14. joulukuuta 2016

Neljästoista | Tonnikalapasta

Tänään tehään ihan vaan tonnikalapastaa. Viimeks ku oli tarkotus tehä tonnikalapastaa niin se muuttuikin vuokaruoaksi, mutta tänään ei anneta niin tapahtua.



Tarvitset
2 prk tonnikalaa vedessä
2 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
Sipulia
Valkosipulia
Paprikaa
1 prk ruokakermaa
Tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia tai mistä tykkäät
Pastaa
Mausteita

Tänään laitetaan ekaksi se pastavesi kiehumaan sinne kivasti. Mä en sitä muistanut tehdä, niin meillä oli pasta viimeseksi valmiina. Mutta muistakaa te. Sit käydään sipulien kimppuun.


Tehdään sipulille kaikki tarpeelliset toimenpiteet ja pilkotaan ne niin pieneksi kun tykätään. Sit ku ne on pilkottu ni kannattaa vasta laittaa pannu kuumenemaan. Muuten se on kuumana siellä ihan turhana pitkään ja pannu ei siitä tykkää. Sit heitetään sopivan kokoinen voiköntti pannulle ja sipulit perään. Pyöritellään niitä siellä ja samaan aikaan yritetään hädissään availla tonnikalapurkkeja (kannattaa avata ne etukäteen, itse en muistanut). Kun tonnikalapurkit on auki ja sipulit on ottanu kivan värin tai jotain, niin heitetään ne tonnikalat sinne mukaan.


Noi tonnikalat voi sitten paistinlastalla tuolla pienentää sopivaan kokoon jos tuntuu ettei ne itekseen mene. Heitetään niille ruokakerma ja sopivan verran tomaattimössöä päälle ja sekotetaan. Tässä kohtaa annetaan noitten lämmetä tuolla ihan kaikessa rauhassa ja käydään paprikan kimppuun.


Paprika voidaan pilkkoa ihan niin pieneksi kun tykätään tai jättää suikaleiksi. Ei se mun maailmaa hirveesti liikuta. Itse tykkään pilkkoa sen pieneksi ja se on mulle ainoa oikea tapa toimia. Heitetään ne paprikat vasta tässä vaiheessa tonne sekaan, ettei ne kypsy ihan hirveesti liikaa.


Aika kauniilta alkaa näyttää kastike vai mitä? Mä ainakin tykkään. Seuraavaksi vaan pyöritellään ruokaa sen aikaa, että pasta valmistuu (ellette oo saanu sitä jo valmiiks).


Toki voitte tässä vaiheessa vielä maistella sitä ruokaa ja lisäillä puuttuvia mausteita niin kuin minä itse tein pastaa odotellessa. Mustapippuria ja jotain chilimaustetta mä tonne lisäsin vielä ja hieman suolaa.


Kun pastasta on vesi kaadettu pois niin mä tykkään ite heittää sinne pienen köntin voita. En yleensä mausta sitä keitinvettä, joten se maku tulee sitten tosta voista. Ja pysyy pasta paremmin irti toisistaan. Sen jälkeen kun se voi on sulanut tonne, niin ruoka on valmista.


Ja on muuten aika hemmetin hyvää. Huh huh.


Mun pitää vielä tähän loppusanoiksi kirjoittaa se, että me ollaan kyllä nyt jostain syystä aivan paprikan lumoissa. Harvemmin me käytetään ruoanlaitossa mitään paprikaa tai vastaavaa, mut nyt kun on kokeiltu sitä kaikessa niin kyllä se varmasti vakiinnuttaa paikkansa meiän keittiössä.

Ja sit esimerkiksi sipuli. Ei enää tee mieli ollenkaan ostaa mitään pakastesipulia, koska toi ite pilkottu sipuli antaa kyllä paljon paremman maun ja saa vähän itkeäkkin. Valkosipuli on paljon parempaa kun sen itse pilkkoo ja lisää tuoreeltaan ruokaan.

On tullut ihan uusia makuelämyksiä tän joulukalenterin yhteydessä, joten tää on ollu aika hyvä juttu!

Ja ennen tätä päivää oon tehny tonnikalapastan ihan vaan tonnikalasta, ruokakermasta, vedestä ja jostain pastasta. Nyt tuli paljon enemmän elementtejä ja maku parani heti.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)