21. joulukuuta 2018

21122018 | Kahdeskymmenesensimmäinenkö?


Ei tänäänkään sen parempi päivä. Mä en yksinkertasesti vaan osannut nukkua viime yönä. Joskus yhden aikaan yöllä mä luovutin sen suhteen, että nukahtaisin vilkuilemalla videoita. Jatkoin siitä Suplaan ja Radio SuomiPopin Aamulypsyn kokoshittien pariin. Kuuntelin niitä sitten semmosen 3 kappaletta ja kello oli lähempänä aamu viittä. Mä pidin kokoajan silmät kiinni, mutta mä en vaan nukahtanut.

Siinä sitten laitoin vielä yhden pätkän soimaan ja ilmeisesti sen aikana olen nukahtanut, vihdoin. Mutta koska nukahtaminen venähti aamuyölle, tai melkein jo aamuun, niin herääminen venähti tosi myöhälle päivää. Olikohan se hitusen verran ennen kolmea kun avasin mun silmät ja kirosin tätä päivää.

Siitä sitten aamukahvit naamioon ja tekemään.. Ei mitään.


Äsken Eira soitti mulle ja kysyi, että mennäänkö me tänään ysimyyntiin. Vastasin, että miksipäs ei, koska en ole tänään mitään tehnyt. Eira lupas pommata kun on lähempänä, jotta voisin olla ajoissa pihalla.


Lähettiin sitten kauppaan ja tultiinkin sieltä jo! Kaupasta löytyi taas pakastimeen vähän täytettä, mm. 2 kg jauhelihaa. Saas nähdä mitä siitä saa joskus aikaiseksi. Tänään ei kuitenkaan pohdita jauhelihan kohtaloa, vaan tehdään vähän iltapalaa:


Tarvitset:
4 omavalintaista sämpylää (meillä oli jotain grahameita)
1 pkt kananpojan paneroidut pihvit
Sinappikurkkusalaattia
Chili Mayoa
Makea Chili sinappia


Ekaks voisit heittää pihvit pannulle, ilman mitään voita tai öljyä. Mä oon yleensä hyvin tarkka paistoajasta ja kääntelen aina kaikkea 2 minuutin väleillä, mutta noi saa olla sopivalla lämpötilalla 5 minuuttia per puoli, ilman niitä turhia kääntelyitä (voiko epäselvemmin enää asiaa ilmaista?). Ne saa mukavan rapeuden siitä.


Kun pihvit on valmiit, niin heitetään leivät sinne. Mä annoin noiden olla noin 2 minuuttia per puoli, ja mun mielestä ne sai ihan mukavan värin ja rapeuden siitä. Noi kun saat pois tuolta pannulta, niin voit laittaa sämpylöiden hatut pannulle seuraavaksi.


Pohjan päälle sinappikurkkusalaattia, ja siis nimenomaan Felixin sinappikurkkusalaattia! Kaikki muu kurkkusalaatti on turhaa. Sitä voi laittaa ihan oman maun mukaan, ja toi määrä mitä mulla tossa kuvassa on, on liian vähän.


Sinappikurkkusalaatin päälle laitetaan se kanapihvi. En tiedä miksi, mutta mä tein sen tässä järjestyksessä, joten reseptikin tulee tässä järjestyksessä. Mä en usko, että sillä on sen suurempaa väliä missä kohtaa se pihvi siellä on.


Siihen pihvin päälle sitten Auran Makeaa chili sinappia. Sitäkin voi laittaa ihan miten paljon tahtoo, koska se on hyvää!


Siihen sitten asetellaan kurkut hienosti. Mä laitoin 5 kurkkusiivua, koska 4 on liian vähän ja 6 on liikaa. Eivaan, satuin vaan laittamaan 5, ei sillä ole niin väliä.

Jestas! Mä unohdin ottaa yhen kuvan! Tohon kurkkujen päälle laitetaan siis vielä toi Chili Mayo! Sitäkin voi turauttaa paljon, koska sekin on hyvää! Loppuuko tää huutomerkkien käyttäminen koskaan!?


Sitten voidaan antaa meiän kanahampparille sen hattu. Se on oikein söpö. Ja jos joku oikein tarkasti katsoo tota kuvaa, niin voi huomata siellä välissä salaatinlehden. Mä en laittanut sitä reseptiin, koska meillä oli salaattia sen verran, että sitä riitti vaan Eiran hamppareiden väliin.

Mä en oikein tiedä mitä tästä pitäisi sanoa, koska laitoin omaan makuuni liian vähän kaikkea. Noilla määrillä toi oli jotenkin tosi kuiva ja se piti huuhdella maidolla alas. Jostain siihen oli tullut joku kummallinen tulisuuskin, mutta ei kyllä osattu löytää syyllistä. Maidon kanssa alas huuhdeltuna toi oli kyllä oikein maukas iltapala! Vois syödä toistekin.

Mutta kysymys kuuluukin, että onko 20 minuuttia liian kauan valmistaa iltapalaa? Kyllä se vähän on, mutta melkein kotitekoiset hampparit on ainoita hamppareita joita syön, joten kyllä mun ehkä kannatti panostaa.


Kääk, kello on kymmenen! Koskaan ei ole tullut vielä näin myöhään tämä luukku! Äkkiä siis loppuun ja toivottavasti nukkumaan!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)