29. kesäkuuta 2021

Koronasta paasaava lammas

Väsäsin eilen illalla sen tonnikala-pasta-salaatin jääkaappiin vetäytymään, mutta ei se tänään enää ollut kovin hyvää. Mä tein semmosen virheen, että mä lisäsin sinne liikaa semmosia aineksia, jotka vettyy helposti. Tai ainakin kurkku on semmonen, mikä monesti pitkässä juoksussa pilaa salaatin kun salaatin. Varsinkin, jos sinne lisätään suolaa. Eira söi sitä yhden lautasellisen ja mä söin yhden, mutta loput mä lähetin Eiran mukana muihin suihin. Noinkohan kelpaa sielläkään.. Vaikka eihän se siis pilalla ollut, mutta koostumus oli ihan vääränlainen ainakin mun makuun.

Nyt pitää keksiä vielä jotain syömistä tälle päivälle, koska eihän nyt näin iso mies tule ravituksi pienestä määrästä salaattia.. Varauduttiin eilen kaupassa vaan sillä, että tänään popsitaan sitten kunnon vadillinen salaattia, joten muuta ruokaa ei oikein tullut mukaan haalittua.. Jos ei muuta, niin aina voi syödä leipää.


Mä haluan nyt hieman kiukutella tosta koronasta taas. Mä en yleensä tykkää täällä ottaa kantaa mihinkään, mutta välillä on pakko vähän. Mua siis nyt oikeesti hieman raivostuttaa se miten viime aikoina on hoidettu näitä asioita.. Mun tuohtumukset on aina hieman kärjistettyjä, joten tämäkin menee varmasti yli.

Olipa jalkapallokisat, jotka ei mua kiinnostaneet kyllä pätkääkään, oli siellä sitten Huuhkajat tai ei. Jalkapallo on ehkä maailman tylsin laji seurata, ei siitä sen enempää. Silti, oli se kuinka tylsää seurattavaa tahansa, niin sinne lähti lauma suomalaisia tyhjäpäitä, koska eihän korona heihin tartu. Se on sitä itsekästä oman navan tuijottelua, halutaan muka elää, mutta lyhyemmäksihän se elämä jää jos oikein kunnolla koronan saa..

Sieltä sitten tuodaan matkamuistona koronaa oikein olan takaa. Rajalla ei ilmeisesti annettu minkäänlaisia ohjeita ja kaikki ihan ok. Sitten joku vatipää on keksinyt, että kyllä tässä ajassa on hyvä järjestää vielä oikein massatapahtuma, mikä muka voisi mennä pieleen? No, eiköhän jokunen näistä Venäjältä koronan hakeneista aivokääpiöistä lähde sinne sitten ilman minkäänlaisia varotoimenpiteitä. Siellä oli yli 5000 ihmistä samaan aikaan bilettämässä.. Eiköhän tässä kohtaa jo kaikki tiedä, että tartuntamäärät tulee taas olemaan kovassa nousussa..

Aikasemmin oli semmonen ihan hallinnassa oleva tahti, kun päivittäin ilmeni joku 70 uutta sairastunutta. Tän päivän lehdestä taisin lukea, että tulos olisi jo tässä kohtaa noin 200 enemmän. Vielä kun mennään muutama päivä eteenpäin.. No, en lähde sitä tässä spekuloimaan, mutta oletan sen tekevän nyt rajun nousun, koska juhannusta vaan oli pakko päästä juhlimaan oli korona tai ei.

Ja mitäs sitten tehdään kun ensin on tuotu Venäjältä oikein hyvä määrä uusia tapauksia ja sitten levitetty sitä hieman festareilla? Mikä enää puuttuu? No, enpä nyt löytänyt enää sitä uutista, mutta jossain vaiheessa luin, että rajotuksia olisi taas tarkoitus vetää pois. Eli se mikä tästä tällä hetkellä enää puuttuu, on juurikin se, että koko Suomi avataan.

Miten kukaan voi olla niin tyhmä, että juuri nyt poistetaan rajoitteet? Onko nyt oikeesti vaan tärkeempää se, että baarit ja ravintolat saa olla yömyöhään auki ja artistit pääsee laulamaan turhanpäiväisiä rallejaan toreille ja tapahtumiin?

Varmasti on ollut vaikeeta rahallisesti ja varmasti on monia ravintoloita ajautunut nurinkin, mutta tämä tauti myös tappaa ihmisiä. Mun mielestä jonkun yksittäisen ihmisen toimeentulo ei ole niin tärkeää kuin se, että kuolleisuus saataisiin mahdollisimman alas. En tiedä miten itsekäs täytyy olla ajatellessaan vaan omaa toimeentuloaan, eikä kykene näkemään miten suurta vahinkoa tämä kyseinen tauti tekee maailmanlaajuisesti..

Artistit vois pikkusen tiputtaa omasta elintasostaan ja nostaa vaikka hetken aikaa rahaa kelasta tai jostain. Silläkin rahalla siis pärjää jos osaa elää säästeliäästi. Mä joskus arvostin Antti Tuiskua, koska sen vihaaminen oli valtavirtaa ja se selvisi siitä hyvin. Nyt se on tuolla etunenässä näyttämässä takapuolta rajotteille yms. Arvostus katosi sillä hetkellä täysin.

– Tänä iltana, kun me vietetään yhdessä aikaa. Me tiedetään, että tuolla on valtava joukko ihmisiä, jotka ajattelee ”miten ne kehtaa?” Mutta täällä me ollaan, koska me halutaan elää. Me halutaan nauttia. Me halutaan olla tässä hetkessä. – Antti Tuisku

Jos te oikeesti haluaisitte elää, te antaisitte koronan ensin mennä ohi. En ymmärrä miten vaikeeta se on käsittää, että ei tätä tilannetta saa haltuun sillä, että "halutaan elää". Mäkin haluan elää, mutta ihan sanan siinä oikeassa muodossa.

Ja kun siis julkkikset on ne, joita tyhjäpäinen kansa katsoo ylöspäin.. Jos julkkis sanoo jotain, niin sen täytyy olla totta. Jos julkkis tekee jotain, niin sitähän täytyy seurata.

Mun on pitänyt jopa lopettaa seuraamasta paria artistia, joista mä itse tykkään kovasti. Voin niiden musiikkia vieläkin kuunnella, mutta meidän maailmankuvat ei kyllä kohtaa. Omissa stooreissaan heittävät sitä perinteistä "oot lammas, jos käytät maskia"-settiä. Jos maski on tieteellisesti todistettu paremmaksi suojaksi kun ilman maskia, niin kyllä mä käytän maskia julkisilla paikoilla. Mutta jos sulla on vaikutusvaltaa, niin älä pliis jaa tyhmiä mielipiteitäsi. Lampaita on todellisuudessa ne, jotka seuraa teidän esimerkkiä ja aiheuttaa lisää sekasortoa tähän maailmaan.

Mun mielestä olisi nyt ensisijaisen tärkeetä saada tilanne kuriin. Ihmiset pois levittämästä tautia, koska eihän se leviä jos sitä ei levitetä. Venäjältä tulee ihan kohta oikeesti niskaan semmonen korona-aalto, että varmasti pyyhkäsee jengiä mukanaan.. Ja se on sitä, mitä julkkikset kutsuu elämiseksi.

Mä tiedän, että monet alat alkaa olla ahtaalla ja sekin mua kovasti harmittaa. Mutta ei siihen mitkään kapinat ja vastarinnat auta, ne vaan pahentaa kaikkea. Asioista on niin monia eriäviä mielipiteitä, että toki voi olla, että mäkin uskon väärään, mutta silti varmasti tiukennetut rajotteet helpottaisi enemmän pitkässä juoksussa kun kaiken avaaminen ja leviämisen takaaminen.

Kaikkien maiden pitäisi kutsua omansa takaisin ja laittaa rajat kiinni. Pariksi kuukaudeksi kaikki omiin koteihinsa purkkiruoalla ja ongelma alkaisi olemaan ohi. Tiedättekö mikä tätä koronaa levittää oikeesti? Se on raha. Jos rahan voisi jotenkin muutamaksi kuukaudeksi pysäyttää, niin ei tässä olisi mitään ongelmaa. Ihan rehellisesti ajattelen näin. Rahan pysäyttäminen vaan ei taida olla kovinkaan mahdollista.. Se vaatisi kaiken jäädyttämistä; palkkojen, vuokrien, laskujen, yms. Ei se taida olla mahdollista. Ihminen on tehnyt itselleen tähän tämmösen kivan ansan.

En mä ole rahanvastainen, mutta en mä siitä hirveesti kyllä pidäkään. Sillä vaan on niin suuri vaikutus kaikkeen ja kaikki vaan ajattelee sitä. Pöh. Ja en mä itsekään ilman sitä pärjäisi, vaikka kuinka haluaisinkin.


No, se siitä paasaamisesta. Seuraavaksi vielä muutama sananen tuulettimista; varokaa niitä. Mulla on mun oikea korva kipeenä, koska tuuletin on puhaltanut kaikki yöt siihen. Se on myös aiheuttanut pieniä vilustumisen oireita sekä mulle, että Eiralle. Eira halusi kuitenkin varmistuksen ja kävi antamassa negatiivisen koronanäytteen, joten sitä tämä nyt ei hyvin kovinkaan todennäköisesti ole. Kuumat päivät ja yöt on vaan pakottanut olemaan kokoaika tuulettimen aiheuttamassa viimassa, joten siitä tämä hyvin varmasti johtuu.

Päivän kuva uupunee vielä.. No, eihän se sitten auta kun lisätä se vielä tähän ja alkaa lopettelemaan päivän merkintää.


Ei taas riittänyt mielikuvitus, joten päädyin näinkin helppoon ratkaisuun. Oon miettinyt, että pitäiskö mun jatkaa vielä vaikka seuraava kuukausikin tota kuva / päivä -tahtia, mutta luultavasti en kyllä jaksa, koska en mä keksi joka päivälle jotain kuvattavaa. Toisinaan tää on siis ollut tosi vaikeeta ja niin se oli tänäänkin. Mutta sitten taas toisinaan tää on ollut tosi kivaa! Hyvin ristiriitaista.

Siinä on kuitenkin Eiran tänään aloittama voileipäkakku. Huomenna tapahtuu pinnoitus ja koristelu. Eiralla on joku semmonen resepti mitä se aina käsittääkseni käyttää voileipäkakuissa, joten ei tää voi mitenkään pahaa olla.

Mutta sitten taas se Eiran väsäämä mansikkakakku.. Se se on oikeesti sitten suurta herkkua se! Mä en yleensä ole ollut täytekakkujen ystävä, koska ne on yleensä aina aivan liian makeita, mutta tota mansikkakakkua voisi syödä päivät pitkät. Siinä on maut kohdillaan, eikä tule ällötystä. Melkein alkoi taas ihan kuola valumaan kun ajatteleekin..

Jätetään kuitenkin kakut odottamaan huomista, koska nyt ei mulla muuta!

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)