8. kesäkuuta 2021

Hikinen ovenrakentaja

Nyt mä en oikeesti edes jaksa kirjottaa pitkästi, eikä mun onneksi kai edes tarvitse. Eikä mun päivään ole mahtunut mitään semmosta, että saisin siitä mitään kovin pitkää tarinaa aikaiseksi. Tänään on käyty kiertämässä vain kirpputoreja ja sitten oonkin rakentanut ovea.. Ja se ovi oli kyllä aikamoinen vastus.



Tässä on kuva siitä ovesta. Se on siis tommonen, hmm, alumiininen ötökänpysäytin 2000. Vaikka se kuvassa näyttää tosiaan siltä, että se on vaan karmit, niin uskokaa nyt kun sanon toisen kerran, siinä on kyllä semmonen musta verkko. 

Mä rakensin tota oikeesti semmoset kolmisen tuntia. Ohjeet oli alkuun niin epäselvät, että en meinannut saada koko projektia edes liikkeelle. Ja kuten arvata saattoi, mitat meni jotenkin pieleen. En ymmärrä miten, mutta kuten lopputuloksesta näkee, ei se istu, ei niin mitenkään.

Sen tärkeimmät funktiot kuitenkin on nyt toimia tuuletusmahdollisuutena ja estää kissoja ja koiraa pääsemästä vapauteen. Tuuletukseen toi on todella toimiva ratkaisu, mutta kissojen kanssa mulla on omat epäilykseni. Väitänkin, että ei mene montaa viikkoa kun tuo alaosa on revitty rikki. Toki se ärsyttää jo valmiiksi, koska maksoin siitä kuitenkin 35 euroa, mutta mulla on suunnitelma sen varalle jos ja kun se tapahtuu. Siihen asennetaan joko jonkinlainen muovi tai sitten ihan aitoa oikeaa kananverkkoa. Kananverkolla siitä ei ehkä saa niin kaunista, mutta se toimisi parhaimpana eläimenpysäyttäjänä. Muovi taas voisi olla ihan näyttävä vaihtoehto, mutta kissojen kynnet menee siitä kovin helposti rikki – nyt oli niin hyvä ajatusvirhe,että jätän sen tohon; toki tarkotin, että kissojen kynnet menee muovista helposti läpi. Parasta kuitenkin olisi, jos kissat ei tota rikkoisi.. Säilyisi alkuperäiskunto.

Jos jonkinlaiset ulkopuoliset ötökkäötökät meille haluaa ja omaa ripauksenkaan aivoja, niin kyllä, tervetuloa oven yläpuolelta. Toki vähän sekin harmittaa, että ötökkäsuojana toi ei nyt täydellisesti toimi, mutta en nyt viitsi sen takia lähteä uuttakaan ostamaan. Saatiin kuitenkin ominaisuuksista 2/3, ja on se sekin jo jotain. En kuitenkaan todennäköisesti omasta virheestä johtuen voi käydä kaupasta pyytämässä 33% hinnasta takaisin, joka siis kattaisi sen poisjääneen ötökkäsuojafunktion..

Tykkään tänään näköjään käyttää sanaa "funktio". Toivon kovasti, että käytän sitä myös oikein.


Ja nyt pitänee kyllä jo lopetella ja mennä suihkuun. Toi oven kanssa painiminen oli kyllä niin hikistä hommaa, että suihkua ei voi jättää tänään väliin. Eli nyt tästä sinne siis! Eli nyt mulla ei muuta. Eli, eli..

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)