6. joulukuuta 2018

06122018 | Kuudesko?


Tänään tehdään sotku. Kyllä, tänään tehdään sotku! Uskokaa pois. Sivutuotteena siinä saattaa syntyä jotain muutakin, mutta kyllä täällä on uskomaton sotku.


Tarvitset:

Leipää pari pakettia

Ensimmäinen täyte:
200g valkosipuli tuorejuustoa
200g Creme Fraichea
200g kinkkusuokaleita
1½ kpl maustekurkkua
2 rkl Aura makea chili sinappia

Toinen täyte:
200g Jalapeno tuorejuustoa
200g Creme Fraichea
Puolikas picnic salamitanko (n. 150g)
2 kpl paprikaa

Kostuttamiseen maitoa!


Tänään en sen kummempia ohjeita ala kirjottamaan, koska kaikkihan nyt osaa voileipäkakun kasata? Mulla on tässä vaan pointtina noi täytteet, tai ainakin toi ensimmäinen täyte. Toi ensimmäinen täyte oli semmonen mitä Ronin kanssa syötiin kilpaa leivänreunoilla. Oli muuten ihan liian hyvää. Toinen täyte oli vähän sitten taas semmonen, mitäänsanomaton, mutta ehkä se vetäytyy jääkaapissa ja pääsee ihan uusiin ulottuvuuksiin.



Alotetaan ihan vaan sillä, että sotketaan ensin työtasot. Jätetään kaikki vaan lojumaan sinne tänne, koska on kiire saada kakkua eteenpäin.


Seuraavaksi sotketaan keittiön pöytä. Tyhjiä kippoja ja kuppeja, maitotahroja ja leivänreunoja on hyvä jättää sinne tänne. Pyyhe, veitsi ja lusikka kuuluu myös kuvaan. Näin saadaan oikein näyttävä sotku aikaan.


Lopulta sulla on tämmönen. Ehkä suosittelen tekemään mielummin pidemmän kun korkean.. Mutta mä kokeilin nyt tämmöstä. Tohon päälle laitetaan leikkuulauta ja heitetään koko setti jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Leikkuulaudan päälle voidaan jääkaapissa kasata kaikenlaisia asioita, jotta saadaan toi kakku mahollisimman pieneksi.

No, ei sitä oo pakko yrittää mahdollisimman pieneksi, mutta mä haluan että siitä tulee semmonen kompakti paketti. Sit se on kiva koristella huomenna, ja pistellä naamioon.


Ainakin minä aina käytän googlea siihen, että löytäisin voileipäkakun väliin jotain hyviä täytteitä. En niinkään etsi siis voileipäkakun teko-ohjeita, koska osaan semmosen jotakuinkin kasata. Nyt mulla oli tässä muutama tämmönen täyte-ehdotus, joita saa ihan vapaasti käyttää. Ja aivan varmasti tulen itse käyttämään jatkossa tota ensimmäistä! Se on, vau. Alkuperäisen ohjeen mukaan olisi pitänyt laittaa jotain normaalia sinappia ja vaan 2TL, mutta ostin testiin jotain erilaista sinappia ja luin, että sitä laitetaan 2RKL.. Mutta kyllä, 2 ruokalusikallista oli kyllä ihan mahtava moka. Se on niin hyvää tossa.


Huomenna tosiaan Eiran synttärit ja ajattelin tänään vähän leipoa jotain suolasempaa. Suklaakaurakeksejä on jääkaappi vielä pullollaan, joten makeeta ei tarvinnut enää. Nyt on suolaista ja makeaa.

Nyt kun mä olen tän kirjottanut, noi sotkut on saanut vetäytyä tuolla keittiössä ja ovat valmiina siivottaviksi. Joten ei mulla muuta.


Vitsi vitsi! Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! Ja suolamaiset! Taustalla kuuluu Tuntematon Sotilas ja Ronin naurua. En muistanut, että se on hauska elokuva, mutta ilmeisesti on..

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)