17. joulukuuta 2021

17. Tää päivä ja valokuvia seinille


Hups, tänään ollaan hieman myöhässä aikataulusta. Käytiin nimittäin Ronin kanssa kaupoilla taas pyörimässä ja nyt mä väittäisin, että Eiran lahjat on nyt hankittu. Ja Maxin! Aina kun ollaan käyty Tokmannilla, niin siellä on ollut yksi pehmolelu mikä sitä on naurattanut suuresti. Mä monta kertaa oon sanonut Eiralle, että mä ostan sen nyt Maxille ihan muuten vaan. Eira on meinannut aina, että ei kai sitä nyt kannata, että sen viihdearvo laskee jos se näkee sitä joka päivä. No, mä ostin sen kuitenkin nyt sille viimein, mutta nyt sitten joululahjapakettiin. Mä oon ihan tyytyväinen siihen lahjaan ja mä uskon, että Maxikin siitä pitää. Eiran lahjoista en täällä rupea nyt kertomaan, koska Eirakin saattaa tätä blogia välillä lukea.

Sitten kun me kaupungilta kotiuduttiin niin ollaankin vaan oltu. Tehtiin ruokaa ja oltiin Maxin kanssa. Eira lähti nähkääs työporukan pikkujouluihin. Jätkä näytti alkuillan tosi väsyneeltä ja haukotteli kokoaika, mutta kun tuli pyjamaan vaihtamisen aika, niin virtaa tuli yllättäen jostain.. Huh, se pakeni kokoaika vaipanvaihtoa ja pyjaman päälle laittaminen oli ihan mahdoton show. Sit pitikin taas vähän leikkiä ja jossain vaiheessa leikki muuttui väsykiukuksi, joten ei muuta kun poika nukkumaan ja sitten pelailtiinkin Ronin kanssa. Just äsken, tossa vähän kello 21 jälkeen Roni päätti lähteä kotiin, että mä pääsen tän mun blogini kimppuun.


Tänään mulla ei taaskaan ole mitään järkevää sisältöä tänne. Tää saa siis olla tämmönen "mitä tein tänään"-merkintä ja nyt lisätään päivän kuva ja katsotaan, josko se herättäisi mussa vielä haluja kirjoittaa.


Mä oon siis aina tykännyt siitä kun seinillä on valokuvia. Meiän Riihimäen kämpässä niin ei koskaan ollut, koska Eiran sisustustyyli on hillitty ja yksinkertainen. Yksinkertainen, mutta kaunis. Monesti siis on ihmiset kehunutkin. Mä oon vaan aina kaivannut kuvia seinille.

Nyt tässä asunnossa viimein sain Eiralle jotenkin läpi sen, että valokuvat on kivoja seinillä ja niitä on nyt sitten laiteltu. Mä aloin ensin lisäilemään kuvia tänne vierashuoneeseen, missä siis mun tietokone on, ja kysyin Eiralta, että eikö olekin ihan kivan näköstä kun on kuvia seinillä? Sen jälkeen sain luvan laittaa olohuoneeseenkin. Ja mä tykkään! Taisin kyllä sanoa sen jo.

Valokuvat on just siitä hauskoja, että ne herättää muistoja. Ja nyt kun niitä näkee päivittäin seinillä, niin aina välillä tulee pysähdyttyä ja muisteltua kivoja hetkiä. Kaikki valokuvat mitä meillä seinillä toistaiseksi on, on oikeestaan Maxista. Laitoin sen yhden kuvan itsestäni ja pehmoleluista myös tänne vierashuoneeseen, mutta se on ainut mikä rikkoo kaavan. Mä haluaisin muitakin, mutta ei meillä oikein ole mitään.. Tai siis on, mutta meiän pitäisi varmaan käydä noita joitain valokuvakansioita läpi ja katsoa, että onko siellä seinille sopivaa materiaalia. Ei siis sillä, että siellä olisi jotain arkaluontoista, mutta ei kaikki kuvat tietenkään seinille sovi. No, ymmärrätte varmaan. Tai avataan vielä sen verran, että meillä on kaiketi aika paljon kuvia meiän alkuaikojen alkoholintäyteisistä illoista, jotka ei ehkä ole seinälle ripustettavaa materiaalia.


Hmm, nyt mun täytyy kyllä tästä jo suunnata kohti suihkua ja sen jälkeen pehkuun. Tuskin nukkumaan vielä, mutta ainakin olisi oikein mukava päästä taas kerran vaaka-asentoon. Olen aika poikki päivän seikkailuista taasen.

Lahjalistalla on vielä ainakin pari aukkoa, jotka voin käydä ostelemassa Eiran kanssa sitten kun on taas paremmin aikaa. Muuten alkaa siis olemaan hyvällä mallilla, huh. Stressi vähenee ja voi alkaa valmistautua rauhoittumaan jouluun. Joku päivä muuten pitääkin puhua siitä, että miten sitä tänä vuonna vietetään, koska se perinne nyt ehkä hieman muuttuu..

Nyt ei mulla muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

P.S. Uudistin tän blogin banneria taas. Siellä on taustalla kiva lumisadekin nyt. Aika kivan yksinkertainen ja kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)