24. joulukuuta 2015

Joulukuun kahdeskymmenesneljäs!

Se on joulukalenterin viimeinen luukku ja mä olen valmis viemään tämän loppuun. Pikaisella haulla löysin Googlesta melkein samantien 24 jouluista kysymystä ja nyt lähdetään tutustumaan niihin.

1.Missä vietät joulun?
- Tänään mä totuttuun tyyliin heräsin porukoilta, mutta tästä lähdetään tonne isoveljen perheen luokse viettämään joulua. Yleensä se on vietetty täällä vanhempien luona, mutta mitä ilmeisemmin vaihtelu virkistää - tai ainakin toivotaan näin.

2. Kenen kanssa?
- Mä en vielä lopullista kokoonpanoa tiedä, mutta toivottavasti mahdollisimman monen perheenjäsenen kanssa. Osa sisaruksista pitää nykyään jo joulun omassa perhepiirissään, mutta onneks ei kaikki. Joulu on perhejuhla ja siks pitää olla mahollisimman paljon perheenjäseniä paikalla.

3. Missä ja kenen kanssa haluaisit sen viettää?
- Kaikista ideaaleinta se olis viettää joulut niinkuin lapsena. Vanhemmat ja kaikki sisarukset saman katon alla. Mahdollisimman paljon sukulaisia saman katon alle niin joulu olisi mitä mainioin.

4. Mitä valmisteluja olet jo tehnyt?
- No mä oon oikeestaan aika huono tekemään minkäänlaisia valmisteluita. Mä oon lähinnä vaan ihmetellyt. Tietenkin oon noita joululahjoja koittanut suurella työllä etsiä. Ja sitten tietenkin säästä huolimatta koittanut löytää sen joulufiiliksen - joka tosin löytyi vasta täältä vanhempien luota.

5. Mitä ilman joulu ei ole joulu?
- Edelleenkin voisin vastata perheenjäsenet. Mutta ettei mene liian samallaiseksi vastaukset, niin vastataan sitten jouluruoka. Ei se jouluruoka itsessään vaan se pöydän ääreen kokoontuminen. Se yhdessä vietetty aika.

6. Montako lahjaa olet ostanut ja paljonko niihin on mennyt rahaa?
- Mun täytyy sanoa, että mulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä, että paljon mulla meni yhteensä. Puhutaan kuitenkin kolmenumeroisesta luvusta. Ja suurin osa siitä meni Eiran lahjaan.

7. Mitä itse toivot joulupukilta?
- Kiusasin Eiraa koko joulukuun, että toivoisin Xbox Onea. En tosin taida saada sitä. Todellisuudessa parhaimmat joululahjat on ne mitkä on käytännöllisiä. Ne missä ei ole ajateltu vaan, että "ottakoot tuosta kun en muuta keksi" niin onhan nekin tietenkin lahjoja, mutta onko niissä loppupeleissä sitten niin paljon ajatusta? Lahjassahan tärkeitä on se ajatus eikä sisältö.

8. Mikä on paras jouluherkku?
- Paras jouluherkku, hmm. Täytyy sanoa, että en mä silleen ole mikään herkkujen ystävä. En oikein välitä pipareista tai tortuista. Voiko tähän vastata imelletty perunalaatikko? Se on ainut mitä keksin.

9. Aito vai muovikuusi?
- Ehdottomasti aito. Eihän muovikuusi korvaa mitenkään aitoa joulukuusta. Tosin nykysin se vaan tuntuu olevan niin, että jokapuolella näkee enemmän muovikuusia. Eihän nekään tietenkään huonoja ole, koska koristeluhan siitä tekee persoonallisen ja luo sitä joulun tunnelmaa.

10. Mielijoululaulusi?
- Jälleen kerran paha. Täytyy sanoa, että mä tykkään joululauluista, mutta en tiedä onko yhtä ylitse muiden. Mutta vastaan tähän siten, että mitä vanhempi niin sitä parempi. Semmoset tosi pitkään soineet joululaulut on vakiinnuttanut sen paikan joulussa ja siksi ne vaan on parempia kun jotkut uudet rallatukset.

11. Turhin tai typerin joulutapa tai perinne?
- Ei kyllä taida olla mitään typerää tapaa tai perinnettä. Kaikki ne tavat nimenomaan tekee joulusta joulun. Ja jouluihmiselle niinkuin minä, kaikella sillä on väliä.

12. Mikä pilaa joulun?
- Tähän voisin vastata, että se jos asiat ei mene niinkuin ne on suunniteltu. Tai siis, että kaikki on erilailla kun edellisenä jouluna. Joulun pitää olla mun mielestä aina mahdollisimman samankaltainen, jotta se tuntuu joululta.

13. Paras joululahja jonka ikinä olet saanut?
- En tähänkään voi aikuisena löytää yhtä vastausta. Mulle kaikki joululahjat on parhaita. Lapsena se oli kyllä eri, ja sen takia mun on helpompi vastata tähän lapsen näkökulmasta. Nimittäin muistan muutaman lelu-ukon, jotka on niin palavasti jäänyt mieleen ja millä tuli leikittyä tosi monia tunteja. Joten olisiko ne sitten vielä tänä päivänäkin parhaimpia joululahjoja joita olen saanut?

14. Mitä kuuluu joulusiivoukseesi?
- Mun täytyy sanoa, että laiminlöin tän blogin takia tänä vuonna joulusiivouksen. Eira kerkes sillon touhuta niin paljon kun kirjotin blogia, että ei sinne oikein jäänyt pölynhiukkastakaan. Okei, siivosin mä mun oman tietokonepöydän, joten kai se sitten kuuluu mun joulusiivoukseen.

15. Mitä jätät joulupöydästä syömättä?
- Itseasiassa tähän mulla löytyy vastaus. Mä sain joskus kammon rosollista. Vaikka se ei sisällä mitään pahaa niin jotenkin en vaan osaa syödä sitä. Se ei vaan toimi. Muuten kelpaa melkein mikä vaan.

16. Aattona saunaan ennen vai jälkeen jouluaterian?
- Kyllä se pitää mennä niin päin, että ensin saunaan ja sitten aterialle. Puhtaana vasta pöytään.

17. Onko sinulla joulukalenteri?
- Mä en tänä vuonna ole koskenut mihinkään muuhun joulukalenteriin kun tähän mitä itse tuotan. Kyllä, tänä vuonna on jotenkin vaan jäänyt vaisuksi. Ei suklaakalenteria ei mitään. Tosin, ehkä mä oon panostanu tähän joulukalenteriin sen verran paljon tänä vuonna, että kyllä se on itseasiassa riittänytkin.

18. Onko joulukortit jo valmiina?
- Mä en jotenkin ole koskaan päässyt mukaan siihen joulukorttirinkiin. Niitä on mahtavaa saada ja varmasti olisi myös mahtava antaa, mutta en jotenkin vaan "osaa". Se ei oo koskaan kuulunut tapohin niin siitä on vaikea saada kiinni. Iso kiitos kaikille, jotka tänä vuonna silti vaivautui lähettämään meille kortteja.

19. Mille joulu tuoksuu?
- Mä en osaa sitä sanoin kuvailla. Se on ikäänkuin kaikkien joulutuoksujen sekamelska. Se ei tule vain yhdestä asiasta, vaan nimenomaan se on ne kaikki tuoksut yhdessä. Parhaiten sen tuoksun voi haistaa sitten kun joulupöytä on katettu.

20. Aiotko mennä joulun aikana kirkkoon?
- En ole kirkkoihmisiä. Ei siellä ole mitään mulle. Ei ole koskaan ollut perinne, eikä tule koskaan olemaankaan.

21. Voiko lahjoja saada liikaa?
- En usko. Jos on paljon sukulaisia ja kaikki on ajatellut, että tuo tarvitsee lahjan, niin kyllä niissä kaikissa on silloin tärkeä ajatus. Ja itseasiassa niitä ei voi saada liian vähänkään. Se on aina juuri se määrä kun niitä saa - ei enempää eikä vähempää.

22. Kuinka monissa pikkujouluissa olet ollut?
- Tähän mä joudun vastaamaan, että en ainoissakaan. Tänä vuonna ei jotenkin tullut vietettyä edes kavereiden kesken minkäänlaista pikkujoulujuhlaa. Mutta mihin sitä ihminen pikkujouluja tarvitsee kun tämä isojoulu on se mikä ratkaisee.

23. Glögi rusinoilla ja manteleilla vai ilman?
- Mä en tykkää jos juotavassa kelluu jotain ylimääräistä. Se pitää olla ihan täysin koskematon. Lämmin glögi ilman mitään ylimääräistä höttöä ja fiilis on taattu.

24. Mistä kadonneen joulumielen voisi löytää?
- Mä itseasiassa löysin sen täältä vanhemmilta. Tuo ulkona vallitseva sää ei sitä missään vaiheessa luonut ja kotona en jotenkin vaan osaa asennoitua oikein. Yleisellä tasolla voisin väittää, että se löytyy aina ihmisistä ympärillä.


Vau. Koitin pitää nää vastaukset lyhyinä, että teillä ei mene koko joulua näiden lukemiseen. Toivottavasti teillä oli yhtä kivaa tän joulukalenterin kanssa kun mulla. Edes toisinaan.

Nyt vain rauhalliseen joulun viettoon itse kukin omalla tahollaan. Tämän vuoden joulukalenteri oli tässä.

Vielä kerran: HYVÄÄ JOULUA!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)