4. joulukuuta 2016

Neljäs | Kana-paprika-sipuli-nuudeli-keitto

Tänään mä en kirjota tätä merkintää hetki hetkeltä, koska nyt oli sen verran kiirettä keittiössä. Me käytiin tossa kaupassa ja mietittiin päät puhki, että: "Mitä tänään syötäisiin?"

Päädyttiin sitten kanakastikkeeseen ja riisiin - joka tosin automatkalla muuttui muotoon kanakastike ja nuudelia.

Mikä tästä sitten tekee kiinnostavan? Kaikki osaa valmistaa kanakastikkeen? No, mä kävin läpi netistä kanakastikeohjeita. Poimin hyviä aineita ja päätin, että tästä tulee nyt "kanakastike, jota en ole koskaan tehnyt". Tosin nyt kun tota miettii, niin jokainen kanakastike mikä pitää vielä tehdä, on kanakastike jota ei ole vielä tehty. Mutta ymmärtäkää kuitenkin se mun tavallani - mulle uusi juttu.


Tarvitset:
Paketin kanaa (Kannattaa valita isompi ku meillä, koska nyt on aika vähän kanaa. +Me ei käytetä suikaleita, koska ne on vähän turhan satunnaisia välillä, että parempaa saa kun ostaa jotain pihvejä ja suikaloi itse)
2 ps Mama-nuudeleita (kananmakuinen)
1 prk ruokakermaa
2 dl vettä
1 sipuli
1 paprika
Loppujenlopuksi 3 kanaliemikuutiota, koska et oo miettinyt asioita etukäteen.

Mä alotin ihan vaan pilkkomalla sipulit pieneksi. Oishan tässä voinut käyttää pakastesipuleitakin, mutta mun mielestä näin joulukalenterin takia saa käyttää kunnon tuotteitakin. Ei mennä sieltä mistä aita on matalin.

Heitin ne voin kanssa pannulle. Kyllä, voin. Voihan on parasta. Annoin niiden paistua siinä sen aikaa kunnes sain pilkottua paprikat pieneksi. Heitin ne sinne sekaan, vaikka jossain kehotettiin heittämään ne myöhemmin vasta. Mutta minähän en tottele.


Mä harvoin itseasiassa käytän mitään värejä ruoanlaitossa. Eli siis normaali kanakastike mitä meillä tehdään on: "Paista kana, heitä ruokakerma sekaan ja syö". Nyt oli pakko kokeilla, että miltä se maistuu vähän kirjavampana - eli paprikan tuoman värin kanssa.

Jotkut kokit siellä voi seuraavaksi sanoa, että tein seuraavan virheeni tässä, kun pilkoin seuraavaksi kanat ja lisäsin ne tonne noiden seuraan vaan.


Ehkä se voi olla väärin ja ehkä sieltä voi helpommin joku raakakanatauti iskeä, mutta mä paistoin noita kyllä pitkän tovin. Niinku mä yleensä kanan kanssa teen. En sen kanssa yleensä ota mitään turhia riskejä, koska onhan se kaikenkukkuraksi paljon parempaakin kypsänä.

Tässä vaiheessa mä heitin vedenkeittimen päälle. Jaa miksi vai? No, noi Mama-nuudelit on mun mielestä parempi valmistaa erikseen. Eli jos sulla on kaksi pussia Mama-nuudeleita, niin et heitä niitä kattilaan vaan annat molemmille oman kulhon - ja sinne kuuman veden. Mausteet menee mun mielestä tasasemmin niihin kun niitten kanssa ei turhia leiki.


Eli ikäänkuin näin. Ja jos et hoksannut, niin maustepussit ja ne öljyt noihin sekaan. Chilin voi tässä kohtaa heittää suoraan sinne kastikkeeseen. Annat "nudskujen" siinä ottaa vähän lämpöä ja pehmetä samalla, kun lisäät ruokakerman ja veden tonne kastikkeen sekaan.


Eikös ala pikkuhiljaa jo näyttämään hyvältä? Niin minustakin. Tonne laitoin yhden kanaliemikuution ja totesin, että se on ihan ok. Ilman seuraavaa virhettä, ette tarvitse niitä yhtään enempää.

Mä oon joissain ruoissa aina tehny niin, että mä lisään noi nuudelit vesineen sinne sekaan - kaikki maku talteen. Nyt vaan en ottanut huomioon sitä, että mulla oli paljon enemmän vettä kun yleensä (mä yleensä pistän nuudelit ihan murskaks, jolloin ne keittyy vähemmässäkin vedessä). Joten tästä johtuen mä sain aikaiseksi kana-paprika-sipuli-nuudeli-keiton.

Mikä sinällään on hemmetin hyvä! Tämähän on pääosin ollut kokeilemista ja siihenhän tämäkin meni mitä enenevissä määrin. Muistakaa lisätä sinne tän virheen (jos siis päädytte sen tekemään) jälkeen vielä vähän kanaliemikuutioita (itse laitoin kaksi lisää), koska toi liika vesi hävittää aika hyvin kaikki maut.


Nyt kun mulla oli tää omalaatuinen keitto tässä paistinpannulla valmiina, niin annoin sen oikeestaan muhinoida siellä kaikessa rauhassa. Heitin kyllä oikeestaan vähän curryä päälle (ja sekotin), koska curry on hyvää kanan kanssa.


Mä en tiedä mitä mä sekoilin tän annoskuvan kanssa, koska tää on ihan miten sattuu. Mutta kuten taas kerran näette: raejuusto sopii ruokaan kun ruokaan. Ja väitättekö, että näyttää pahalta? Voin nimittäin sanoa, että nyt kun sain tota vähän lusikoitua jo naamaanikin, niin muunmuossa toi paprika sopii tonne aivan mahtavasti. Se ikäänkuin maistuukin enemmän keitolta sen kanssa.


Onks teillä jotain hyviä ideoita mitä voisin kokeilla? Tää on nimittäin aika raskasta koittaa keksiä joka päivälle jotain sapuskaa tai muuta semmosta. Ideoita saa laittaa, ja mielellään ois tosissaan ihan hyväkin.

Terveisin,
Tekko

2 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu tehä kokosmaitoon on muuten hyvää :) no toisaalta makuasioitahan nää o joku tykkää ja joku ei

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo jotenkin koskaan oppinu tykkäämään kookoksesta, mut joissain asioissa sitä houkuttais kokeilla - ja tää on yks. Ehkä mä joskus päädyn kokeilemaan.

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)