22. kesäkuuta 2021

Reissu Porvooseen 2021!

Hei vaan. Sen verran kiireinen päivä ollut, että enpä kerennyt ennen tätä kirjotella mitään. En tiedä ehtiikö tämä ennen 21 ulos, mutta pyritään siihen. Pääasia kuitenkin, että tulisi tämän päivän puolella, jotta ei putki katkea.

Tänään lähettiin siis jokavuotiselle reissulle kohti Porvoota. Yleensä meillä on ollut siellä enemmän aikaa ja mahdollisuuksia, mutta tänä vuonna se tuntui lähinnä läpijuoksulta. Maxin unien takia lähinnä. Mutta muistaako kukaan kun puhuin viime Porvoo-merkinnässä siitä aamuhetkestä siellä kahvilassa? No, sitä ei saatu toisinnettua, koska tori oli ensinnäkin tyhjillään ja torin yhdellä laidalla remontoitiin jonkun museon kattoa. Se remontin ääni jos jokin rikkoi kaiken seesteisyyden.


Siinä on taas päivän kuvat, hyödynsin pitkästä aikaa tota mahdollisuutta ladata monta kuvaa kerrallaan. Ensimmäinen kuva on random otos joltain kadulta. Noita hienoja katuja on Porvoon vanhassa kaupungissa vaikka ja kuinka! Minne tahansa päänsä kääntää niin voi olla vaan, että vau. Vautsi vau. Mä en ymmärrä minkä takia mua kiehtoo tommoset paikat, mutta enpä mä tajua monesta muustakaan asiasta mitään. Toisessa kuvassa on meidän aamupalat. Eira noi kävi tilaamassa, joten mä en ole 100 % varma, että mitä sitä tuli syötyä.. No, hyvää oli, oli sitten mitä oli. Kahvit taisi olla latteja vaniljasiirapilla, mutta ne ei ollut kovin erikoisia tuolla. Aika pettymys sikäli, että kahvila sijaitsee niin mahtavalla paikalla. Ja itseasiassa toisessa kuvassa näkyy taka-alalla se museon katto, jota siellä remontoitiin. Kolmas kuva taasen on uudesta mukistani. Mä päätin muistaakseni viime vuonna, että joka kerta kun Porvoossa käydään, niin ostan sieltä mukin. Noi on niin jotenkin tyhmiä, että ne on jo ihan hyviä. Aion joskus saada ne kaikki jotenkin kivasti esille.


Mä olisin siellä Porvoossa halunnut käydä syömässäkin jossain, koska se on ollut osa sitä perinnettä. Nyt ei vaan tosiaan ollut aikaa. Max alkoi olemaan niin puhki, että oli pakko vaan hypätä autoon ja lähteä ajamaan Porvoosta pois. Porvoosta huristeltiinkin sitten Sälinkäälle viemään vähän karkkeja, jotka lähti Brunbergin tehtaalta mukaan. Kuvaa niistä ei tullut otettua, koska ei niistä ollut meille oikein mitään.. Eira otti pari jotain, mutta ei mitenkään merkittävästi. Vietettiin siellä hetki sitten aikaa ja lähdettiin jossain vaiheessa kotia kohti.

Sitten tulikin Roni kylään ja hetken päästä Heidikin. Siinä sitten uitettiin Maxia takapihalla altaassa ja oltiin olevinamme. Tarkoittaa siis sitä, että tehtiin vain semmosia juttuja kun yleensä tehdään ihmisten kanssa, ja kuunneltiin musiikkia. Mä en tiedä sainko mä liikaa aurinkoa, mutta jossain vaiheessa mulle iski ihan jumalaton väsy, tai semmonen.. Hmm, olisi vaan halunnut pötkähtää makuuasentoon ja olla siinä kunnes nukahtaa. En tiedä oliko se suoranaisesti väsy vai uuvuttiko aurinko vaan liikaa.. En kuitenkaan voinut pötkähtää mihinkään makoilemaan kun oli ihmisiä kylässä, joten keskityin vain selviämään.

Jossain vaiheessa vein Maxia nukkumaan, joka ei taas ollut kovinkaan helppo operaatio. Siihen vaadittiin lopulta molemmat vanhemmat tekemään osansa. Lopulta sitten vieraatkin kaikkosivat ja mä pääsin äkkiä vääntämään blogimerkintää ulos. Tämän jälkeen luultavasti pötkähdän johonkin pitkälleni ja annan itseni vaipua uneen. Toivottavasti. Sen verran kuuma alkaa tässäkin asunnossa olemaan, että en tiedä miten näistä öistä selviää.. Kyllä oli Riihimäen asunnossa ilmalämpöpumppu, jonka avustuksella tämmösillä keleillä melkein paleli sisätiloissa. Pöh..


Mutta joo, päivä on ollut kovin tapahtumarikas normaaliin verrattuna. Ihan kiva homma! Ei aina vaan pyöräilyä tai The Simssiä. Ja kovin on uupunut tämä matkalainen.. Ja hikinen. Uupunut hikinen matkalainen olisi varmasti hyvä otsikko tälle, mutta joudun nyt tuottamaan pettymyksen ja nimetä tämän Porvoon mukaan jotenkin. Tai tehän sen otsikon jo tiedätte, mutta kunhan pohdin..

Ja nyt ei mulla muuta.

Itseasiassa! Katsoin äsken ton mun viimevuotisen reissumerkinnän ja siellä oli kuva musta lopussa. On mulla nytkin kuva musta, joten laitetaan se tähän! Tuo kivaa semmosta jatkumoa näihin Porvoo-merkintöihin, eikö?
Penkillä joku mieshenkilö vauvoineen.
Siinä olemme me. Viime vuonna en saanut Maxia samaan kuvaan kanssani, mutta tänä vuonna se oli jo mahdollista. Maxin ensimmäinen reissu Porvooseen, ja se sai sieltä myös tuliaisia; jonkinlaisen pehmopallon ja semmosen hauskan kai-peltisen auton. Ja hei huomio mun farkkushortseille, koska samaiset housut näytti olevan viimevuotisessakin kuvassa. Ja valkoinen teemakin on jatkunut. Laukkukin on sama.. Ja samoin taitaa olla aurinkolasitkin.

Ja nyt mulla ei oikeesti enää muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)