5. joulukuuta 2017

5. | Viideskö?

Eipä onnistunu tänäänkään se, että toteuttaisin jotain sisältörikkaampaa tänne. Mä heräsin taas siellä vähän ennen kuutta, suunnittelin lähteväni aikaisin kaupungille, mutta en kyennyt. Nukahdin hetkeksi uudestaan ja nyt on jo "niin paljon muita kiireitä".

Joten, hmm, mistähän sitä tänään kirjottaisi? Hah, teen sellasen todella halvan ratkaisun ja etsin jouluaiheisia kysymyksiä ja vastaan niihin. Samalla kaavalla kun vuoden 2015 joulukalenterissa. Kysymykset voi olla jopa samoja, mutta kokeillaan silti.


1. Mikä tuoksu kuuluu jouluusi?
– Mä en oikein osaa sanoa mikä se tuoksu on. Tai siis, että mistä se on peräisin. Se voi tulla porukoiden joulumatoista tai jostain. Se on semmonen haju mikä ei tuu muuten koskaan vastaan. Tai sitten se voi olla vaan joulu mikä tuoksuu juuri siltä. Ja se tuoksu on osa joulua.

2. Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä?
– Tästä just väännettiin porukoilla viimeksi. Tai no ei väännetty, mutta keskusteltiin. Ihan ensimmäinen asia mikä ei saa puuttua on kinkku. Sen jälkeen lähdettiin pohtimaan muita asioita ja mun mielestä seuraavat on: perunalaatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko. Maksalaatikon poisjääminen ei surettaisi.

3. Käytkö joulun aikaan kirkossa?
– Mulla on semmonen muistikuva, että joskus ollaan käyty. Ei vaan ole tullut tavaksi, koska en ole uskovainen vaikka kirkkoon kuulunkin. Mä tykkään kyllä jouluvirsistä ja tämmösestä, ja niiden takia siellä periaatteessa voisi vierailla.

4. Herkku, jota täytyy joka joulu saada?
– Mä tykkään tosi paljon niistä Fazerin, hmm, onks ne nyt jotain Suomi-suklaita. Valkosuklaata ja maitosuklaata päällekkäin kumminkin. Ne on ihan ykkösiä. Mut jos jotain perinteisempää.. Pipareista en välitä, joulutortut on niin nähty.. Ei oikein kai ole mitään semmosta mitä täytyisi saada.

5. Mieluisin joulujuomasi?
– Kai se on selvä, glögi. Tarviiko sitä sen enempää availla? On meillä joka joulu ollut viinejäkin tarjolla ruoan kanssa, mutta ei ne iske kyllä yhtään. Glögi on hyvää ja sitä voi juoda niin kylmänä kuin lämpimänäkin.

6. Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen?
– Joulukoriste, hmm. Onko joulukuusi joulukoriste? Joulu ilman joulukuusta ei voi mitenkään tuntua joululta. Ei sillä ole niin väliä onko se aito vai tekokuusi, mutta kunhan on hienosti koristeltu mötkäle nurkassa niin joulufiilis on taattu. Jouluvaloista tykkään kans tosi paljon.

7. Mikä joululaulu tuo joulutunnelman?
– Kun mulle sanotaan joululaulu niin mulle tulee automaattisesti nykyään mieleen Vesa-Matti Loiri. Ja Vesa-Matti Loirin joululauluista ensimmäisenä mieleen Tonttu. Sanoisin siis Vesa-Matti Loiri ja Tonttu.

8. Joulun merkitys sinulle?
– Tärkeintä on läheiset. Perhe. Perheen kokoontuminen ruokapöydän äärelle. Voi että kun sinne vaan saisi kaikki perheenjäsenet joskus samaanaikaan taas.

9. Oletko viettänyt joulun ulkomailla?
– Mä en oo muutenkaan käynyt hirveesti ulkomailla. En edes jouluna. Kyllä joulu kuuluu viettää kotimaassa ja perheen parissa.

10. Mikä kuuluu ehdottomasti jouluusi?
– Toistanko itseäni jos sanon, että perhe? Ja jouluruoka. Joulukuusi.

11. Mikä ei missään tapauksessa kuulu jouluusi?
– Maksalaatikko. No ei, vitsi vitsi. Kuuluu sekin siihen jollain tapaa. Väkivalta? No se ei kuulu mihinkään. Hmm, kaikki mikä kuuluu jouluun kuuluu jouluun. En mä sieltä mitään pois ottais.

12. Miten tämän vuoden joulusi eroaa viime vuoden joulusta?
– Toivottavasti ei hirveesti. Kyllä joulun kuuluu olla "kaavamainen". Jos niitä lahjoja tulee niin toivottavasti ne ei oo samoja kuin viime vuonna.


Noin, huh, siinä. Toivottavasti olen huomenna jo paljon aikaansaavampi.

Iloista joulun odotusta,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)