20. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdeskymmenes

Tää rytmi alkaa olemaan nyt erittäin rasittava jo. Heräsin taas tossa vähän ennen kolmea yöllä, enkä saanut enää unta sen jälkeen. Siinä sitten pyörin tunnin jos toisenkin itsekseni hereillä katellen videoita Youtubesta ja sitten heräs Eira.

Nyt se toteuttaa tuolla itseään joulusiivouksen parissa ja mä toteutan itseäni blogin muodossa. Aamulla ennen kuutta. Silmät hieman ristissä, mutta tällä rytmillä ne on kyllä koko päivän ihan yhtä ristissä, joten sama se mihin aikaan tämän kirjoittaa.

Ja ei muuta kun poimimaan niitä kysymyksiä, jotta voin johonkin taas aikani kuluksi vastata.

1. Jos saisit valita sukupuolesi, kumpi olisit?
- Mä en itseasiassa osaa edes kuvitella mimmosta olisi olla nainen, joten en mä osaa tietää, että onko se muka jotenkin hienompaa. Mä olen elänyt miehenä tähänkin asti ja viihtynyt ihan hyvin, joten miksi vaihtamaan toimivaa ratkaisua? Miehenä elämä on miehekästä.

2. Mitä mietit? 
- Mun täytyy nyt sanoa, että jos tätä blogin miettimistä ei lasketa, niin mä oikeestaan mietin sitä, että pitäskö mun pitää pieni tauko tässä jo nyt ja käydä äkkiä savukkeella ja kahvilla. Ennen kun mä alotin tän blogin kirjottamista niin tein viimeisille päiville "kansikuvat" valmiiksi. Se vei oman aikansa ja hieman tekee jo mieli savuketta.

Ja itseasiassa tulin nyt siihen tulokseen, että mä pidän tässä kohtaa kirjoitustauon. Eihän se teille tule olemaan tauko, mutta musta tää on vaan tosi hauskaa kirjottaa ylös. Te voitte sitten lukiessanne elää mukana, vaikka se on jo myöhäistä.

3. Minkä tv-ohjelman katsoit viimeksi? 
- Jos piditte tauon niin tulkaa nyt takaisin. Nyt keskustellaan tv-ohjelmasta, jonka olen viimeksi katsonut. Se saattaa nimittäin olla Ylen Koukussa. Vai lasketaanko toi yks lätkämatsi minkä katoin tossa torstaina? Jos se nimittäin lasketaan, niin sit mä olen katsonut viimeksi sen.

4. Pidätkö toisesta nimestäsi enemmän kuin etunimestäsi?
- Antero on semmonen mistä en myöskään luopuisi, koska pitää kunnioittaa kaikkia niitä nimiä, jotka on kasteessa annettu. En mä pidä siitä enempää enkä vähempääkään kun ensimmäisestä nimestä. Vesa-Matti Antero on se mun juttu.

5. Oletko mielestäsi ikäistäsi kypsempi? 
- Mä itseasiassa olen pohtinut useesti sitä, että mä saatan ajatuksiltani olla ikäistäni kypsempi. Tai siis ollut aina. Mulla on mun periaatteet, joista mä pidän kiinni. Toisaalta mä en ole hirveesti ollut omaikäisteni kanssa tekemisissä niin en tiedä mimmoisia ajatuksia muilla liikkuu päässä. Mutta ainakin mun omassa päässäni uskon olevani ikäistäni kypsempi - vaikka samalla toisaalta ajattelen välillä olevani hyvinkin lapsellinen. Mulla ei siis silleen ole mikään kiire edetä elämässä ja tykkään elää elämääni just siten kun mä sitä elän.

Nyt täytyy sanoa, että harvinaisen epäselvä vaustaus. Tiivistettynä: Mä elän niinkuin haluan, eli ei mikään kiire kasvaa ikävaiheesta toiseen. Mutta mulla on mun ajatukset ja periaatteet, joista pidän kiinni ja olen näin ainakin tarpeeksi kypsä.

No en mä nyt saa tätä ulos niin kun mä sen ajattelin, mutta toivottavasti ymmärsitte jotain, koska en jaksa enää jaaritella samasta aiheesta.

6. Onko huoneesi sekainen?
- Itseasiassa Eira kun on tommonen touhuuja niin tää kämppä harvoin on sekainen. Tässä kämpässä on yks paikka mihin en halua Eiraa "häsläämään" ja se on mun tietokonepöytä ja sen lähistö. Se on jotenkin semmonen mun paikka tässä asunnossa. Ja itseasiassa tää mun tietokonepöytä on tällä hetkellä aika sekainen. Tässä on monen edellisen päivän kysymysten rekvisiittaa vielä. Kamera, jolla kuvasin "sipulihaaste"-videon. Hajuvesi, jonka jossain aikaisemmassa kysymyksessä totesin hyväksi tuoksuksi. Kuulokkeet, kaukosäädin telkkariin (joka toimii siis näyttönä). Sit on yhet aurinkolasit, kahvikuppi, mun muistiinpanot ja hiiri.

7. Käytätkö farkkuja kotona? 
- Mä en vaan mitenkään osaa. Jos mä lähen johonkin niin vaihdan ehdottomasti farkut jalkaan, mutta kun tulen takaisin niin niistä on pakko päästä heti eroon. Kotihousut on ehdottomasti tärkeä asia. Ja jos tiedostan, että johonkin pitää mahdollisesti jäädä yöksi, niin mulla on pakko olla mun kotihousut mukana, koska muuten tulee vaan epämukava olo. Farkut on vähän kun auto. Niillä on kiva mennä tuolla, mutta kotona ne pitää parkkeerata naulakkoon. Aika filosofista.

8. Lempihuvipuistolaitteesi koko maailmassa? 
- Mun täytyy nyt sanoa se, että mä en oikeestaan tiedä. Mä en tiedä välitänkö mä huvipuistolaitteista mitenkään erityisemmin. Niissä on kiva olla, mutta ei se silleen mitenkään ylenpalttista hyvänolontunnetta anna - ei yksikään laite. Mutta kai mä sit joudun valitsemaan jonkun semmosen rentouttavan veteen liittyvän laitteen. Ne ehkä toimii paremmin kun jotkut liian hurjat.

9. Mitä joit viimeksi? 
- Tässä itseasiassa kokoajan olen hieman hörppinyt kahvia. Sitä ennen otin pari huikkaa energiajuomaa ja sitä ennen join viimeiset appelsiinimehut. Ja ennen siirtymistä seuraavaan - eli tän päivän viimeiseen - kysymykseen, otan huikan jo viilenneestä kahvista.

10. Montako tyynyä sängystäsi löytyy?
- Niitä on muistaakseni neljä kappaletta tuolla kaikenkaikkiaan. Eiralla kaksi, mulla kaksi. Mutta yöllä oli kaksi tyynyä pään alla ja yhtä halailin herätessäni. Eli olin laittomasti ottanut Eiralta yhden pois ja pidin sitä kuristusotteessani.


Ja näin päästiin taas kerran maaliviivan yli. Tää lopettaminen on aina jotenkin hankalaa. Noista kysymyksistä siirtyminen takaisin vapaaseen kirjottamiseen on aina omanlaisensa haaste. Pitää keksiä jotain millä sen lopettaa fiksusti.

Sitten tulee se hyppy siihen kun pitää kertoa vielä siitä, että huomennakin on tulossa kysymyksiä ja vastauksia. Ja pitää ottaa sieltä se yksi kysymys, joka mahdollisesti herättää lukijan mielenkiinnon. Eilen tein siitä hieman vitsin, mutta voisin tänään koittaa etsiä semmosen, mikä oikeesti saattaisi jotakuta kiinnostaa. Eli huomenna vastataan ainakin kysymykseen, joka menee jotakuinkin näin: "Oletko koskaan lyönyt ketään?"

Koittakaapa väittää, ettei teitä kiinnosta.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)