16. joulukuuta 2017

16. | Kuudestoistako?

Tänään taas maistellaan, mutta ei oluita. Tänään otetaan käsittelyyn joka jouluinen painajainen. Ai mikä se on? No, se on tämä hemmetin joulukonvehtirasia (Panda Juhlapöydän konvehteja). Eiran oli pakko ostaa semmonen tänään, koska se oli jossain tarjouksessa..


Näitä rasioita tulee aina, kaikille. Ja tässä rasiassa on maksimissaan kaksi hyvänmakuista konvehtia. Hrr. Nyt mä kumminkin joulukalenterini eteen teen uhrauksen ja maistan kaikki maut läpi.


Heti voin sanoa, että tumma suklaa ei toimi koskaan, joten pari noista tulee olemaan kyllä aivan hirveitä makuelämyksiä allekirjoittaneelle.


Salama hieman pilas tätä kuvaa, mutta kaikkihan nyt tietää tän sisällön. Ja mä ajattelin alottaa vasemmalta yläkulmasta ja edetään siten kun luettaisiin vaikka kirjaa.

Toffeecreme: Ääntä kohti vaan.. Mä väittäisin, että tää on ihan liian ylimakea. Mut jos syö yhden kappaleen vaikka kahvin kanssa niin mä uskon sen toimivan. Tää on ihan hyvä, mutta ei tosiaan kannata liikaa syödä. Näitä on tässä pakkauksessa 4 kpl, mutta loput saa syödä kyllä Eira.

Vadelmamarmeladi: Ennen kun tätä laitan edes suuhun niin mua vähän jo ällöttää ajatus tästä. Tää on kai se mikä on tuottanu isoimmat traumat. No, ei auta.. Joo, ei. Ehdoton ei. Tumma suklaa ja marmeladi yhdessä.. Tätä ei voi syödä ihminen. Onneks näitä on vaan 2 kpl koko paketissa. Sen toisen voi kai heittää roskiin.

Suklaacrisp: Nää on ehkä se paras koko paketissa, mutta onneks näitä myydään myös erikseen. Suuhun vaan.. Nam. Tää toimii kyllä aina. Jos tää konvehtirasia ois vaan noita täynnä, niin mä voisin jopa toivoa näitä joululahjaksi. Vaikkakin puolikas tän rasian versioista täyttää kyllä suklaakiintiön hetkeksi. Nää on vissiin jotenkin ylimakeita verrattuna niihin, mitä myydään erikseen. Näitäkin on 4 kpl tässä paketissa.

Hasselpähkinä: Tää on jännä, mä en muista miltä tää maistuu, joten ei auta kun tunkea se ääntä kohti.. Tän jotenkin kuvittelee ton paketin kuninkaaksi, koska niitä on vaan 2 kpl koko rasiassa ja niihin on kirjoitettu toi Panda. Mutta ei tää kyllä ole kuningas. Ihan syötävä, mutta jälleen kerran aivan liian makea.

Tää tosissaan vaatis kupin kahvia tai jotain, koska mulla on nyt jo yliannostus makeesta. Vielä 5 jäljellä, hrr.

Ananas: Toinen draumoista muistuttava "herkku". Suuhun vaan.. Tää ei oo ylimakea, mutta tää on ihan hitsin paha makuyhdistelmä. Ja koostumus, hyi. Puraset sen puoliksi ja parrassa on ananasmöhnää. Sit pitää mennä pesemään naama. Joo ei, tää maku jää viel kammottelemaan suuhun ja huulet on liimaantunu yhteen. Miksi näitä pitää olla 4 kpl rasiassa?

Pehmeä toffee: Näitäkin myydään erikseen, ehkä monia muitakin, mutta näitä tulee jopa silloin tällöin ostettua. Nää on tän rasian toinen suosikki, vaikkakin, no kerron kohta, nyt maistamaan.. Aa, muistin onneks väärin. Muistin et nää lävähtää kans naamalle ku nää purasee halki. Sisus olikin kiinteämpää kun muistin, onneksi. Tää on melkein ylimakea, mutta ei niin pahasti. Tän voi syödä ihan helposti. Tai ehkä mun suu alkaa vaan puutua tähän suklaaseen. 4 kpl / pkt.

Zabaglione: En tiedä, miksi mulla tulee tästä mieleen kahvi? Onks tää jotenkin kahvin makusta? No, se selviää maistamalla.. No ei kyllä sinne päinkään, mutta tää pisti kyllä irvistämään. Huh, tää iski kyllä nyt pahasti nyrkin naamaan. Tää menee nyt sinne "traumoja aiheuttavat konvehdit" -kategoriaan. En tykkää, en. Jotenkin tosi etova koostumus+makuyhdistelmä. 4 kpl / pkt.

Suklaatryffeli: Mulla on vahva muistikuva siitä, että en pidä näistäkään. Maistamaan.. Joo, ei ei ei. Oliko toi tummaa suklaata tuolla sisällä? Veti naaman rullalle samantien kun sai sen maun esille sieltä. Ja näitäkin pahuuksia on 4 kappaletta koko paketissa! Ei, ei. Onks toi loppupuolikaskin pakko syödä? Voi että..

Ja nyt mä vasta tajusin, että tää järjestys on aivan väärä. Mulla jäi ehkä kaikista hirvein viimeseksi.

Minttu: Tumma suklaa ja minttu, okei, se toimii joskus. Todella harvoin silti. Mä en ees halua laittaa tätä suuhuni. Varsinkaan kun toi edellenenkin vielä kummittelee suussa. Pakko se on kuitenkin.. Eih! Se oli tämä mikä läsähtää kasaan ja ruiskauttaa mömmöt naamalle. Miksi en varautunut? No, ei muuta kun tosissaan naamapyykille tän jälkeen. Mä tykkään kyllä tosta mintun raikkaudesta, mutta en tosta tummasta suklaasta. Koostumus tässä oli taas tosiaan tämmönen ällö. 

After Eigth on kyllä paljon parempaa.


No, tässä tää nyt sitten oli. Mua ällöttää. Lasketaas nyt hyvät ja huonot.. 2 hyvää, 2 ihan syötävää ja 5 kelvotonta. Ei päässyt hyvät edes puoliväliin. Jos se olis ollut ees 50/50 niin se olisi voinut ollut ihan toimiva rasia.

Äkkiä pesemään naama ja juomaan jotain millä saa tän maun pois suusta.

Iloista joulun odotusta,
Tekko

28.10.2019 – Tää oli pongahtanut suosituimpiin ja oli ihan pakko lukea tämä läpi. Jouduin korjata kaikki "trauma"-sanat, koska olin ne kirjottanut jostain syystä muotoon "drauma". Siellä voi niitä vieläkin olla, mutta 2 kpl mä niitä jo korjasin.. Hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)