19. joulukuuta 2021

19. 15 kohtaa meidän kodista taas


Keitimpä tuossa lisää kahvia, koska.. No, miksi sitä nyt yleensä keitetään? Huvin vuoksi. Teki mieli. Mitä näitä nyt on? Hörpin sitä tässä nyt mustana, koska musta kahvi maistuu eniten kahvilta. Keitän tosiaan aina sen verran vahvaa, että voin lirauttaa tilkan vettä sekaan tekemään kahvista sopivan lämmintä suuhun.

Mä väitin eilen, että en ehkä tule tekemään tätä merkintää, mutta mä inspiroiduinkin siitä heti. Joten, tämä merkintä tosiaankin tulee nyt. Ai mikäkö? Jos et ole otsikkoa lukenut, niin en voi auttaa.

Tämä on siis käytännössä osa 2, koska tein tämän saman tosiaan Riihimäen kodista juuri ennen kun muutettiin sieltä pois. Edellisen osan voitte käydä lukemassa täällä.


Pääsette ensimmäiselle kunnon kierrokselle meidän kotiin. Vaikka siis ei tässäkään esitellä kaikkea, mutta aika paljon kohtia kuitenkin käydään läpi. Mä yritän tapani mukaan myös selittää mahdollisimman paljon kaikista kuvista, koska tämä on tosiaan blogimerkintä ja blogimerkintään kuuluu olennaisesti teksti.

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?


Näen tämän. Ja nyt tästä kuvasta näen sen, että tuolta nurkasta puuttuu akryylimassa. Hirveä irvistys. Siinä on tommonen kenkäkaappi, sen päällä kromimaalilla maalattu puuarkku, tekokukka, kampa (en tiedä miksi) ja tuikkukippo. Taulu on Eiran isän vaimon käsialaa.

Tää on siis meidän pikkueteinen. Kivan simppeli. Vasemmalla on tuota mitä kuvassa nyt näkyy ja oikealle ovesta sisään astuessa jätetään yleensä kengät. Kenkäkaappiin vaan piilotetaan kesäisin talvikengät ja talvisin kesäkengät.

2. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?


Näen pelottavan Paavolan. Puita. Ja meidän keskeneräisen terassiprojektin. Ja jos oikein tarkkaan katson, niin näen myös Paavolan "kökkökaupan" eli K-Marketin.

Täytyy sanoa, että kun otin aikaisemmin kuvia tätä merkintää varten, jotka siis nyt hylkäsin, niin tykkäsin tästä keittiön ikkunasta otetusta kuvasta silloin enemmän. Maassa oli silloin lunta. Haluatte varmasti nähdä miltä tämä sama maisema näyttää lumisena? Okei, tässä se tulee kuitenkin.


Olkaa niin hyvät tästä extrakuvasta. Ei tässäkään kuvassa ollut näköjään niin paljon lunta kun muistin, mutta on se jollain tavalla silti kauniimpi maisema noin. Varsinkin jos yrittää ajatella, että eletään joulukuuta.

3. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?


Tää on meillä vähän semmonen paikka, että tässä ei säilytetä tavaraa. Joskus siihen saattaa hammasharja tai -tahna unohtua, mutta kyllä se siitä aika nopeasti siivotaan johonkin kaappiin. Lavuaarin reunalle ei kuulu kuin saippua.

Olisin toki voinut kuvata keittiönkin lavuaarin, koska ei tässä sitä mitenkään kielletä tai käsketä kuvaamaan juuri tiettyä lavuaaria, mutta keittiön lavuaarin vierestä ei löydy mitään. Tai ei ainakaan kuuluisi löytyä. Maxin tuttipullot on siinä toisinaan kuivumassa ja multa toisinaan unohtunut kahvikuppi sinne, mutta muuten siivotaan se yleensä tyhjäksi.

4. Mikä on kotisi viihtyisin huone?

Tässä kohtaa mulle tuli ongelma, koska mulla on 2 viihtyisintä huonetta. Antakaa kun selitän!


Tämä tässä on vierashuone, "Veskun huone" tai man cave, joksi sitä on myös kutsuttu. Jos olen yksin kotona niin mä viihdyn parhaiten täällä. Mä istun tossa tietokoneella siis tälläkin hetkellä. Tää on semmonen huone minkä sisustuksesta olen aikalailla päättänyt minä itse ja siksi se on ehkä semmonen paikka, missä viihdyn itsekseni. Olisin toki voinut ton mun tietokonepöydän hyllyni tässä siistiä, mutta en jaksanut, näette sen nyt sellaisena kun se yleensä on.


Tämä taas on meidän olohuone ja mä väitän, että täällä me perheenä kulutetaan eniten aikaa. Eli on meidän viihtyisin huone. Jos oikein tarkkaan katsotte, niin voitte huomata tuossa nahkasohvassa hyvin ryppyyn istutun kohdan. Siinä minä yleensä vietän aikaa. 

Lattialla näette olohuoneen löhöilypaikan. Peitin sen kuvaa varten tommosella huovalla, mutta siellä on siis vartalotyyny + iso tyyny. Max ennen pötkötteli tossa aina, mutta nykyään se pötköttelee siinä vaan juodessaan maitoa. Se on osa meidän olohuonetta, vaikka sisustuselementtinä se on aika karmiva.

5. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?


Mä en ehkä ihan rehellisesti tiedä mikä on ihastuttavin, mutta mä itse olen alkanut tykkäämään suuresti tästä tehosteseinästä, minkä näkee heti kun pikkueteisestä astuu sisään. Tässä oli ennen semmonen todella kammottava korkkiseinä, josta haluttiin ehdottomasti hankkiutua eroon. Sitten kun sen tilalle sai jotain näinkin hienoa, niin kyllähän tuota täytyy pitää ihastuttavana yksityiskohtana. Vaikka itse sanonkin.

Mulla oli tähänkin kaksi vaihtoehtoa, mutta esittelen sen toisen ihastuttavan yksityiskohdan kohdassa 14.

6. Missä säilytät imuriasi?


Tuo pitkä kaappi tuossa. Teidän täytyy käyttää nyt mielikuvitustanne, koska en voi näyttää imuria. Ai miksi? No, ehkä isoin syy on se, että se on huollossa, eikä siis tuon oven takana tällä hetkellä. Meillä on lainassa Eiran siskon varsi-imuri, koska Eira on imurihullu. Sanoinkin vitsillä, että meidän noin vuoden vanha imuri on kokenut jo noin 10 vuoden imuroinnit ja sen takia päätti lahota. Laina-imuri ei muuten ole tuossa kaapissa myöskään, vaan se on vaatehuoneessa latausjohdon päässä.

Kas, siinähän muuten on todistusaineistoa siitäkin, että keitin tosiaan kahvia tätä merkintää varten. Tai siis huvin vuoksi. Yleensä keitän ison kupin, mutta nyt teki mieli vain tommosta normaalikokoista kahvia, joten semmoisen määrän keitin. Kahvinkeittimen vieressä olevat tarjottimet on väärässä paikassa muuten, niiden pitäisi olla tuossa vasemmassa yläkulmassa näkyvässä vitriinissä.

7. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?


Älkää välittäkö siitä miltä tämä kuva tässä näyttää, koska tuo on tosiaan meidän pikaisimmin remonttia kaipaava kohde. Me ollaan aikalailla yritetty hävittää täältä tuo tommonen mökkimäinen puunväri ja tuoda tätä asuntoa enemmän nykyaikaan. Kylpyhuoneen päätyseinä ei ole vielä päässyt kokemaan remonttia, joten se nyt vaan sattuu vielä näyttämään tältä.

Kissat on kylpyhuoneessa nyt Maxin päikkäreiden ajan, koska ne aloittaa yleensä ihan mahdottoman rallin ja vaarantaa Maxin päiväunet. Rangaistus ennen kun olisi edes tarve rangaista.



Siinä vielä pari lisäkuvaa tuosta remonttia vaativasta kohteesta. Mä olen niin hullu älykotiukko, että haluaisin tonne kylpyhuoneeseenkin liiketunnistimen ja himmennettävän valon. Mä ite nautin pitkistä suihkuista pimeähkössä kylpyhuoneessa, niin siksi olisi hyvä jos valon saisi himmennettyä mahdollisimman himmeäksi. 

8. Millainen sänky? + Petaatko sänkysi joka aamu?


Täytyy sanoa, että mä petasin tän sängyn hätäpäissäni tätä kuvaa varten. En halunnut esitellä petaamatonta sänkyä. Ai miksi se oli petaamaton? No, vastaan tohon kysymykseen niin, että me kyllä yleensä pedataan sänky kun noustaan, mutta mulla on poikkeuksia.

Jos Eira on lähtenyt aamuvuoroon ja me ollaan Maxin kanssa kaksin kotona, niin yleensä mä herään Maxin itkuun ja sitten mun täytyykin jo sängystä nousta ja suunnistaa Maxin luokse. En mä siinä kohtaa kerkeä miettimään sängyn petaamista. Yleensä tämmösinä aamuina mä petaan sängyn juuri ennen Eiran kotiutumista, eli joskus 13-15 välillä. Ei sitä petaamatonta sänkyä siinä kohtaa ole kukaan vielä kerennyt näkemään, joten ei ole mitään hävittävää.

Ja kuvassa on hyvin huolimattomasti pedattu sänky. Tuo on yleensä juuri se mitä teen nopeasti kun on kiire. Harvoin jaksan nähdä niin paljon vaivaa, että keskitän päiväpeiton täydellisesti.

Oon muuten alkanut haaveilemaan uudesta sängynpäädystä. Toi tommonen lituska ei oikein palvele mitenkään.. Haluaisin, että sängynpäädyllä olisi enemmän funktioita. Pelkkänä sisustuselementtinähän tuo menee vain hukkaan, mutta ajatelkaa, jos siinä voisi säilyttää asioita? Se se olisi jotain.

(Taulut saman taiteilijan kun kohdassa 1)

9. Mitä jääkaapistasi löytyy aina?


Valio Hyvä suomalainen Arki® rae, sitä löytyy lähestulkoon aina. Jos ei löydy, sitä haetaan äkkiä lisää. Okei, pakko sanoa, että nykyään en laita raejuustoa ihan jokaiseen ruokaan, eikä sitä sen takia enää kulu niin kuin ennen, mutta onhan se silti hyvää ja sitä on pakko olla.

Yleensä jääkaapista löytyy myös nakkipaketti, HK Popsi® Iso Viitonen. Nyt ei ollut, ihme kyllä.

10. Millaiset verhot kotonasi on?


En nyt rupea muita verhoja kuvaamaan, koska en pidä verhojen kuvaamisesta. Nää olkkarin verhot kuitenkin kuvasin, jotta saan jonkun kuvan tähän. Nämäkin verhot on toki vain joulun takia, mutta on nää tosi kivat.

Keittiössä ja ruokatilassa meillä on vain punaiset verhokapat. Vierashuoneessa ja makuuhuoneissa meillä on jollain tapaa pimentävät yksiväriset verhot. Hillittyä siispä, mutta tuo olohuoneen lintuverho on aika hillitön.

Kohdassa 12 näkyy muuten keittiön punaiset verhokapat. Samanmoinen on myös ruokatilassa.

11. Mitä jääkaappisi ovessa on?


Tähän samaan kysymykseen vastasin muutama päivä sitten. Mutta kuten näette, siinä on magneetteja. Kaikki on vinossa sen takia, että Max halusi niillä eilen leikkiä ja sitten ne on ilmeisesti vaan hätäisesti nostettu takaisin Maxin ulottumattomiin.

Yksi arpakin siellä on, mutta siinä on muistaakseni vain omat takaisin -voitto. Naamio-magneetin Eira sai isältään Venetsiasta tuliaisena, muistaakseni. Ei siitä pitkä aika ole, mutta mun muistini on vähän tämmönen.

Mä tajusin muuten äsken, että tällä kysymyksellä voidaan tarkoittaa myös jääkaapin oven sisäpuolta. Siinä meillä on maitoja, vanukkaita tai jugurtteja yleensä. Voihan siinä voikin olla. Voi, tiedättekö? Se kuution muotoinen rasvakimpale.

12. Millaisia koriste-esineitä kotonasi on?


Eilenhän mä esittelinkin nämä, joten niihin on kai turha sen syvemmin enää mennä? Ja rehellisesti noista ainoa täysin koriste-esine on tuo vanha kahvimylly. Sillä ei ole enää muuta funktiota kun toimia todella hienona koristeena.


Ja sitten on toki tämä puuhevonen. Ja sen edessä "en enää jaksa toimia, mutta seison kivasti"-joulupukki. Sen pitäisi siis soida, mutta siitä taisi mennä jousi rikki.

Kohdasta 4 voitte käydä taas katsomassa minun tietokoneeni ympäristössä olevat koriste-esineet, joita en viitsi tähän uudelleen laittaa. Siellä näkyy myös siis vitriini, joka on täynnä koriste-esineitä. Ja näiden kaikkien koriste-esineiden lisäksi meillä on joitakin tauluja, jotka kai luokitellaan koriste-esineiksi; niitä voitte käydä ihailemassa palaamalla kohtiin 1 ja 8. Ja kohdassa 14 näkyy myös jotain.

13. Onko kotonasi valokuvia esillä?


Enenevissä määrin. Tämä kuva on vierashuoneesta, mun tietokoneeni yläpuolelta. Ja hei, mä tiedän; toi yksi kuva on vähän väärässä kohtaa. Sen pitäisi olla hieman kauempana kellosta, mutta mulla kävi siinä joku aivopieru. Se siirtyy siitä kyllä hieman kauemmas kunhan vaan saan aikaiseksi, tai sitten ei siirry jos totun tohon.


Nää kaikki on kyllä aikalailla esitelty jo tässä tän vuoden kalenterin aikana, mutta nämä kuvat tosiaan olohuoneen seinältä. Maxin puol- ja yksvuotiskuvia.


Makuuhuoneessakin on yksi kuva Maxista. Tosta kehyksestä meni lasi rikki kun toheloin noiden olohuoneen kuvien naulojen kanssa. Liimasin kehyksen kuitenkin kasaan ja laitettiin se nyt ilman lasia makuuhuoneeseen esille.

Mä haluaisin vielä lisääkin kuvia, kuten olen senkin jo tässä kalenterin aikana maininnut.

Älkää häiriintykö tuosta television takaa näkyvästä rasvatuubista. Eira on alkanut varautumaan joululahjoihin siten, että on tuhlannut vanhoja rasvoja minkä on kerennyt.

14. Mikä asunnossasi luultavasti kiinnittää ensimmäiseksi vieraiden huomion?


Kohdassa 2 sanoin, että tämä saattaa olla toinen hieno yksityiskohta meidän kodissa ja sitä tämä on. Siis tuo seinä, mutta myös toi pöytä. Toi pöytä taitaa olla semmonen, mistä oon eniten sivukorvalla kuullut kehuja, joten se sopii paremmin tähän kohtaan numero 14.

Mutta tää koko ruokatila on jotenkin vaan niin mahtava! Tai siis ite tykkään runsaasti ainakin. Seinä, pöytä, valot ja taulut.. Onhan tämä nyt jotenkin ehjä kokonaisuus ja kaikinpuolin kiva. Tämä voisi myös sopia kohtaan numero 4, eli viihtyisin huone. Tossa tulee kyllä vaan oikeestaan istuttua kun syö, että ei siinä oikein muuten ns. viihdy. Miksi kukaan huvikseen viihtyisi ruokapöydän ympärillä?

Ehkä ehjin huone kaikista, noin siis niin kuin kokonaisuutena.

15. Onko sinulla huonekasveja?



(Pakko tosta toisen kuvan oikeassa alakulmassa näkyvästä paidasta mainita, että heitin sen tätä ennen kahdesta kuvasta pois, mutta tähän se sitten unohtui..)

Näiden kahden kasvin lisäksi on myös Peikonlehti, joka saattaa talvehtia. On sen verran nihkeässä kunnossa, että en viitsinyt sitä edes käydä kuvaamassa. Ja muutenkin; se on Maxin huoneessa, enkä viitsinyt sinne mennä nyt kun Max nukkuu.

Emerald palm, eli palmuvehka tuli porukoilta tuparilahjaksi Riihimäen asuntoon. Sieltä se on sitten seurannut meitä tänne Hyvinkäällekin. Oikein hyvä kasvis, koska ei tarvitse paljon hoitoa ja huolenpitoa, vaan pärjäilee aika hyvin ihan omissa oloissaankin.

Tuo toinen on.. Tuota, siis.. Narsissi? Ei.. Lilja? Mikä ihme tämä nyt oli, se on ihan kielen päällä.. Ei siis tuo myrkyllinen kukka ole mun kielen päällä, mutta sen nimi.. Mä etsin, mutta jos en löydä sille nimeä, niin sanon sitä tulppaaniksi.. Etsin.. Etsin.. No orkideahan se on!

Tämän orkidean Eira sai syntymäpäivälahjaksi kaveriltaan. Se on kuulema vaikea pitää elossa, mutta toistaiseksi se ainakin tuossa sojottaa menemään.


Ja näin hyvät ihmiset tultiin merkinnän loppuun. Tämä olikin taas yllättävän mukava tehdä ja tästä jää kiva muisto tänne.

Max meinaa jo alkaa heräilemään, joten minun täytyy alkaa pistämään tätä merkintää nyt tosiaan pakettiin, enkä kerkeä loppujaarittelemaan teille mitään. Tai siis kokoaika minä jaarittelen, mutta pitäisi kyllä vaan jo lopettaa.

Eli nyt ei mulla muuta.

Paitsi päivän kuva, vaikka näitä kuvia on tässä jo vaikka ja kuinka. Laitoin kuitenkin tästä merkinnästä tommosen koukun tonne Instagramin puolelle, jotta saisin lukijoita! Olenpa ovela.


Nyt ei mulla oikeesti muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)