10. joulukuuta 2016

Kymmenes | Quesadilla

Me ostettiin eilen tortillatarvikkeet. Eli ajatuksena oli tehdä tänään tortilloja. Sit mä rupesin funtsii, että onko hieman tylsä blogimerkintä? Pitäskö siitä tehä vähä mielenkiintosempi? No tottakai. Sit mä päädyin quesadilla-nimiseen ruokaan.

Sit mä tajusin, että eihän meillä ole melkein mitään mitä ohjeet halusi niihin laitettavaksi. Joten kompromissi: teen quesadilloja ihan näillä samoilla tortillavermeillä - eihän se voi olla siitä kiinni.


Tarvitset:
700 g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 paprika
Juustoraastetta
Tex-mex-maustepussi
Tortillapohjia/lättyjä/miksi ikinä niitä kutsuttekaan

Kurkkua ja salaattia lisukkeeksi, äläkä unohda raejuustoa!

Mä jouduin alottaa sillä, että sulatin jauhelihan. Unohdettiin se pakastimeen ja otin sen vasta tänään pois sieltä. Kuumaan veteen paketin kanssa kellumaan - sulaa suhteellisen nopeesti.

Sit ruvetaan paistamaan sitä jauhelihaa. Siinä samalla kun jauheliha tirisee pannulla voidaan pilkkoa sipuli, valkosipuli ja paprika. Lisätään niitä sinne sit sitämukaa sekaan kun on saatu pilkottua.


Sipulit ja tex-mex-mausteseos jauhelihan kaverina tossa kuvassa. Sekotellaan ja sit jossain kohtaa lisätään ne paprikat sinne mukaan.


Ja sit taas sekotellaan. Sit ku ne on tarpeeks sekasin ja kaikki on saavuttanut halutun lämpötilan/koostumuksen/jotain niin heitetään sinne sit vielä juustoa mukaan. Se pitää ton sit paremmin kasassa tai jotain.


Meillä ei ollu ku yks juustoraastepussi, vaikka toi ohje ois halunnu kaksi, ni mä otin jääkaapista jonkun vanhan juustoköntsän ja pistin sen suhteellisen pieneksi ja lisäsin sekaan. Se ajoi asiansa erittäin hyvin.

Sit läväytetään tortillalätty esille. Ripotellaan siihen sitten vähän sitä juustoraastetta, mutta vain puolikkaalle alueelle. Selviää myöhemmin miksi.


Sit heitetään toi jauhelihamössö siihen ja sekin vain puolikkaalle alueelle. Ja kannattaa vähän pohtia sitä jauhelihamössön määrää, että se riittää kaikkiin. Meillä oli 6 isoa tortillalättyä ja toi jauhelihamössö riitti niihin aika täydellisesti.


Ikäänkuin näin. Tohon päälle vielä ripaus juustoraastetta. Ja nyt selviää se suuri salaisuus miksi nämä tehtiin näin: toi tyhjä alue käännetään nyt tohon päälle! Ja mä painelin sitä tovin aikaa ja toivoin suuresti sen jäävän kiinni - ja se jäi. Huh.

Ei muuta kun jutut uuniin 225-asteeseen ja ihmetellään maailmanmenoa 8 minuuttia kunnes ruoka on valmis. (ainii, rippottelin hieman ylijäämäjuustoja tohon pinnalle vielä ennen uuniin menoa)


Mä en tiedä kuuluuko niiden näyttää tuolta, koska tämä oli ensimmäinen kertani. Mutta jos ei kuulu, niin nyt kuuluu! Nää on mun versioita ja kukaan muu ei päätä sitä, että miltä ne näyttää.


Ja siinä tarjoiluehdotus. Noi kurkut ja salaatit ois menny tortillojen väliin, mutta kun nämä kävi uunin kautta niin en todellakaan halunnut niitä sinne. Joten ne tarjoillaan tuoreeltaan ruuan kumppanina. Vähän jotain salaattisoosia päälle ja itse tykkään ripauttaa vähän myös sitruunamehua salaatin päälle.

Ja mun täytyy sanoa, että olin alkuun hieman peloissani kun noi tuli uunista. Ne näytti vähän kärtsänneiltä ja vaikutti tosi kovilta. Jos se ei ollut tarkoitus, niin sitten epäonnistuin, mutta käännän epäonnistumisen voitoksi ja sanon, että noi oli ihan jumalattoman hyviä! Rapsakka kuori ja hyvä sisältö. Ja vieressä tuoretta salaattia! Nam!


Eikai tähän ole muuta lisättävää. Suosittelen kokeilemaan jos haluu välillä tortillan kanssa vaihtelua.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)