14. joulukuuta 2015

Joulukuun neljästoista

Huh. Kävin kaupungilla. Mä oon tässä nyt ettinyt Eiran joululahjaan sitä tärkeintä osaa, mutta en nyt vaan löydä sitä mistään. Jouduin jopa avaamaan suuni parissa kaupassa, mutta sain vaan vastauksen, että "Ei."

Enköhän mä saa sen vielä jotain kautta kalastettua käsiini.

Sitten siirrytään kuvan kautta kysymys/vastaus-osioon, jossa "pikkusisko" taas kerran pelasti mut.
Vähän lisää lunta oli satanut.
1. Oletko koskaan kalastanut? 
- Kalastaminen on oikeestaan ihan hauskaa puuhaa ja olen sitä toisinaan kokeillut. Tosin, en oo koskaan saanut mitään kovin mahtavaa saalista. Pikkusinttejä vain. Kerran jopa sen verran, että niistä riitti jopa syötäväksi asti.

2. Mitä kieliä puhut? 
- Mulla on sen verran heikko kielipää, että en mä osaa kun puhua suomea. Englannin kanssa mulla on semmonen ongelma, että ymmärrän sitä parhaiten vain lukiessa. Puhuminen ei onnistu varmaan ollenkaan ja kun sitä kuulee puhuttavan niin on se vaikea ymmärtää. Tietenkin on niitä helppoja kysymyksiä joihin osaa vastata, mutta kyllä se muuten on aika surkeassa tilassa mulla.

Ruotsista mulla onkin hauska juttu kerrottavana. Mä en osaa sitä ollenkaan. Mä jouduin opiskelemaan sitä yläasteella vaan yhen jakson ja sieltä ei tarttunut mitään päähän. Kopioin läksyt kaverilta ja näin ei tarvinnu edes vaivautua. Ammattikoulussa ruotsinkielen opiskelu jäi myös aika vähäiselle ja sain jopa kokeen tehdä käyttämällä kääntäjää tietokoneella. Ei vaan tartu.

3. Oletko jo miettinyt tulevien lapsien nimiä?
- Ollaan me niitä joskus mietitty. Jos se joskus siunautuu niin on meillä molemmille sukupuolille nimet tavallaan mietittynä. Mutta niitäpä en täällä ala paljastelemaan, että näin. Se selviää teille jos on selvitäkseen.

4. Pidätkö omasta nimestäsi? 
- Mä pidän omasta nimestäni erittäin paljon. Siitäkin on itseasiassa hauska tarina, jonka voisin kertoa teille.

Mua kutsuttiin kouluaikoina tosi paljon Veli-Matiksi ja jouduin aina korjaamaan, että "ei, se on Vesa-Matti." Yks kerta sitten ammattikoulussa kun oltiin pikkuveljen kanssa menossa liikuntatunnille, niin se opettaja ensin kysyi pikkuveljen nimen "Jouni?" ja hän siihen sitten nyökkäsi tai jotain. Ja sitten sieltä lähti tulemaan "Veli..." Mä jo siinä vaiheessa puhumaan päälle, "Ei, vaan Vesa-Matti" ja sit se jatko samalla "...poika Vesa-Matti"

Mä olin jo niin tottunut siihen, että ne sanoo väärän nimen ni pakko oli heti lähteä korjaamaan. En muista menikö se tarkalleen juuri noin, mutta ymmärrätte tuskani.

5. Jos joutuisit vaihtamaan koko nimesi mikä se olisi? 
- Kuten sanottu, mä pidän omasta nimestäni erittäin paljon. Enkä sitä menisi vaihtamaan, en edes Veli-Matiksi. Sukunimestä olen myös ylpeä, ja sekin saa pysyä nykyisellään hautakiveen asti.

Ai mut hetkinen, toi oli "Jos joutuisit".. Hitto. Jos joutuisin, niin mä voisin leikkimielisesti sanoa "Max Power". Ainakin se Homer Simpsonin kohdalla toimi hyvin.

6. Kuinka montaa eri kieltä puhut? 
- Voi ei "pikkusisko"! Laitoit tämän kysymyksen nyt kahteen kertaan. Tosin tää on eri muodossa. Heh. Vastaan tähän vain näin, että vain yhtä - ymmärrettävästi.

7. Onko mielestäsi vain tyttöjen ja vain poikien värejä? 
- No siis pikkulapsille joo. Kyllä mä ymmärrän, että niitä pitää pukea tiettyihin väreihin, että muistaa mitä sukupuolta se edustaa. Ja muutkin näkee sen sitten. Mutta kun siitä iästä on päästy eroon, niin ehdottomasti ei ole. On tietenkin värejä, jotka vahvasti herättää aina semmosia tuntemuksia, että "ei ton värinen paita voi olla pojan päällä". Mutta itseasiassa, tyttöjen päällä kaikki värit on taas ihan toimivia.

8. Mustavalkoinen vai värikäs? 
- Mä itseasiassa tykkään aika paljon mustan ja valkosen yhdistelmästä. Esimerkiksi valkoinen t-paita ja sitten päälle musta huppari. Mustat housut ja valkoiset kengät. Ne toimii aina. Mut kyl mä tykkään myös värillisistä paidoista.

Mut kyl mä enemmän tykkään simppelistä, että kyllä tässä joudun erittäin vahvasti taipumaan mustavalkoiseen. Liian värikäs on aina kumminkin liian värikäs. Mustavalkoinen ei ole koskaan liian mustavalkoinen.

9. Jos olisit päivän naisena, miten viettäisit sen? 
- Vau. Tähän voisi vastata sen perus korttipakkavastauksen, jonka voi kuulla jokaisen miehen suusta. Mä en tosin viitti nyt laittaa tänne mitään irstasta.

Mut kai mä sit koittaisin ymmärtää naisten mieltä. Periaatteessa voisin tahtoa kokea sinä päivänä kuukautiset ja synnytyksen (älkää puuttuko tähän). Voisin sitten sanoa aina, että "kyllä mä tiedän miltä toi tuntuu." Olisin sen jälkeen paras mies.

10. Minkä tittelin antaisit itsellesi?
- Hmm. Koska mä teen tän mun blogissani, niin mä vastaan, että mun titteli vois olla "Paras (hetero)miesblogaaja." Toimii. 


Tähän loppui tän päivän kysymykset. Nyt äkkiä jotain evästä metsästämään jääkaapista. Joo, mä kävin kaupungilla, mutta tuhlasin kaiken voimavarani etsiessäni Eiralle lahjaa. En jotenkin osannut keskittyä samalla ruokaostoksiin, joten jääkaapissa ei oikein ole mitään.

Se on sitten taas huomiseen!

Terveisin,
Tekko

4 kommenttia:

  1. Voi hitto.. Sori kauheesti toi tuplakysymys!! Meen ihan sekaisin jo kysymysten suomentamisessa ja kirjottamisessa. Sun on nyt pakko huomenna vastata 11 kysymykseen! Veli- Max Power :D

    -WWL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Veli-Max Power.. Tota, joo. Eipä mitään, ehkä aiheutan sulle liikaa stressia ku vaadin suomentamista ja kysymysten laatimista. :D

      Ehkä se on huomenna sit 11 kysymysta, huh.

      Poista
    2. Oon lukenu jo englanniks ainaki 1000 eri kysymystä ja oon karsinu niitä roimasti ja heittäny omiaki kysymyksii sulle, koska ne on vaan ollu nii (sensuroitu) kysymyksii. :D

      -WWL

      Poista
    3. Mä olen erittäin otettu kaikesta siitä työstä mitä oot tehny mun blogin eteen. :D Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos!

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)