6. joulukuuta 2016

Kuudes | Tuplasuklaa-muffinssit

Tänään mentiin kyllä niin epämukavuusalueelle, että melkein hirvitti. Leipomista siis ihan täydessä vauhdissa.

Eli tän päivän luukku sisältää tuplasuklaa-muffinssit Arnoldsin tyyliin. Ohje löytyy netistä ja Eira tän mulle kalasti sieltä. Mutta siis, mennään itse asiaan.


Tarvitset:
200 g voita
50 g taloussuklaata
2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl jauhoja
1 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasukeria
2dl maitoa
100 g valkosuklaata paloiteltuna ja 100 g taloussuklaata paloiteltuna

Alotin siis ihan puhtaasti siitä, että heitin hellan päälle. Voiköntsän kattilaan ja annoin sen sulaa siellä kaikessa rauhassa samalla heittäen kuivia aineita sekaisin. Eli siis jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon odottelemaan tuomiota. Kun voi oli sulanut, niin heitin sinne 50 grammaa taloussuklaata sekaan.


Täytyy sanoa, että meininki meni tän kuvan jälkeen sen verran hektiseksi, että en kerennyt ottaa hirveesti kuvia. Mä en tiedä miksi, mutta mulla tuli ihan hirveä hoppu.

Seuraavan kuvan sain vasta kun koko sotku oli yhdessä kulhossa.


Mutta kuitenkin. Vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi - kai. Toi munien ja sokerin vatkaaminen vaahdoksi on mulle suhteellisen uusi juttu, joten en tiedä miten onnistuin siinä. Sen jälkeen lisäsin jauhot, tai mitkä kuivat aineet nyt onkaan sinne. Ensin puolet siitä kuiva-ainekulhosta, sitten desi maitoa, sitten loput kuivat aineet ja lopuksi vielä toinen desi maitoa.

Tän jälkeen mä heitin sekaan sen voi-suklaalitkun sieltä hellalta. Mä en tiedä, että poltinko mä sen pohjaan, mutta toivon hartaasti että en. Kuitenkin, se sinne sekaan ja sen jälkeen vielä pilkoin äkkiä 100 g taloussuklaata ja 100 g valkosuklaata sinne sekaan. Sit mä tajusin, että tää ohje tuolla netissä oli antanut väärän kuvan, koska tarvitaan vielä lisää valkosuklaata koristeluun - ja meillä ei ole.

Tän jälkeen mä annoin itelleni hengähdystauon, koska en tiedä miten noi annostellaan noihin kuppeihin. Ohjeen mukaan tosta tulee 12 isoa muffinssia, mutta meillä on suhteellisen pieniä kuppeja - mitä teen? Netti auki ja selaamaan.

Okei, eli noi jutskat täytetään noin puolilleen. No, katsotaan tuleeko tästä muuta kun sanomista. Nyt uuni lämpenemään 225-asteeseen ja muffinsseja tunkemaan muottiinsa. Seuraavaksi vuorossa jonkinlainen kuva.


Tossa on nyt pellillinen mun muffinsseja - raakoina. Totesin, että noin ruokalusikallinen per muotti on hyvä. Toivotaan vaan, ettei tää oo mikään missikisa, koska osa noista on kyllä jotenkin epämiellyttävän näkösiä. Ehkä ne kaunistuu uunissa? Ken tietää. Katsotaan. Vartti uunissa ja sieltä pitäisi tulla ulos kauniita yksilöitä - tai sitten ei.


Mun täytyy kyllä sanoa, että mun ensimmäisiksi muffinsseiksi noi on kyllä aika syötävän hyvän näköisiä. Vai mitä tuumitte? Mä odotan noi seuraavat muffinssit pois uunista - joo niitä tuli melkein kaksi pellillistä - ja lähen kai sit hakemaan lisää valkosuklaata.

Mutta mun pitää jättää pieni kiusaus teille: koristellut muffinssit on vasta huomisessa luukussa (tai jos hyvä tuuri käy niin lisään ne vielä jälkikäteen tähän). Venähtää muuten ihan liian pitkäksi tämä kirjottelu ja odottelu itellekin. Eikai mulla ole koko päivää aikaa kirjotella teille yksistä muffinsseista.

Edit: Mun oli aivan pakko lisätä tää kuva jo tänään, koska mä sain ne nyt valmiiks ja mun mielestä ne on aivan mahdottoman komeita, vaikka ne ei oikeesti olekaan kovin komeita:


Jokatapauksessa teidän tekee nyt mieli noita.


Muuten, mitä eiliseen piirakkaan tulee, niin se parani huomattavasti vielä jäähtyessään. Maut tasottui ja koostumus muuttui paljon kiinteemmäksi. Ei kannata olla yhtä kiireinen kun minä ja ahmia sitä suoraan uunista. Hyvää se oli vielä tänäänkin kylmänä - että ei kaikkea kannata syödä heti.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)