12. joulukuuta 2016

Kahdestoista | Rokkari

Huomasitte varmaan, että mä vaihoin tota ns. kansikuvan tyyliä näissä merkinnöissä. Mulla tuli suunnitelmavirhe edellisessä tyylissä, joten mun oli pakko vaihtaa sitä. Numerot alko käydä liian isoiksi ja muutenkin tuli semmosia muutoksia siihen, että en ois joka kerta jaksanut niitä tehdä uudelleen. Yksinkertaistetaan siis. Nyt toi on tommonen hassu luukku, josta näkee mitä merkintä tuo tullessaan.


Jotenkin varmaan osasitte päätellä, että päivän aihe on pizza. Mä en oo koskaan muistaakseni tehny pizzaa alusta loppuun ite. Oon yks niitä harvoja, joka tykkää kaupan pizzapohjista.

Tänään tehdään semmonen pizza mitä yleensä tilaan. Rock n roll special eli Rokkari. Pohjasta lähtien itse.



Tarvitset
25 g tuorehiivaa tai kuivahiiva käy myös 
2 dl vettä 
1 tl suolaa 
3 rkl öljyä 
5 dl vehnäjauhoja


Täytteeksi
Tomaattimurskaa
Jauhelihaa
Kinkkua
Aurajuustoa
Kebabia
Valkosipulia
Paljon juustoa

Ihan ensimmäisenä aletaan työstämään sitä taikinaa. Kädenlämpöseen veteen hiiva sekaan. Itse sekotin sen suhteellisen hyvin ennen seuraavaa työvaihetta, joka on öljyn, suolan ja jauhojen lisääminen. Toi 5 dl vehnäjauhoja on vähän semmonen suuntaa antava mitä ilmeisemmin, koska kyllä mä jouduin sinne sit vähän lisäilee, että sain semmosen mun mielestä sopivan taikinapallon.


Mun ois niin paljon tehny mieli lisätä tohon taikinapalloon vielä kaikkea. Mut en mä uskalla näin ekalla kerralla. Miksei tohon meinaan voi laittaa jo tässä kohtaa vähän juustoraastetta ja jotain muutakin maustetta kun vaan suolaa? No, se selviää mahdollisesti joskus jos vielä innostun kokeilemaan.

Annetaan tolle pallukalle oma rauha jonkinlaisen pyyhkeen alla ja käydään muiden tarvikkeiden kimppuun.


Mä oon näiden lastujen kanssa oppinut, että ne kannattaa heittää sulamaan ja kun ne on tarpeeksi sulia niin heitetään sinne vielä mustapippuria sekaan. Mun mielestä ne saa paremman maun siitä. Voidaan lisätä muitakin mausteita, mutta ei oo pakollista.

Sit pilkotaan valkosipulit (voit myös murskata tai mitä ikinä tykkäät) ja laitetaan jauheliha pannulle. Heitetään ne valkosipulit sinne seuraks ni jauheliha saa niistä vähän lisämakua. Sit mä lisäsin tähänkin hieman mustapippuria ja suolaa.


Paistetaan jauheliha kypsäksi. Tai en tiedä kuinka oleellista se on kun kaikki menee vielä uuniin, mutta kyllä mä ainakin itse tykkään paistaa valmiiksi asti - paremmat varmuudet ruoan kypsyydestä.

Sit voidaan pohtia seuraavia työvaiheita ja odotella vielä sitä pizzataikinaa hetki. Joku puoltuntii ois kuulema hyvä antaa ton kohota ja mä en usko, että oot saanu noihin muihin työvaiheisiin sitä aikaa tuhlattua. Joten mieti elämää.


Koittakaahan sit olla viisaampia sen taikinan kanssa kun mitä minä olin. En mä taas muistanut yhtään, että meillä on normaalia isompi uuni. Ja toi oli kaikenkaikkiaan normaalin uunipellin kokoinen taikina. No, kai se menee noinkin.


Siihen sitten tomaattimurska (tai me oikeestaan laitettiin paseerattua tomaattia) ja ripaus juustoraastetta. Näin mä teen aina. Jotenkin kiva saada sitä juustoa sinne täytteiden allekin. Ja tää on muutenkin yleensä tuplajuusto, joten sitä juustoa ei kannata säästellä.


Sitten kinkut siihen päälle. Ja taas ripaus juustoraastetta, koska JUUSTO!


Sit laitetaan jauheliha-valkosipuli-höttö siihen päälle, mut nyt voidaan vähän jo himmailla sen juustoraasteen kanssa.


Sit ne kebabit. Ne voidaan siihen kaataa päälle tai sit voidaan käyttää vähän enemmän aikaa ja asetella jokainen tähtitieteellisen tarkasti omalle paikalleen niinkuin minä tein.


Seuraavaksi siihen päälle se kaupan halvin homejuusto, vaikka aurajuustoa pyydettiin ohjeessa. Mä en ees tykkää homejuustosta, miettikää sitä. Se on vaan tässä pizzassa, jos sitä on sopiva määrä ni se on kyllä ihan täydellinen makuelämys. Nää täytteet (ainakin kun pizzeriasta on tilattu) sointuu kyllä ihan täydellisesti yhteen.


Sit jysäytetään vielä loput juustoraasteet päälle. Jos siis satuitte ostamaan niin ison pussin kun meillä oli. Ehkä toi vähän kylpee juustossa, mutta edelleenkin: tuplajuusto. Ehkä se on muuttunut jo triplajuustoksi jossain vaiheessa, mutta hei, mitä väliä.

Sit teil toivon mukaan oli jo uuni lämpeemässä 225-asteeseen? Koska seuraavaks toi tunkastaan lämmenneeseen uuniin 20 minuutiksi. Sen jälkeen sen pitäisi olla täydellisen hyvä syötäväksi.


Ja 20 minuuttia kului ja pizza näyttää tältä. Seuraavaksi on jäljellä onnistumisen toteaminen. Eli maistaminen.

Leikatessa pohja pysyi ainakin kasassa. Eli kaikenkaikkiaan pohja on ainakin onnistunut tekovaiheesta paistamiseen asti. Sit kokeillaan, että pääseekö maku lähellekään pizzeriatasoa. Mm! Maku oli yllättävän hyvä! Ehkä mä ripottelin homejuustoa liikaa, mutta ei se siltikään paha juttu ole. Vaikuttaa ihan hyvältä rokkarilta!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)