12. joulukuuta 2014

Joulukuun kahdestoista.

Koska ollaan puolivälissä mun blogiputkea, niin tänään mä en ajatellut kirjottaa teille päivän kuulumisia. Ei tähän aikaan mun päivään ois paljon kuulunukkaan - aamukahvin juontia ja hetki The Binding of Isaac Rebirth -peliä. No, tulipahan nyt kerrottua. Ajattelin tänään ilmasta muutamia mielipiteitäni asioista.

Ensimmäisenä ajattelin vähän avata omaa näkemystäni tästä homoavioliitosta, koska se on niin suuri puheenaihe ollut tässä jossain vaiheessa.

Mun mielipide oli ensin täysin neutraali. Olin sitä mieltä, että ihan sama. Sitte kuuntelin hetken aikaa Koskisen kertomusta asiasta ja aloin vaikuttua siitä, että ei se munkaan mielestä ihan täysin yksselitteinen asia ole.

Ymmärrän uskovaisia, vaikka en itse oikeastaan mihinkään uskokkaan. Mulle ei ole mitään isoa herraa missään.

Koitan selittää asian siten, miten mä sen itse koen:


Oletetaan, että mulla olisi suuri usko johonkin suurempaan. Suuressa kirjassa sanotaan, että avioliitto on miehen ja naisen välinen sopimus. Kyllä, miehen ja naisen välinen sopimus. Yhtäkkiä tulee eduskunta, joka päättää, että kirjassa olevat tiedot ovat vanhoja, koska kirjakin on niin vanha. Asia ei kuulu enään tälle suurta herraa palvovalle yhteisölle, vaan asiasta päättää eduskunta. Kirja on niin vanha, että tekstiä voidaan muuttaa nykyaikaiseen muotoon: Avioliitto on nyt myös miehen ja miehen ja naisen ja naisen välinenkin sopimus. Ison kirjan teksti on mitätöity.

"Päätettiin, että ei se ison herran poika kuollukkaan ristillä.
Se poltettiin noitana ja kirkon uus logo on tämmönen.
Toivoo, eduskunta"
En ymmärrä mikä hinku yhtäkkiä tuli, että pitää olla tämmönen laki, joka sallii tämmösen ison kirjan sanojen kumoamisen. Olen turhautunut, vihoissani.. Iso paikka ei enään edusta sitä, mitä isoon kirjaan on joskus kirjoitettu.

Ihan hyvin voitaisiin siispä eduskunnassa päättää myös, että vaikka iso kirja on joskus väittänyt niin, että iso herra loi maailman, niin yhtäkkiä niin ei olekaan. Maailman loi homopariskunta. Ja kun se eduskunnassa menee läpi, niin ison talon mukaan maailman on luonut homopariskunta.

Viehän se aika hyvin pohjan pois koko uskontotouhulta. Kirjan asioita voidaan muuttaa eduskunnassa. Onko siis enään kovinkaan uskottavaa lukea jotain isoa kirjaa, jonka tekstiä on päivitetty nykypäivän tasolle?

Ison herran poika ei syntynyt mistään neitsyestä vaan ilotytöstä, joka myi itseään bi-seksuaalille. Noin, se meni eduskunnassa läpi. Ison talon ison kirjan teksti on taas päivitetty. Uskokaa siihen, mitä nyt on päätetty, älkää sitä mitä sinne on joskus kirjotettu.

Joo, ei mulla mitään homoseksuaaleja vastaan ole, mutta en ymmärrä tätä tilannetta nyt alkuunkaan. Miksi se on niin tärkeää saada mennä kirkossa naimisiin? Jos ootte sitä mieltä, että avaimella voi avata avaimen ja lukko sopii lukkoon, niin olkaa sitä mieltä rauhassa kotonanne. Mun mielestä siinä on jonkinlainen suunnittelu- ja toteutusvirhe.

Voi olla, että teksti ei siltikään anna täysin sitä kuvaa mitä mieltä mä olen. Mä kirjotin tän taas siten, että suututin itteeni tossa matkan varrella kaikenlaisilla asioilla, jotta saisin vähän räväkämpää tekstiä.

Ja nyt kun kirjotin tästä aiheesta näin jumalattoman paljon, niin en tiedä jaksanko enää tänää jatkaa tähän sitä toista aihetta, mitä mun piti.. No, säästetään se teille huomiselle! Huomenna voisin kertoa mun näkemyksiä rasismista. Ja samaan tyyliin itseäni ärsyttäen, jotta teksti olisi mahdollisimman räväkkää. Ja koska sekään aihe ei ole mun päässä yksiselitteinen, niin siitä voi tulla mielenkiintoista.

Terveisin,
Tekko

// Mun tietoni ei ollut tietoa, vaan luuloa. Tämä teksti siis siinä tapauksessa jos kirkko ja homoavioliitot sotketaan toisiinsa. Tai jos jossain vaiheessa päätetään, että Raamatun asioihin voi vaikuttaa eduskunnassa. Tämä on siis ikäänkuin pala mahdollista tulevaisuutta. Pahoittelen kun en ottanut asioista selkoa ennen kun aloin keuhkoamaan. Turhia mietteitä tai ei. Mielipidettäni en silti vaihda. :D

2 kommenttia:

  1. Asiahan ei minua henkilökohtaisesti kosketa ja jokainen olkoon mitä mieltä on. Pakko silti tulla näin anonyymina sanomaan seuraavaa:
    1. "Miksi se on niin tärkeää saada mennä kirkossa naimisiin?" Homojen avioliitto-oikeus ei tarkoita oikeutta mennä kirkossa naimisiin, vaan oikeutta ylipäätään mennä naimisiin. Kirkot päättävät itsenäisesti vihkivätkö homopareja vai eivät.
    2. Kirkko ja valtio on erotettu - miksi siis valtion lakeja pitäisi säätää kirkon mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietoni perustui vain siihen mitä oon kuullu, en ole asiasta lukenu mistään. Oletin, että kyseessä on nyt hirveä hinku päästä kirkossa naimisiin. Siinä tapauksessa asia on mulle siispä aivan se ja sama, jos asiaan ei loppupeleissä sotketa kirkkoa niin rajusti. Pitäis vissiin ehkä ottaa asioista enempi selville.

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)