13. joulukuuta 2014

Joulukuun kolmastoista.

Heräsin just. Otin kupin kahvia ja menin parvekkeelle. Hämmästyin kuinka valkoinen maa oli. Mahtavaa! Nyt jos toi muuttuu vielä loskapaskaksi.. Suutun. Kyllä sitä nyt talvisin mielummin katsoo valkoista luontoa kun ankeaa ruskeeta, harmaata ja plaah.

Kiitän sitä eilistä anonyymiä, joka valaisi minua lyhyellä, mutta ytimekkäällä kommentillaan. Sain tietoni päivitettyä ja tunsin hetken aikaa olevani typerä. Pitäisi ehkä ottaa asioista enemmän selvää, ennen kun lähtee kirjottamaan mitään niin agressiivista.

Ennen kun menen lupaamaani aiheeseen, voisin hieman kertoa eilisestä lisää. Käytiin Eiran kanssa vielä kaupoilla. Ostettiin mulle uudet valkoset kengät, uudet isot housut ja musta kauluspaita. Sit vielä vaalennettiin mun hiukset iltasemmalla, koska juurikasvu. Vaikka värjäysvaiheessa sainkin kuulla kaikkea loukkaavaa kahden oletetun kaverin tasolta, niin olen lopputulokseen tyytyväinen.

Mutta jos menemme siihen päivän aiheeseen:


Eli lupasin eilen kirjottaa mietteitäni rasismista. Omasta näkökulmastani, tietenkin. Mulla on tässä niin ristiriitaset tunteet, että en oikein osaa sanoa, että onko mulla mitään lopullista mielipidettä asiaan.

Jos ensin miettii näitä maahanmuuttotaustaisten rikoksia Suomessa, niin tottakai täytyy sanoa, että en tykkää. Sinällään kyllä suomalaisetkin tekee rikoksia Suomessa, ja vaikka en niistäkään tykkää, niin silti "ymmärrän" niitä paremmin. Mun mielestä on väärin tulla tänne, ja ruveta väsäämään rikoksia. Tämä on meidän maa. Meillä on liikaa rikollisia jo omasta takaa, niin emme tarvitse lisää.

Mutta silti.. Kävin yläasteen koulussa, jossa ei todellakaan ollut pelkkiä suomalaisia. Siitä mä en ole yhtään harmissani. Tiedän monia erivärisiä (kuulostaapa tyhmältä), jotka on oikeesti mukavia. Siispä tiedän, että rasisimi on vaan tyhmää ennakkoluuloa. Ihonvärillä ei ole mitään väliä. Hassua, että mä oon silleen vast jotenkin oivaltanut, että ihmisiä tässä kaikki ollaan.

Vaikka tiedänkin monia tosi hyviä tyyppejä, jotka ei välttämättä ole syntynyt täällä tai ole saman värisiä kuin me, niin silti tykkään rasistisista vitseistä. Ja se on sinällään jännä. Oon niin seuran vietävissä, että jos joku heittää rasistisia vitsejä niin saatan itsekin mennä siihen mukaan. Heittää läppää, josta erittäin huonossa tapauksessa saattaisin saada selkääni heittäessäni sen väärässä seurassa.

Tilannetajua vaatii tää mun rasistinen puoli itsestäni.

Ei mun mielestä Suomeen tarviis enää ottamalla ottaa maahanmuuttajia. Meillä on jo tarpeeksi. Tämäkin kuulostaa rasisitiselta, ja ehkä se sitä myös onkin. Kyllä mä silti, vaikka en armeijaa ole käynytkään, pidän Suomesta Suomena. Jos täällä on tummia, jotka on syntynyt Suomessa, niin ne on suomalaisia - ja voi olla ylpeitä suomalaisuudestaan.

En mä lähtis täältä ketään pois ajamaan ihonvärin takia. Periaatteessa siinä missä suomalainen tekee virheen ja passitetaan vankilaan, voitaisiin tietyissä tapauksissa tehdä maahanmuuttajille niin, että passitetaan ne rajan yli jonnekkin muualle. Ei täällä tarvitse holhota muiden maiden rikollisia, oli kotiolot kotimaassa mimmoisia tahansa. Maassa maan tavalla ja jos ei kelpaa, ni bye bye.

Jos ootte ymmärtäny yhtään, niin huomaatte, että mulla on niin kaksipiippunen mielipide asiaan. En tiedä mistä rasistisen puolen itseeni olen saanut, mutta se on ja pysyy. Ehkä se on jotain kotimaallisuutta. Siltikään en ajaisi moniakaan tummaihoisia pois Suomesta, koska tiedän, että siellä on myös paljon hyviä tyyppejä ja osa vielä ihan suomalaisia.

Olen hyväksyvä aina tiettyyn pisteeseen asti.

Terveisin,
Tekko

// nämä on mun mielipiteitä ja niistä toki saa loukkaantua, mutta onhan se aika turhaa.

1 kommentti:

  1. Ole hyvä vaan eilisestä 😊 t. Salainen, anonyymi blogin lukija

    VastaaPoista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)