15. joulukuuta 2016

Viidestoista | Haaste: Mifu

Tänään otetaan taas haaste vastaan.


Reseptin löydät täältä: Valio

Tosin mä itse karsin tosta listasta semmosia asioita, mitä en olettanu tarvitsevani. Lainataan vähän tuolta ja tehään chili con carnea niinkuin olen sen itse tottunut tekemään.

Alotin laittamalla riisinkeittoveden kiehumaan. Sitten kävin sipuleiden ja paprikan kimppuun. Sit pannu kuumaksi ja Mifut pannulle ruskistumaan.


Ja koska mä en reseptiä noudata niin mä maustoin ton mifun tässä vaiheessa ja heitin ihan vaan siihen päälle kaikki pilkotut sipulit ja paprikat.


Noita sitten sekotellaan siellä ja annetaan kaikkien makujen ottaa paikkansa sieltä. Sit kaadetaan sinne pavut. Mä en ite tosiaan niitä kidney-papuja käytä niin mä korvasin sen määrän ihan puhtaasti valkosilla pavuilla. Valkoset pavut tosiaan sekaan, tomaattimurskaa päälle ja sit vielä vähän vettä sekaan.


Sekotellaan taas. Annetaan kiehahtaa jonkun aikaa siellä välillä vähän sekottaen.


Sit se ruoka alkaakin jo pikkuhiljaa olla valmista nautittavaksi.

Täytyy sanoa, että kun mä taas sävelsin, niin tossa oli kyllä ihan liikaa sipulia tohon muiden aineiden määrään, mutta en tiedä haittaako se nyt niin hirveesti.

Jos tarpeeks laittaa vaan chilimaustetta niin kyllä sieltä se tulisuus potkasee pikkasen, mutta muuten se on kun joku mikä tahansa kasvisruoka. Syötävää kyllä, ja oikeestaan ehkä ihan hyvääkin. Tottumattomaan suuhun tää on kyllä täysin uusi makuelämys. En välttämättä kuitenkaan jatkossa käytä Mifua chili con carnessa - on se jauhelihan kanssa parempi. Mutta en Mifua vielä lähe kokonaan kieltämään. Ehkä sitä voi kokeilla vielä vaikka makaronilaatikossa.

Mifu ei itsessään maistu oikein miltään. Kasvisruoan ystävälle tää on varmasti oikein taivaallinen setti, mutta itellä vaatii vielä totuttelua.

Terveisin,
Tekko

2 kommenttia:

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)