6. joulukuuta 2021

6. Jaarittelua ja 10 kysymystä!


Itseppäisyys.. Ei, vaan itsenäisyyspäivä. Mä haluaisin, että mulla olisi joku totuttu kaava tälle päivälle, mutta ei mulla ole. Mä haluisin ehkä katsoa Tuntematon sotilas -elokuvan, mutta ei mulla löydy yleensä aikaa elokuvien katselemiseen päiväsaikaan. Ja illalla yleensä ei enää elokuvat kiinnosta tai ei vaan jaksa.

Mä oon aina miettinyt, että miksi jengi kattoo jotain linnanjuhlia? Ja tavallaan nyt mua kiinnostaisi katsella myös niitä. Ehkä siksi, että se ei ole mahdollista? Aivot toimii yleensä hyvin mielenkiintoisesti. Ainakin mun.


Puhuinko jo teille Eiran syntymäpäivälahjasta? Mä sain hommattua sen, mutta en ole täydellisen tyytyväinen siihen vielä. Eikä se ole edes paketoitu vielä, koska senkin kanssa on pienoisia ongelmia. Nyt ei ole muodon kanssa ongelmaa, mutta muunlaisia ongelmia kyllä. Tarvitsen siihen vielä jotain, mutta en ole aivan varma mitä.

Ja vaikka mä hommaisin siihen mitä niin en mä osaisi siihen olla tyytyväinen. Yliajattelen lahjatkin aina. "Ehkä se ei pidä siitä? Ehkä se on tosi huono.. Ehkä se on liian halpa? Ehkä pitäisi keksiä jotain muuta?" ja näin käyn keskustelua aivoissani itsekseni. Ja mä tiedän, että kun Eira avaa lahjansa niin se olisi tyytyväinen ihan mihin vaan. No, ei ihan mihin vaan, mutta periaatteessa kyllä. Tai ainakin se on aikaisempina vuosina ollut aina ihan tyytyväinen siihen mitä se multa saa. Tai sitten se on ollut hyvä näyttelemään.

En halua nyt puida sitä enempää kuitenkaan.


Otetaan seuraavaksi alta pois toi tän päivän kuvajulkaisu. Edelleen jatkan vitriinin esittelyä, koska nää Eiran aamuvuorot on jotenkin sellasia, että mulla ei vaan lähde. Oon huono nukkumaan öisin ja Eiran aamuvuoroina joudun yleensä huonosti nukutun yön jälkeen vielä heräämään aikaisin. Onneksi tänään ei ole kuitenkaan samallainen päivä kun oli eilen, huh. Tänään olen ihan hyvällä tuulella, mutta en kovin aikaansaava kuitenkaan.


Meinasin taas lähteä selittämään täällä vielä erikseen, että mitä tuo kuva pitää sisällään. Ehkä en kuitenkaan, jokainen sen voi lukea tuosta Instagram-upotuksesta, sikälimikäli se kaikille näkyy. Mun mielestä mun Instagram on ihan täysin julkinen ja kuka vaan voi kaiken sisältöni nähdä. En koe syytä salailuun, vaikka eihän toki kaikki mun asiani kaikille kuulu. Ne asiat tosin osaan olla julkaisematta kokonaan.

Mutta toi hymiö-sytkäri.. Se on ihan huippu. Mulle tulee sen näkemisestä aina jotenkin huvittunut fiilis. Sen takia se on ihan ansaitusti vitriinissä. Tultahan tuo ei enää pysty tekemään, mutta muistoja sillä on enemmän kun usealla muulla sytkärillä. Hieno esine, vaikka onkin aikoinaan ollut kovin halpa. Tästä sen ehkä näkee hyvin, että ei kaikki tärkeät esineet välttämättä kalliita ole. Tunnearvo määriytyy muulla tavalla ja on paljon enemmän kuin mitä rahalla saa.


Tosiaan, nämä Eiran aamuvuorot.. Näinä aamuina koen hyväksi kirjoittaa blogimerkinnän aina tässä Maxin päiväunien aikaan. Vaan yleensä tähän mennessä mulle ei ole kerennyt ilmaantua mistään mitään ideaa ja siksi nämä on ollut aikalailla vaan näitä jaarittelumerkintöjä.

Mietin, että pitäisikö kuitenkin tähän merkintään lisätä vielä jonkinlainen, hmm, vaikka 10 kysymystä -osio? Omaan korvaan se kuulostaa hyvältä ratkaisulta, mutta en tiedä mitä ihmiset on mieltä semmosista.. No, mennään tällä suunnitelmalla. Ompahan sitten ainakin jotain!

Löysin täältä blogistani ajankohdasta 6.12.2015 mielestäni ihan hyviä kysymyksiä. Uppoudutaan niihin vaikka, koska en jaksa lähteä sen enempää nyt kaivelemaan mistään mitään.


1. Suutelisitko henkilöä, jota viimeisimpänä ajattelit?
- Lasken tässä kohtaa suosiolla pois Maxin ja Eiran, jotka siis virallisesti on ollut mielessä tässä koko aamun. Maxia en suutelisi, pussaisin kyllä ja Eiran kanssa voisin ehkä vähän.

Ennen sitä ajattelin pikkuveljeäni, koska näin painajaista. Teema on toisinaan ollut mun painajaisissa toistuva ihan viime vuoden joulukuusta lähtien. Käsittelee siis aina jonkun sukulaisen kuolemaa ja herään niihin tosi ahdistuneena. Niissä unissa meidän klaani aina vähenee ja vähenee.. Pöh. Ja vastauksena kysymykseen, en mä kyllä lähde pikkuveljeni kanssa suutelemaan. Olisihan se kaikinpuolin varmasti outo kokemus.

2. Monelta heräsit tänä aamuna?
- Hieman yli kahdeksan taisi kello olla kun Max alkoi turhautua siihen, että kukaan ei ole vielä nostanut häntä pois sängystä. Mua ahdistaa myös ne aamut kun herään Maxin turhautuneeseen itkuun. "Kuinka kauan se on nyt tuolla pyörinyt hereillä kun minä olen vaan nukkunut?" Ei ole kiva. Aamu lähti siis käyntiin ainakin tupla-ahdistuksella, mutta onneksi se on jo helpottanut.


3. Muistatko mikä oli lempibändisi/artistisi 2 vuotta sitten?
- Muistan. Mun kaikkien aikojen lempibändini on Leevi and the Leavings. Se mitä milloinkin kuuntelen eniten ei vaikuta siihen. Joskus tulee joitain semmosia hetkiä, että "hei, nyt tykkään tästä eniten", mutta kyllä mä aina tulen tykkäämään eniten Leevi and the Leavingsista.

4. Onko sinulla minkään bändin/artistin nimikirjoitusta?
- Itseasiassa mulla ei ole ainuttakaan nimikirjoitusta yhtään keneltäkään. En mä silleen ihaile ihmisiä, että mun tarviis saada niiltä nimi johonkin paperille. Turhaa hömpötystä. Mä voin kuunnella musiikkia ilman sen suurempaa fanitusta ja se riittää mulle.
- Mä halusin jättää tän vuoden 2015 vastauksen tähän myös, koska huomaan valehdelleeni. Tallessa mulla ei kyllä ole kenenkään nimikirjoituksia, mutta olen mä niitä joskus jonottanut. Pari kertaa ehkä. Joskus aikanaan muistan kun Summeri -tv-ohjelma oli iso juttu ja niiden juontajia pienempi Vesa-Matti silloin hieman fanitteli. Ja joskus tarjoutui tilanne jonkun juontajan nimikirjoitukselle ja sen silloin tosiaan sain. Se ei ole bändi, eikä se ole artisti, mutta halusin korjata tuon tavallaan valheen minkä olen silloin kirjottanut.

Ja taas valhe! On mulla yksi nimikirjoitus tallessa. Mä tilasin joskus Juha Vuorisen kirjan jonkun kampanjan aikaan ja siinä on ihan aito Juha Vuorisen nimikirjoitus. Olisin saanut toivoa siihen mitä vaan, mutta lähetin tilauksen jotenkin hädissäni ja sain vaan sen nimmarin. Ei sekään ole bändi tai artisti, mutta en halua valehdella.

Ja ihan rehellisesti mua kiinnostaisi saada tuohon mun Loiri. -kirjaan Vesa-Matti Loirin nimikirjoitus. Muita en niinkään tarvitse, mutta se olisi ihan huippua.

5. Minkä värinen on Saksan lippu?
- Musta, punainen ja keltainen? Jossain järjestyksessä. Mä pelailen paljon puhelimella semmosta peliä, missä joutuu pelaamaan muunmaalaisten kanssa ja niissä yleensä ne liput näkyy. Tiedän tasan tarkkaan mimmonen on Saksan lippu ja tiedän milloin saksalaisten kanssa pelaan, mutta nyt en osaa laittaa värejä oikeaan järjestykseen.

Katsoin Googlesta ja sanoin ihan oikein tohon alkuun. Ylhäältä alkaen se järjestys on musta, punainen ja keltainen. Hyvä minä!

6. Tiedätkö milloin on parhaan ystäväsi nimipäivät?
- Mä en muista edes ihmisten syntymäpäiviä kaikesta opettelusta huolimatta, joten en, en voi mitenkään muistaa edes omaa nimipäivääni, saati sitten muiden. Ja toisaalta nimipäivä ei ole koskaan ollut mulle mitenkään merkittävä asia. Nimestäni pidän runsaasti ja muut ihmiset saa olla sen nimisiä kun on, en mä koe sitä juhlan arvoiseksi.

7. Oletko vapaa vai varattu?
- Parisuhteessa elävänä täytyy sanoa, että varattu olen. Tämä oli hieman tylsä kysymys, koska mä olisin halunnut kyetä vastaamaan tähänkin jotenkin syvemmin ja paremmin.

8. Mitä katsot tv:stä?
- Lasken tässä kohtaa tv:n katsomiseksi myös kaikki suoratoistopalvelut mitä kulutan. Televisio jos joskus on päällä niin etsin sieltä jos joltain kanavalta tulisi The Simpsons, mutta muuten en juurikaan tv:n edessä suoranaisesti viihdy.

Viimeaikaina olen katsonut mm. seuraavanlaisia ohjelmia: Cursed (Netflix), Lukkojen Takana (Netflix), The Witcher (Netflix), Tontut (Netflix), Locke&Key (Netflix), Suomen Huutokauppakeisari (Ruutu), Vain Elämää (Ruutu), Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! (Ruutu), The Walking Dead (Fox/Ruutu), Kaappaus Keittiössä (mtv), Kyllä Isä Osaa (Yle Areena), Luottomies (Yle Areena), Pasila (Yle Areena)..

Tuossa nyt noi mitä tähän hätään muistin. Katson vain hyviä tv-ohjelmia, joten kannattaa ottaa haltuun jos ette ole vielä noita kaikkia nähnyt. Okei, toi Tontut oli suhteellisen surkea, mutta.. No joo, surkea se oli.

9. Kuinka hiuksesi ovat nyt?
- Mä olen tälläkin hetkellä viikinki. Siilit sivuilta ja takaa, päällä pidempi piiska ponnarilla tolleen taaksepäin. Hmm, en jaksa alkaa säätämään puhelimen ja piuhojen kanssa, että saisin teille kuvaa, joten kaivan kuvan vuodelta 2020 kun mulla oli hyvin samallainen kun mitä on nyt.

Viikinkiukkeli.

10. Millaiset housut on jalassasi?
- No kiitos kun kysyit tätä nyt. Mulla on jalassani pitkät kalsarit. Kyllä. Mä en oo vaan vielä jaksanut pukeutua päivävaatteisiin, joten näillä mennään.
- Tähänkin halusin jättää tän vuoden 2015 vastauksen, koska pitkälle on tultu tosta! Nyt mulla on kyllä pitkät kalsarit, mutta mulla on myös colleget! Olen jaksanut jo pukeutua päivävaatteisiin. Älkääkä virheellisesti kutsuko collegehousuja lökäreiksi, koska lökärit on isot farkut, joita me vanhat vanhanliiton räppipäät käytimme ja käytämme toisinaan vieläkin. Kieli voi muuttua, mutta tota en hyväksy koskaan.


Tämmösen merkinnän sain teille tänään aikaan. Aikaa ei mennyt nyt kun tunti, mutta nyt kerkeän tekemään jotain muutakin kun Max nukkuu! Ehkä pelaan ja otan rennosti, koska siihen on nyt mahdollisuus.

Tämmönen tänään, huomisesta ei tiedä vielä. Nyt ei muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)