18. joulukuuta 2022

18/24 (2022) | Kaupoista ja kysymyksiä


Tässä luukussa käsitellään hieman ensin tota kaaosta mikä noissa kaupoissa tällä hetkellä hallitsee ja sitten vastataan vielä kymmeneen jouluiseen kysymykseen, joihin on saatettu täällä blogissa joskus vastaillakin, mutta nämä on kylläkin kaivettu esille Googlesta tällä kertaa. Mun mielestä tää oli ihan kiva.

Pitää varmaan alkaa taas valmistautumaan siihen, että olisi jo jotain seuraavalle päivälle valmiina, jotta tämä blogiputki onnistuu. Tätä merkintää siis ainakin alotellaan jo 17.12. Tässä kun kuitenkin aletaan olemaan jo tosi lähellä joulukalenterin loppua ja kaikkea tekemistä vielä olisi.. Mun pitäisi ainakin kertaalleen, ellei jopa kahdesti, vaivautua joululahjaostoksille. Niinpä, mulla olisi ollut hyvää aikaa, mutta mä olen oikeestaan stressannut koulu- ja työjuttuja, jonka takia on sitten jäänyt joululahjaostokset tekemättä. Joitain on tilattu internetistä ja joitain on Eira kyennyt puolestani hoitamaan, mutta muutamia viimeisiä vielä pitäisi käydä etsimässä. Eiköhän tästä kuitenkin ihan hyvä tule?


Me käytiin tossa äsken kaupassa.. No, toisaalta nyt kun kirjotan taas huomisen puolesta niin pitäisi kai sanoa, että käytiin tossa eilen kaupassa.. No, kuitenkin. Siellä on ihan kauhea sekasorto. Oikeesti, ihmiset, mitä ihmettä? Kuka jättää jouluostokset näin viime tippaan? Kuka? Niin, no, minä ainakin. Ja hyvin moni muu, selvästi. Ihan se ja sama mihin siellä kaupassa tähän aikaan vuodesta katsoo niin siellä näkee ihmisiä, ihmisiä ja lisää ihmisiä. Pieniä ihmisiä, keskikokoisia ihmisiä ja isoja ihmisiä. Kaikki juoksee pää kolmantena jalkana ostostensa perässä. Pakko ostaa vielä sitä, tätä ja tota. Plöh. Sitten kun sinne sekaan menee ihan omien arkisten ostosten kanssa pyörimään, niin voi hyvänen aika eihän siitä tule mitään. Nyt kun toi Hyvinkään Prisma on päätynyt vielä semmoiseen ratkaisuun, että kaikki tavarat on jonkinlaisten lasiovien takana, niin ei niitä ovia saa siellä ikinä auki. Kokoaika on jonkun ostoskärryt edessä. Tai jos ei valmiiksi ole, niin juuri kun olet avaamassa oven niin sitten aivan varmasti siihen joku jostain kolahtaa.

Yksi mielenkiintoinen havainto; ihmiset piereskelee väenpaljoudessa. Tai sitten joidenkin ihmisten ominaishaju on pieru. En tiedä, mutta se on kammottavaa. Eira hoiteli meidän ostoksia, koska mä olin sidottuna Maxin perässä juoksemiseen. Ja kun Maxin perässä juoksee, niin silloin pitää mennä mitä ihmeellisimmistä väleistä ja luikahdella miten sattuu. Ja näissä tilanteissa sen kammottavan katkun siellä aina sitten haistaa. Tyhjemmät hyllyvälit, joissa on kuitenkin yksittäisiä perheitä piilossa.. Siellä haisee pieru. Oikeesti. Joo, luonnollinen asia, mutta älkää nyt hyvänen aika päästelkö niitä käryjä semmosessa paikassa, jossa jonkun toisen pitää vielä kyetä juoksemaan lapsensa perässä.. En mä, eikä varmasti kovin moni muukaan halua vetää nenäänsä toisen suolikaasuja. Vahinkoja voi sattua, mutta se käry on tuolla niin yleistä, että ei mene enää läpi. No, se pieruista ja niiden kestävyydestä. Vai se pieruista ja loput kirjeessä? Kuka haluaa pieruja kirjeessä? Joo, mä olen hieman väsynyt, anteeksi.


Otetaanko tän lörpöttelyn lisäksi vielä hieman kysymyksiä? Vai riittikö tämä teille jo? No, sieltä takapenkistä joku kivasti huuteli, että kysymyksiä vielä, niin kiitos sinulle. Muut ei välttämättä olisi tahtoneet, mutta sinua tässä nyt kuunnellaan.

Mä googletin jouluaiheisia kysymyksiä ja poimin nyt sieltä täältä noin 10 kysymystä ja vastaan niihin parhaan kykyni mukaan. Laittakaa turvavyöt kiinni.. Tai, no, ei tarvitse jos ette ole autossa. Mutta älkäätten myöskään lukeko tätä ajaessanne! Pöh. Asiaan:

1. Lempi joululaulu?
– Itseasiassa mä oon varmasti tähän joskus vastannut, että Vesa-Matti Loiri - Tonttu, mutta nyt mä joudun vaihtamaan vastaukseni. Musta tulee vuosi vuodelta vaan enemmän ja enemmän Leevi and the Leavings -fanipoika ja mä olen kuunnellut tänävuonna paljon niiden joululauluja. Mun uusi lempparini on varmaan Leevi and the Leavings - Joulukertomus.

2. Suosikki jouluelokuva?
– Mä haluaisin sanoa, että Yksin kotona, mutta kun en ole sitä tosiaan vieläkään kerennyt pitkään aikaan katsomaan niin mun täytyy vaihtaa johonkin toiseen. Ei se voi olla lemppari, jos en ole sitä pitkään aikaan katsonut. Paras minkä tähän hätään muistan on Joulupukki ja noitarumpu.

3. Kumpi on parempaa, lahjojen saaminen vai antaminen? 
– Antaminenhan se olisi, mutta kun ei tota rahaa ole oikein ylimääräistä. Pitkästä aikaa todella tiukka budjetti ja sillä nyt on vaan pärjättävä. Mua ei periaatteessa edes kiinnostaisi saada lahjoja, koska mun mielestä tällä hetkellä on tärkeämpää vaan nähdä lapset onnellisina. Se on mulle se lahja mitä eniten odotan.

4. On jouluaatto, mitä kupissasi on? 
– Glögiä tai jotain punaviiniä, josta en tykkää. Ehkä se on kuuma glögi mikä siellä kupissa odottaa juojaansa. Ehkä olen saattanut olla jopa niin rohkea, että olen lorauttanut sitä pahaa punaviiniä hitusen sinne glögin sekaan, mutta en ole ihan varma.

5. Jos voisit ostaa vain yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
– Tässä tilanteessa mä ostaisin sen ehdottomasti Maxille. Miio on vielä niin pieni, että se ei oikein meininkiä ymmärrä, mutta Max riemastuu nykyään jo tosi paljon kaikenlaisista paketeista ja nyssyköistä. Jos mä siitä saan vastalahjaksi puhdasta riemua, niin mä olisin vielä oikein erittäin tyytyväinen.

6. Mitkä värit tekevät joulusi?
– Punainen, valkoinen ja vihreä. Ehkä tavallaan nykyään myös lempivärini, eli kullankeltainen.

7. On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
– Kaikki. Siis ihan kaikki. Rosollistahan en silleen tykkää, mutta jos sitä siinä tarjolla on niin sitähän otetaan. Kaikki se tekee siitä sen mitä se on. En mä ala joulupöydässä nirsoilemaan, koska mikään siinä ei kuitenkaan syömäkelvotonta ole. Parastahan on kun lautasella on mahdollisimman montaa eri komponenttia ja näitä yhdistelemällä jokaisesta haarukallisesta tulee erimakuinen. Ah, nyt rupesin ihan odottamaan jouluruokaa.

8. Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
– Mä olen itse hyvin suuri fani semmoisille värikkäille ja vilkkuville valoille, mutta Eira on yrittänyt hillitä sen musta pois. Kaikki menee ihan tunnelman mukaan, mutta kyllä jouluun kuuluisi värit ja säihke, joten mä valitsisin värikkäät, vaikka meillä pitkälti on vain valkoisia, valkoisia ja valkoisia valoja.

9. Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai aatonaatosta? 
– Mä muokkasin tätä kysymystä vähän, koska tässä kysyttiin alunperin tykkäänkö enemmän jouluaatosta vai -päivästä. Joulupäivä ei periaatteessa ole ollut mulle koskaan mitään, mutta aatonaatto on muodostunut tässä vuosien mittaan kovin tärkeäksi. Nämä vastausvaihtoehdot taas ovat hyvin tasaisia keskenään, mutta kyllä täytyy sanoa, että jos jouluaattona näkee lasten riemun niin kyllä se on minun lempparini. Ja kun nyt olen tässä viettänyt aatonaaton yleensä vanhempien kanssa, niin siitä on tullut mulle kovin tärkeä perinne myös ja sen takia sekin päivä on mulle erittäin tosi mieluisa.

10. Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat?
– Mitään, kuulitteko, mitään jouluperinnettä ei skipata. Toisaalta kuitenkin kun mä yleensä saunon puusaunassa aatonaattona niin sitten aattona ei yleensä sauna enää maistu. Joten joulusaunan voi skipata vain jos on päässyt edeltävänä päivänä aitoon kunnon puusaunaan. Tai jos jouluaattona mahdollistuu puusauna, niin sitten sitäkään ei skipata. Sähkösauna vaan on.. No, ei se vaan lähde samalla tavalla.


Näin, arvoisat ihmiset, taas 10 kysymystä on saanut vastauksensa. Eikä mulla ole siihen oikein lisättävääkään. Joten eiköhän laiteta tähän vielä päivän kuva ja lopetella tältä päivältä tähän.


Me tosiaan ostettiin meille tommonen puupöytä tossa 2021 Hyvinkäälle muuton yhteydessä. Mä ajattelin, että mä haluan pitää sen viimeisen päälle kunnossa, joten mä olen sitä aika ajoin öljyillyt. Ajatus oli, että jos kerran vuodessa sen suorittaisi niin olisi oikein hyvä, mutta kyllä mä oon öljyillyt sitä useamminkin. Siitä tulee vaan niin upean näköinen kun sen on juuri öljynnyt! Ihan kuin uusi. Ja uudenveroisena mä haluan sen pitääkin ja siksi tätä tehdään.

Jep, nyt ei muuta kun huomiseen ihmiset, koska nyt ei mulla muuta! Ja huomiseen ihmiset. Eli ei muuta. Tai no, vähän jos sanon vielä, että huomiseen ja ei mulla muuta tässä enää.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)