20. joulukuuta 2017

20. | Kahdeskymmeneskö?

Syön tässä vähän tätä ylijäänyttä riisipuuroa. On muuten todella hyvää. Mistä sitä sitten jäi yli? No mitäpä luulette. Meikäläinen tarttui tänään haasteeseen tehdä jotain jouluruokaa. Porkkana- ja lanttulaatikko on nyt testattu!

Tein ne sit mahdollisimman yksinkertaisesti. Tiedättehän, kaupassa myydään niitä mössöpusseja. Jokatapauksessa ne on nyt tehty.


Tosissaan, näillä seteillä lähdettiin eteenpäin. Ihan ensimmäisenä kyllä piti toi riisipuuro tehdä ja se tehtiin ihan pussin ohjeella.


Siihen meni se ensimmäinen +40 minuuttia. En ees oo tainnu ennen riisipuuroa keittää, koska olin ihan hämmentynyt tosta keittämiseen menevästä ajasta. No, kyllä se loppujenlopuksi valmistui ja päästiin eteenpäin.


Tolla reseptillä, eli ehkä kaikista helpoimmalla, mä toteutin ton porkkanalaatikon. Mitään en säveltänyt, koska en uskonut vielä pystyväni siihen.


Plöts. Siinä on mun porkkanalaatikko valmiina. No ei, vitsi vitsi. Toihan oli vasta ensimmäinen vaihe.


Mausteet sekaan ja sekoittamaan. Meinas tässä kohtaa yksi asia unohtua, joten piti vielä yksi kuva ottaa tämän laatikon prosessista.


Kananmuna tuonne. En oo niin perehtynyt asiaan, että osaisin sanoa sen virkaa siellä. Ehkä se jotenkin sitoo? Eiks kananmunalla yleensä oo semmonen tarkotus?


Lanttuloora sitten tolla ohjeella, koska yksinkertainen lähestymistapa on tarpeeksi yksinkertainen.


Tässä laatikossa en jaksanut jäädä erikseen kuvailemaan vaiheita. Kaikki on sekoitettava yhteen, joten kaikki on laitettava kulhoon. Aika hienon näköinen taideteos.



Siinä oli valmiit mössöt. Aika onnistuneen näkösiä, vaikka en tiedä näyttääkö ne onnistuneilta. No, ei muuta kun voita sulattelemaan, että saa voideltua astiat.

Ja voideltuihin astioihin sitten mössöt sisään.



Mulla loppu voi kesken, joten jouduin joidenkin lanttulaatikoiden päälle kaatamaan sitä sulatettua voita. Kai se ajaa asiansa.

Nyt mulla on porkkanalaatikot uunissa, enkä oikein jaksa uskoa, että niistä tulee tänään maistelua. Huomenna ehkä maistellaan sitten. Voisin ehkä jopa harkita semmosta, että käyn ostaa kaupasta valmislaatikoita (porkkana ja lanttu) ja sitten testailen, että kummat on parempia. Vähän jonkinlaista mielenkiintoa vielä loppu kalenteriin.

Iloista joulun odotusta,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)