3. joulukuuta 2017

3. | Kolmasko?


Ensimmäiset kunnon kalenteriluukut tulee vasta sitten, kun veronpalautukset tulee. Nyt mulla ei ole oikein varaa toteuttaa mitään sen kummempaa.

Nyt mennään vaikka sillä yhdellä aiheella minkä eilen sain: onneks joulu on vain kerran vuodessa.


Mähän alustin sitä sillä, että en kyllä pysty ajatukseen samaistumaan täysin, koska olen jouluihminen. Mun mielestä joulu vaan on ihan ykkösjuttu.

Toisaalta jos sitä ajattelee siten, että jouluja olisikin kaksi vuodessa, niin ei siitä ehkä pystyis nauttimaan niin paljon kun nyt. Jouluunhan liittyy – ainakin mun mielestä – odottaminen. Ensin odotetaan koko vuosi, että se joulu tulee. Sitten odotetaan, että saa jouluruokaa. Sitten odotetaan lahjojen avaamista (kyllä, lahjat on kivoja, vaikka ei niin oleellisia. Niitä on kiva odottaa).


Kaikista tärkeintä joulussa kuitenkin on se perheen kanssa oleminen. Sitä fiilistä mikä siihen jouluna tulee, ei oikein saa mistään muualta. Siksi on harmillista, että joulu on vain kerran vuodessa.

Joulutunnelma saisi olla kyllä ihan ympärivuotista. Se tekee ihmiset iloiseksi – tai ainakin se mut tekee.


Rahan kannalta on hyvä, että joulu on vain kerran vuodessa. Se tuo sen omanlaisensa paineen siihen koko touhuun kun pitää kuluttaa. Tai ei pidä, mutta on sekin osa sitä joulua nykyihmisille.

Lahjoja on kiva antaa ja saada. Se on kuulunut aina mun jouluihin, joten en siitä kyllä voisi missään tapauksessa luopua. Vaikka paketissa olisi "vaan" kasa sukkia, niin se ajatus lämmittää aina. Ja kyllä kai ne sukatkin. Ja tietää, että toinen ihminen on "joutunut" ajattelemaan juuri sinua sen lahjan ostohetkellä.


Jouluruoan suhteen on todella huono, että joulu on vain kerran vuodessa. Jouluruoka on vaan aina niin täydellistä. Harvoin pääsee lautaselleen kasaamaan niin monista eri vaihtoehdoista unelma annostaan. Mulla alkaa melkein ihan kuola valumaan kun ajattelen jouluruokaa nyt.

Toisaalta tähänkin liittyy se, että oisko se sitten niin hyvää jos sitä syötäisiin ympäri vuoden? Luulen, että se odottaminen parantaa sen ruoan makua huomattavasti.


No siinä oli vähän eriteltynä asioita, joiden tahtoisin olevan ympärivuotisia ja mitkä taas kuuluu sinne jouluun vaan. Eikai siitä sitten sen kummempia. Huomiseen!

Iloista joulun odotusta,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)