17. joulukuuta 2017

17. | Seitsemästoistako?

Lepopäivä, tänään ei leivota, eikä maistella. Jotain on silti tehtävä, mutta mitä? Oliskohan taas aika vastata joihinkin kysymyksiin? No, mennään tällä helpolla linjalla. Löysin listan tosi syvällisiä kysymyksiä, mutta otin siitä vain ne, joihin ehkä jotenkin osaan vastata. Nää ei oo ees jouluaiheisia, mutta tänään oonkin tosi laiska edes etsimään.


1. Kumpi on pahempi, epäonnistuminen vai yrittämättä jättäminen?
– Yrittämättä jättäminen on pahempi. Mun uuden oppiminen perustuu yleensä virheisiin. Virheitä ei satu jos jättää yrittämättä, ja näin ei voi oppia mitään uutta. Epäonnistumisia sattuu ihan kaikille, joten miksi niitä pelkäämään? Epäonnistumista seuraa jossain vaiheessa onnistuminen, jos jaksaa yrittää.

2. Mikä on se yksi asia, jonka haluaisit muuttaa maailmassa?
– Erittäin kliseinen vastaus olis varmaankin, että poistaisin sodat. Eli maailmanrauha. Mutta mä ehkä haluaisin muuttaa jonkun toisenkin asian: ihmiset oppis tulemaan toimeen ilman rahaa. Asiat vaan sujuis jouhevasti ilman, että tarvis välittää rahasta. Se poistais myös paljon rahan aiheuttamaa pahaa.

3. Jos ihmisen keskimääräinen elinikä olisi 40 vuotta, eläisitkö elämäsi toisin?
– Hmm, mä tykkään elää hetkessä, joten en tiedä miten voisin sitä muuttaa? No ehkä sitä vois tarttua asioihin paljon isommalla intohimolla ja saada enemmän aikaan. Elämän eteenpäin suunnittelu on turhaa. Ei tulevaa voi tietää, joten on paljon helpompi elää päivä kerrallaan, oli elämä kuinka pitkä tahansa.

4. Rikkoisitko lakia, pelastaaksesi sinulle rakkaan ihmisen?
– Ehdottomasti. Mä olen mielessäni luonut paljon tällasia skenaarioita (koska mun pää kelailee välillä vähän liikaa). Mä olen joskus tänne kirjottanut myös siitä, että mulle läheisten elämä on tärkeempi ku mun omani. En tiedä onko se oikea tapa elää, mutta näin mä sen koen. Siks mä kai yritän myös miellyttää liikaa. Vastaus kysymykseen on, että koska tahansa.

5. Mitä yhtä asiaa et ole tehnyt vaikka haluaisit? Mikä pidättelee sinua?
– Mä olen Eiralle monta kertaa sanonut, että jos johonkin matkustaisin, niin matkustaisin Englantiin. Joten mä varmaan matkustaisin Englantiin. Mua pidättelee lentopelko. Mä en luota lentokoneisiin, vaikka oon kuullut, että ne on yks turvallisimmista tavoista ihmisen liikkua paikasta toiseen. Mä oon vaan niin korkeanpaikankammoinen, että jos joutuisin suljetussa tilassa niinkin korkeelle, niin mä varmaan panikoisin heti.

6. Jos sinun tulisi muuttaa uuteen kaupunkiin tai maahan, mikä se olisi ja miksi?
– Tähän on helppo ja vaikee lähestymistapa. Helppo ois valita toi kaupunki, se olis Hyvinkää. Takasin sinne mistä tulinkin. Vaikeempi olis tietenkin sit vaihtaa maata, mutta mä veikkaan, että tähänkin voi vastata Englanti. Mä oon jotenkin ihastunut niihin maastoihin mitä oon jossain elokuvissa/sarjoissa nähnyt. Joku tosi syrjänen paikka jossain siellä, vihreetä ja sateista, mutta silti mä jotenkin vaan nauttisin siitä.

7. Oletko ollut sellainen ystävä, jonka haluaisit itsellesi?
– En. Riihimäelle muuton jälkeen mun yhteydenpito Hyvinkään kavereihin on ollut todella heikohkoa. Se on kai tää meiän suvulle tuttu tapa: jos meihin ei pidetä yhteyttä, niin ei meidänkään tarvii pitää. Eihän se tiedä koskaan mitään hyvää, mutta koitappa tässä nyt sitten muuttua ykskaks.

8. Mistä olet eniten kiitollisin?
– Kaikista läheisistä. Eihän tää olis yhtään mitään ilman niitä. Vaikka oon tosi huono pitämään yhteyttä.. Jotenkin sen voisi kyllä koittaa muuttaa parempaan suuntaan.

9. Menettäisitkö mieluummin kaikki vanhat muistosi kuin menettäisit kykysi luoda uusia muistoja?
– Tää jos joku on tosi syvällinen. Mä en todellakaan halua menettää mun muistoja, mutta en myöskään haluaisi menettää kykyä luoda uusia muistoja. Mut kyllä mä haluisin pitää ehkä vanhat muistot paljon enemmän. Sinne kumminkin mahtuu niin hyviä, että huonoja, mutta kaikki on tärkeitä.

10. Onko pahin pelkosi koskaan toteutunut?
– Menettää läheinen. No siis joo. Se on kyl vaan outo kun sitä ei heti vaan käsitä. Mulla meni asian ymmärtämiseen tosi pitkään ja sit se jotenkin vasta iski kovaa. Ei nää enää jotain ihmistä, jonka on ennen pystynyt näkemään.. Se on hirveetä.


No, mutta tommosta. Mahdollisesti huomenna tai ainakin tulevalla viikolla tullaan ainakin käsittelemään aiheet porkkana- ja lanttulaatikko. Perunalaatikko on kyllä mun lemppari, mutta se on kuulema liian vaikee toteuttaa. Tosin, epäonnistuminen ei kyllä paljoo pelota, olishan se sit ainakin kokeiltu.

No, saas nyt nähdä. Ja toivottavasti ei päässy hirveesti kirjotusvirheitä läpi. Mä en tiedä mihin sumuun mä välillä menin tätä kirjotellessa, mutta löysin jälkikäteen paljon kirjotusvirheitä. Kai se vaan kun mietti noita kysymyksiä niin tohkeissaan, että kirjotti sit mitä sattu..

Iloista joulun odotusta,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)