11. joulukuuta 2017

11. | Yhdestoistako?

Tänään mä laitoin ruokaa. No, ihan perinteisesti alotetaan pizzalla.

Ostin tossa joku viikko takaperin kaupan pakasteesta jotain nachopizzaa. Se ei ollu oikein minkään makusta, mutta sain mä siitä inspiraation. En oo koskaan kuullu, et joku käyttäis nachoja pizzassa, mutta tuon innoittamana mä päätin itekkin kokeilla.


Teen testikappaleet aina valmispohjiin. Joten pohjaan mulla ei ole nyt antaa reseptiä. Täytteen tulee kuitenkin tässä.

Paseerattua tomaattia
Joku tex mex -soosi
Nachoja / Tortilla chips (mulla makuna juusto)
Valkosipulia (oman maun mukaan)
Jauheliha ja siihen tex mex -mausteseos
Jalopenoja
Juustoa


Pistin jauhelihan tulille ja aloin tekee tota soosia pohjalle. Tex mex -soosi ja tomaattimurska sekaisin tehosekottimessa. Mä itse en tykkää sattumista, joten siksi blenderiin.

Pohjat esille ja kastike päälle.


Siinä on kastikkeella ja nachoilla koristellut pohjat. Sit juustoa vähäsen ja mä ajattelin, että tän jälkeen on hyvä laittaa lisää sitä tulisuutta siihen jos tahtoo. En tiedä tahdoinko mä oikeesti, mutta laitoin silti..


Mä en hirveesti jalopenoista välitä aina, mutta välillä niitä on kiva syödä. En siis laittanu niitä ihan hirveetä määrää. Sopivasti on sopivasti.


Jauhelihan maustoin tosissaan tommosella mausteseoksella. Voihan sen toki maustaa itsekkin, mutta mä halusin nyt mennä helpointa tietä, koska laiskuus.


Jauhelihat sitten siihen päälle vaan. Mulla oli tosiaan neljä pohjaa tossa, koska tein Eiran yövuorojen ajaksi itelleni päiväruoat. Toi tommonen jauhelihapaketti riitti ihan hyvin kaikkiin, oliko toi nyt 700g.


Sit vielä juustoa päälle ja ei muuta kun uunia kohti. 250-astetta ja 7 minuuttia. Ois voinu pitää pidempäänkin, mutta mun mielestä toi 7 minuuttia oli just hyvä aika.


Jatkoa ajatellen mä käyttäisin kyllä oikeeta juustoa. Mä en tiedä onko noissa halpispusseissa sitä juustoa oikeestaan yhtään, vai onko ne ihan vaan jotain möhnää. Ei se sula silleen ku juusto.

Tää ei ollu ihan täydellinen resepti, koska tää oli ihan vaan sooloilua. Seuraavaksi makuarvio:

Tulisuus tulee hyvin läpi, eikä täytteet oo menny sekasin. Tai siis tiedättekö kun tekee pizzaa ja laittaa siihen liikaa kaikkea.. No, tässä maistuu kaikki juuri siten ku niiden pitääkin. Nachot on sopivan pehmeitä, mutta samalla rapeita. Toi kastike on kyllä tosi hyvää ja jauheliha toimii ton mausteseoksen kanssa aina.

Kyllä tätä täytyy jossain vaiheessa jatkojalostaa ja tehdä ihan kunnon pizza samoilla täytteillä. Jos tämmönen pikaversio on näin hyvä, niin mitähän se on sitten kunnon pohjalla ja juustolla, mm!


Tää nyt ei ollu jouluruokaa, mutta tämmönen kevyt alotus tosiaan. Nyt ku oli mielenkiintoa laittaa ruokaa.

Iloista joulun odotusta,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)