9. joulukuuta 2015

Joulukuun yhdeksäs

Tänäänpäs en kerennyt aikaisemmin blogin pariin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Heräsin tänään vasta joskus kahden jälkeen ja heti kun sain kahvikupillisen alas, piti jo lähteä. Ei siinä mitään, päivä meni tosi nopeesti taas kun teki jotain fiksua.

Käytiin Eiran kanssa sit vielä hakemassa Subwaysta leivät ja herkuteltiin niillä. Ainiin, ei saa unohtaa. Tekasin eilen Eiralle kakun, jota se ei osannut odottaa. Koristelin sen, no, niin hyvin kun osasin.
Eiralle syntymäpäiväkakku!
Kakku oli ihan täydellinen "sävellys". Etin netistä kaikenlaisia ohjeita ja raapustin parhaimpia paperille. Lähdin kauppaan ja inspiroituneena ostelin kaikenlaista. Ehkä täytteisiin tuli liikaa elementtejä, mutta kyllä mä väittäisin silti, että on se hyvää.

Ja nyt osioon, joka ei esittelyjä kaipaa, mutta esittelen sen kuitenkin: Kysymykset ja vastaukset.

1. Oletko millekään allerginen?
- Ainut minkä tiedän varmaksi on se, että mä en laktoosia paljolti kestä. Onko se allergia? Kai se on. Sitten on joitain muitakin allergioita, joista en ole vielä saanut minkäänlaista selvyyttä. Epäilen, että mulla saattaa olla jopa jonkinasteinen lemmikkieläinallergia - ja siitä mä en pidä.

2. Onko sinulla asioita joista et ole puhunut kenellekään?
- Kaikki mun asiani olen kyllä yleensä aina kertonut. No tietenkin jos lähetään oikein tarkkaan miettimään, niin en mä ole esimerkiksi koskaan puhunut kenenkään kanssa norsujen lisääntymisestä. Tai siitä miten peseydyn suihkussa. Että jos kaivamaan lähetään, niin on paljon asioita, joista en ole puhunut kenellekään - joko sen takia, että en ole itse koskaan edes miettinyt, tai aiheesta kertominen ei vaan kiinnosta ketään.

3. Oletko koskaan meinannut kuolla?
- Mä olen meinannut kuolla pariinkin otteeseen. Tai ainakin oon jälkikäteen miettinyt, että siinähän olis voinu käydä vielä hullumminkin.

Ensimmäisenä vaikka se, kun mä ihan pienenä tykkäsin nukkua pussilakanan sisällä. Musta ei saanut näkyä kuin suu ja/tai nenä - hengitystä varten. Sitten tuli se semmonen yö, joka muutti meikäläisen nukkumistottumusta. Olin jotenkin ajautunut todella hassuun asentoon mun pussilakanan sisään ja kesken unieni tunsin hapenpuutteen. Siitä sitten äkkiä tietä ulos pussilakanan sisältä, mutta en löytänytkään sitä niin helposti. Pyörin kauhuissani vaikka kuinka pitkään, kunnes vihdoin pääsin hengittämään kunnolla.

Toisena voitaisiin mainita se kun tipuin heikkoihin jäihin. Onneksi nerokas serkkuni keksi tavan saada mut ylös sieltä ja se tilanne oli ohi suhteellisen nopeasti. En mä sitä siinä hetkessä miettinyt, että olis henki voinut mennä, mutta kyllä näin jälkikäteen mietittynä väittäisin sen voineen olla mahdollista.

Hmm, väittäisin myös, että henki olisi voinut kerran mennä myös puukkoon. Käveltiin siskon kanssa roskakatosta kohti viemään roskia ja nähtiin siinä sitten kuinka eräs herrasmies käveli kahta naista kohti puukko selän takana. Tilanne eskaloitui siihen, että mies jahtasi naisia puukon kanssa ja naiset yrittivät saada meiltä apua. Juostiin talon kellariin, josta päästiin turvalliseen tilaan vain siskon avainten ansiosta. En usko, että meillä olisi ollut kykyä auttaa naisia, enkä tiedä, miten tilanne lopulta päättyi.

Siinä ne, mitä juuri nyt muistan.

4. Oletko ujo?
- Voitaisiin sanoa, että ujous ajoi mut tavallaan tähän sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Kun me muutettiin Hyvinkäälle, mä en uskaltanut puhua kellekään ihmiselle koulussa. Kaikki oli vierasta ja outoa. Jossain vaiheessa mä en sitten enää edes osannut puhua kellekään. 4-5 vuotta sitä hiljaiseloa koulussa ja jotain pientä hylkimistä päälle.. Se jätti jäljet - en osaa vielä tänäpäivänäkään kunnolla avata suutani.

5. Paras biletyspaikka?
No mikä muu muka?

6. Oletko koskaan ollut masentunut?
- Ei diagnosoitu, mutta kyllä mulla tässä nyt oli kyllä koulun jälkeen jonkinasteinen masennuskausi. Mua ei oikeesti kiinnostanut mikään, en jaksanut mitään ja kaikki vaan oli niin harmaata. Samat seinät päivästä toiseen, en osannu edes lähteä kotoota mihinkään.

Onneks sen on pikkuhiljaa jo osannut itekseen selättää. Tiedostan kyllä nyt jatkossa, että jos tälläsiä tulee, niin pitää vaan pyrkiä pois. Tehdä asioita, ei vaan jättäytyä pois. Tosin, helppo se on sanoa. Se oli oikeesti tosi vaikeeta päästä pois siitä.

7. Elämäsi hienoin hetki?
- Jos mahdollisimman syvällisen vastauksen tahtoisin antaa, sanoisin, että syntymä. Se oli hetki, jolloin mä pääsin tänne maailmaan. Muutin monen ihmisen elämän. En mä siitä mitään muista, mutta ilman sitä hetkeä en olisi.

Ja on tietenkin niitäkin mistä jo jotain muistaakin. Valmistumiset kouluista ja muuta sen sellaista. Parisuhteen löytäminen. Erittäin hienoja hetkiä olleet myöskin.

8. Onko vahingonilo paras ilo?
- Onhan se tietenkin hauskaa kun toista sattuu. Tietenkin siinäkin voi mennä liian pitkälle, joten ei se ihan paras ilo kyllä ole. On olemassa kyllä niin paljon parempiakin ilonaiheita.

9. Onko sinulla kuvia irc-galleriassa?
- Noni, tulihan se sieltä. Tämä viimeistään varmisti asian, että kyseessä on teineille suunnattu kysely. Ja mä olen vastaillut innoissani ja oikein odottanut, että pääsen vastailemaan lisää. Mutta hei, mua ei kiinnosta. Mulla on myös vieläkin kuvia Irc-Galleriassa. Ja kaikille teille tiedoksi: IG ei ole Instagram vaan Irc-Galleria - opetelkaa se.

Niin, ja vastaus kysymykseen "Miksi minulla on vielä kuvia Irc-Galleriassa?", jota ei edes kysytty: Syy siihen löytyy aika vahvasti siitä, että siellä on mun blogitekstejä ajalta ennen Bloggeriin siirtymistä. 

10. Oletko kesän lapsi vai talven lapsi?
- Kesällä syntynyt ja kesässä viihdyn. On se tietenkin kiva, että on talvi aina välillä, että ei kerkee kyllästyä lämpöön. Tosin, onko sillä Suomessa nykyään enää hirveesti eroa? Kesällä on yhtä kylmä kun talvella ja talvella on yhtä kuuma kun kesällä. Eli ei tässä pääse hurjista lämmöistä tai kylmistä pakkasista nauttimaan.


No nyt voisin väittää, että on kirjotettu jo aika paljon. Meinasin unohtaa sen kuvankin kokonaan ja sen takia jouduin pyyhkimään yhen kirjoitetun vastauksen pois ja vaihtamaan sen kuvaan. Nyt ette ikinä saa tietää, että miten vastasin siihen kirjallisesti.

Huomenna selviää vastaus niinkin polttavaan kysymykseen, kuin:  "Tykkäätkö tanssia?"

Mä voin sanoa, että tohon vastauksen antaminen tulee jossain määrin ehkä yllättämään osan lukijoistani. Eli, huomiseen!

Terveisin,
Tekko

2 kommenttia:

  1. Käy ihmees allergiatesteissä nii selviää tuo ooks elukoille allerginen ja jos oot niin mille! :O

    -WWL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollu työn alla. :D Viimeks ku kävin verikokeissa, se testas sen et oonko allerginen jollekki.. Jotenkin. Ni sit se vaa tokas, että joo, oot.

      Se, että mille.. Se jäi arvotukseks. :D Mut pitänee koittaa kyetä menemään, että sais tietää näihin kaikkiin kutinoihin ja tommosiin syyn.

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)