyt, että tupakoinnin lopettamisessa tulee eteen tämmönen viidennen kuukauden kohta, jossa haluut palata tupakoivaksi enemmän kun olet aiempina kuukausina halunnut. Mä nyt halusin kirjottaa tämän ylös, jatkaa savuttomana ja lukea tän vaikka 5 savuttoman vuoden jälkeen ja nauraa tälle. "Olitpa hölmö kun sinun teki mieli tupakkaa!"

Onneks tää ei oo mulle missään vaiheessa ollu ihan mahdottoman vaikeeta. Jatketaan harjoituksia.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)