8. joulukuuta 2016

Kahdeksas | Kotiruokaa

Ja tänään taas kokattiin vähän vauhdikkaammin. Tai no ei oikeestaan, mutta työvaiheet oli vähä semmosia, että ois pitäny olla parissa paikkaa samaan aikaan. Vaikka kyseessä onkin aika normaali kotiruoka, sai siihen vähän erilaisuutta kun lisäsi uutta.


Tarvitset:
5 perunaa
2 porkkanaa
Täysmaitoa
Suolaa

Jauhelihaa (meillä tänään 700 g paketti)
Pari kananmunaa
Sipulia
Valkosipulia
Mausteita!

Alotin taas ihan puhtaasti siitä, että kaikki puhtaaksi. Tai no, perunat ja porkkanat likoomaan, koska tykkään kuoria ne tässä vaiheessa ja ne on helppo kuoria kun ne on vedessä. Tai ainakin roskat saa mun mielestä paremmin kaavittua.


Sit mä silppusin ne tommoseks suhteellisen pieneks, ettei tarviis antaa niiden olla tuolla montaa vuorokautta. Eli suolaa sekaan ja juurekset mukaan kattilaan. Jätetään ne sinne keittymään.

Sit heitetään jauheliha kulhoon ja ruvetaan siistimään ja pilkkomaan sipuleita. Sipulit kannattaa laittaa aika pieneks, ellei tykkää sattumista. Heitetään ne jauhelihan kanssa samaan kulhoon ja rikotaan päälle kananmuna tai pari.


Tässä kohtaa tartutaan sähkövatkaimeen ja annetaan tolle vähän kyytiä. Ei sitä kannata hirveen pitkään sillä jauhaa, koska joutuu laittaa käden jokatapauksessa sekaan, ei siitä muuten tuu semmonen hieno köntsä.


Ihan ensimmäistä kertaa elämäni aikana rupesin jakamaan tota vaa'an kanssa. Tein semmosii noin 100g pallukoita. Ja jos luulit, että ne on lihapullia, niin luulit väärin. Pallot litsataan tietenkin lyttyyn ennen pannulle menoa, jolloin niistä tulee siispä pihvejä.


Mä tykkään yleensä vasta tässä vaiheessa lisätä suolan ja pippurin. Se on jotenkin mun mielestä vaan parempi tapa. Ja näiden paistamisesta ei voi sanoa kun sen, että paista kunnes haluttu kypsyysaste on saavutettu. En meinaan ottanut aikaa.

Jossain vaiheessa ne juureksetkin on varmasti jo kypsiä siellä, joten ota ne ja kaada niistä vesi pois, vaikka jonkun lävikön avulla. Sit vähä myllätään niitä sähkövatkaimen kanssa. Sit heitetään vähän voita sekaan ja myllätään taas.


Mä oon ite keittiössä semmonen, että mä tykkään maistella. Koska mä en hirveemmin mittaile, niin mä maistelen, että koska on hyvää. Maustaminen alotetaan tietenkin vähästä, paitsi voin kanssa. Sit ruvetaan vähän kaataa sinne täysmaitoa ja vatkataan. Vähän suolaa myös, jos mieli tekee. Sit ku saavutetaan haluttu koostumus niin ruoka on jumankauta valmista.


Täytyy sanoa, että tää luukku oli vähän tämmönen tylsänpuoleinen, koska tää oli vaan ihan normaalia kotiruokaa ihan pienellä twistillä. Tosta muusista tuli erittäin hyvää, mutta pihvit jäi vähän kehnoiksi, niinpä neuvon teitä vielä tähän loppuun tekemään asiat eritavalla kun itse ne tein: maustakaa ne vähän paremmin! Ehkä enemmän sipulia, miksei vaikka paprikaa myös. Nää oli aika tylsiä, mutta toimi ton muusin kanssa todella hyvin yhteen.


Eipä tässä muuta, ehkä huomiseks jotain mielenkiintosempaa? Vähän tekis mieli tehä lisää muffinsseja, koska kun tänään söin ensimmäisen aamukahvin kanssa.. Mä olin ihan haltijoissani. Se oli aika hemmetin hyvä kombo - kahvia ja tuplasuklaamuffinssi.

Vaan enpä tiedä. Huominen on taas huomenna ja asiat selvenee toivottavasti silloin.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)