22. joulukuuta 2017

22. | Kahdeskymmeneskahdesko?

Mun oli pakko. Toteutin uhkaukseni jatkojalostaa niitä piparitorttuja.


Sinihomejuusto lähti meinaan kokeiluun. Mä en ite oo yleensä perustanut homejuustopipareista, mutta tiedän ihmisiä jotka siitä tykkää.


Ja koska en luota siihen, että niistä tulee ihan mahdottoman hyviä, niin mun oli pakko tehdä myös niitä viimekertaisia piparitorttuja lisää.


Aluks meinasin tehdä homejuustollisia vaan kahdesta levystä, mutta päädyin kolmeen. Testailin vähän vahvuuksia. Kaks tulee nyt noita perinteisempiä (olisin halunnut kokeilla Eiran tekemää omenahilloa, mutta se oli kerennyt kasvattaa karvat). Huomatkaa mun uus lähestymistapa. En pilkkonut niitä vielä tässä vaiheessa.


Tein niistä kivoja rullia, joita on helppo lähteä pienentämään. Tai ainakin mä oletin niin. No, sinihomejuustolla täytetyt oli helppo homma, mutta hillon kanssa oli erittäin sotkuista puuhaa. Sehän pursus sieltä välistä leikatessa.



Sinihomejuustopiparitorttuihin jätin tarkotuksella ton torttutaikinan ulkoreunalle, koska eikö se ollut pipari minkä kanssa se homejuusto sopi? niiden piti olla yhteydessä. Kivan näkösiä palasia tuli kyllä mun mielestä.


Nää sinihomejuustopiparitortut tuli uunista niin tokasin vaan, että "olen luonut hirviöitä!" Ei ne mitään ihan mahdottoman kauniita kyllä ole, mutta toivottavasti maistuu edes hyvältä.


Nää on niitä normaaleja. Niistä tuli ihan kauniita etanoita. Mut ei mennä siihen sen syvemmin, koska nää on käsitelty jo. 


Seuraavaksi olisi sinihomejuustopiparitorttujen maistaminen. Vähän jännittää, koska toi sinihomejuusto jota käytin tuoksui todella, todella voimakkaalta. Enkä pahemmin tosiaan ole homejuustojen ystävä.

No, ääntä kohti.. Ihan ensimmäisenä täytyy sanoa, että toi torttu tuntuu paremmalta reunalta kun pipari. Ja maku, hmm, sain nyt ensipuraisulla lähinnä piparin makua, joten uusi.. Itseasiassa, tää on ihan mielettömän hyvää! Tykkään tästä ehkä enemmän kun noista luumuhilloversioista. Olen mä vaan aika etevä!


Ja koska ei olis mitään jos mä en vielä vähän leikkis, niin mä tein vielä vähän hassumman näkösiäkin kappaleita.


Mulla meinas jäädä se yks homejuustorulla ylimääräseks, mutta sit keksin ruveta leikkimään sillä. Kaulin sen rullan levyksi ja rullasin sen uudestaan. Siitä uudesta rullasta sitten leikkasin palat ja laitoin uuniin. Nää on paljon kauniimpia! Ja todella hyviä!

Ehdottomasti kannatti kokeilla. Ja kannattaa kokeilla muidenkin!

Iloista joulun odotusta,
Tekko

p.s. Löysin tänään Eiralle lisää lahjuksia, huh! Nyt se stressi on ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)