12. joulukuuta 2018

12122018 | Kahdestoistako?


Puolivälissä ollaan! Okei, vielä ei kannata alkaa juhlimaan tätä mun blogiputken onnistumista, koska jos ylpistyn liikaa, niin tää voi mennä vielä metsään.

Mä uskoisin, että te haluatte tietää miten mun joulukuu on kokonaisuudessaan mennyt? Mitä ajatuksia tää homma on mussa herättänyt ja näin päin pois? Mä ajattelin meinaan, että voisin kirjottaa teille tarkan aikataulun mun suhteellisen normaalista päivästä.


Ensimmäinen herätys soi 8:15. Ihanteellisin päivä alkaisi sillä, että mä heräisinkin tähän herätykseen. Harvemmin se nykyään kuitenkaan menee niin. Seuraava herätys on 8:30, enkä herää välttämättä siihenkään. 8:45 alkaa olemaan jo "kiire tulee"-aikaa, mutta se on ehkä se kellonaika mihin oon eniten herännyt. Viimenen herätys soi 9:00 ja sillon jää yleensä aamutoimet väliin. Siis mulla olisi aikaa, mutta en osaa niin kiireessä mihinkään enää tarttua.

Jos sattuu käymään niin, että herään 8:15 tai 8:30, mä selaan puhelimen läpi. Mulla on muutamia pelejä puhelimella, jotka vaatii odottelua, joten aamulla on hyvä laittaa asioita tapahtumaan. Yleensä pelejen lisäksi käyn läpi Instagramin, Facebookin ja FB-Messengerin.

Nousen istuma-asentoon sängylle, ja kurottelen mun vaatteet sängyn vierestä lattialta. Kyllä, mä olen kokenut sen parhaaksi paikaksi mun vaatteille yön ajaksi. Laitan vaatteet päälle istualteen niin pitkälle kun mahdollista, ja nousen vasta sitten ylös.

Kävelen keittiöön ja tarkistan kahvinkeittimen tilanteen; hyvinä aamuina siellä on kahvia ja huonoina aamuina joudun odottamaan. Seuraavaksi kävelen vedenkeittimen luokse, tarkistan sen vesitilanteen, täytän sen jos se on tarpeellista ja laitan sen päälle. Otan syvän lautasen, mittaan siihen desin pikakaurahiutaleita ja käyn sillä välin "puuteroimassa nenääni". Kun vedenkeitin ilmoittaa valmiudestaan, kaadan siitä satunnaisen määrän vettä hiutaleiden päälle. Sekoitan hieman ja nostan lautasen ruokapöydälle seuranaan vaniljarahka, hillopurkki ja kahvikuppi. Laitan vaniljarahkan puuron sekaan, sekoitan. Laitan hilloa vaniljarahka-kaurapuuron sekaan ja sekoitan. Syön vaniljarahka-hillo-kaurapuuron. Tiskaan mun lautasen ja laitan sen odottamaan huomista päivää, muistan mun kahvin ja alan juomaan sitä. Muistan mun joulukalenterin, otan sieltä suklaan pois, yritän arvata mitä suklaata se on ja syön sen. Arvasin väärin, mutta oli se silti ihan hyvää.

Räpellän puhelinta tai pyörin ympyrää siihen asti, että kello on 9:30 tai hieman alle, koska en malta odottaa. Pesen mun hampaat, jonka jälkeen menen eteiseen. Etsin mun hupparin ja puen sen päälle, etsin mun kuulokkeet ja laitan ne päähän. Laitan toppaliivin päälle. Etsin mun pipon ja nostan mun kuulokkeet pois päästä, laitan pipon tilalle ja kuulokkeet pipon päälle. Otan mun olkalaukun naulakosta ja laitan sen ylleni, vai mitä termiä siitä nyt kuuluisikaan käyttää?

Ulko-ovesta ulos päästyäni kävelen autotallille hakemaan mun pyörää. Talutan pyörän meidän pihaportille, avaan pihaportin ja menen pyörän kanssa ulkopuolelle, suljen pihaportin ja laitan yleensä tässä kohtaa hanskat käteeni. Lähden polkemaan teatterille, matkaan menee noin 13-15 minuuttia. Olen perillä yleensä noin 9:46.


Yhteisiä pelisääntöjä kunnioittaakseni en kerro esimerkkiä mun päivästä Mun Maailmassa. Olen kuitenkin siellä 4 tuntia ja teen erinäisiä asioita.


Lähden teatterilta kellon ollessa 14 ja jotain. Pyöräilen yleensä kotiin hitaampaa vauhtia, joten matkaan menee yleensä noin 15-20 minuuttia. Olen kotona siis tyyliin 14:20-14:30 välillä.

Tässä kohtaa mä yleensä kaivan jotain nopeeta syötävää esille. Hyvä esimerkki on Popsin Iso Viitonen. Otan sieltä noin 8 nakkia, pilkon ne pieniksi ja mikrotan 2 minuuttia. Ruokailun jälkeen siirryn useimmiten sohvalle pötköttämään, meiän Masa tulee hyvin usein mun seuraksi siinä kohtaa ja nukahtaa mun mahan päälle. Hengaillaan siinä satunnainen aika, jonka aikana mä siis mietin hyvin paljolti sitä, että mitä mä tulen teille tänään kirjottamaan. Käyn läpi sen, että jaksanko lähteä kauppaan ostamaan jotain, jotta saisin mielenkiintoisen luukun. Liian usein en. Käyn läpi myös sen, että jaksanko tänään lähteä lenkille.

Nousen ylös sohvalta ja kävelen tietokoneelle. Aukasen mun blogin hallintapaneelin, katson kuinka monta lukijaa edellinen merkintäni on saanut ja ihan vitsillä tarkistan vielä kommentitkin. Sitten mä alan kirjottamaan jotain, yleensä tosiaan ilman aihetta, mutta aika hyvin se on sieltä sitten aina pulpahtanut.

Blogimerkinnän jälkeen mä yleensä taas haaveilen jostain syömisestä, mutta tähän väliin harvemmin mitään täytettä keksin. Sovitaan, että tänään on lenkkipäivä niin voin kertoa vielä loppupäivän tapahtumatkin tällein kivasti. Pyörin kämppää ympäri, saatan käydä sohvalla räpeltämässä puhelinta tai vastaavaa, mutta totean usein jossain kohtaa, etten jaksa vain olla. Alan vakavissani miettimään lenkkiä.

Viime kerralla mä yritin tehdä siihen jotain alkulämmittelyä, ja aion tehdä niin jatkossakin. Teen siis tässä kohtaa semmosia perusliikkeitä, joita jokainen voi kotonaan tehdä. Vatsalihas- ja selkälihasliikkeet, punnerruksia ja jotain satunnaisia liikkeitä kahvakuulilla, esim. kyykkyjä. Kaikkea pyrin tekemään noin 20 toistoa. En tiedä onko niistä mimmosta apua, mutta luultavasti kaikesta on jotain apua.

Laitan mun lenkkikengät jalkaan, takin päälle, pipon päähän ja kuulookkeet korville. Astun ulko-ovesta ulos ja menen pihaportin toiselle puolelle käynnistämään Samsung Health-sovelluksen. Säädän tavoitteeksi 5 km ja lähden tallustamaan.


Tässä kohtaa olen lenkillä. Mulle on aika hyvin vakiintunut toi yks reitti mitä tykkään kulkea, koska se on aika selkeä. Yritän tosin aina välillä vähän eksyttää itseäni lisämetrien toivossa, koska se reitti on itsessään vissiin noin 4,5 km. Aika hyvin oon löytänyt reittejä, joilla oon saanut lenkin kasvatettua yli 5 km. Tolle reitille osuu noin 3 hyvää pätkää, missä ei yleensä tule ketään vastaan, jotta voin kokeilla juoksuaskelia. Tosin joka kerta jollekin pätkälle osuu joku, ja jää spurtti tekemättä, mutta 2 kertaa spurttikin on jo jotain.


Saavun kotiin ja tarkastan kilometrit. Oon jonkin aikaa tosi ylpeä suorituksestani, jos siihen on aihetta. Toistaiseksi on aina ollut. Toi Samsung Health-sovellus palkitsee mut joka kerta erinäisistä syistä, mm. kaikkien aikojen nopein vauhti tms. Se on sitä kehitystä mitä mä haluankin nähdä!

Tässä kohtaa sitten mä yleensä syön jotain, koska on vähän väsynyt ja nälkäinen. Sen jälkeen on satunnaista hengailua milloin missäkin, ja noin kello 20:20 jompikumpi kysyy "mennäänkö ysimyyntiin?" Tunnetaan kai myös nimellä ilta-ale. Jos mennään, niin ollaan yleensä tossa yhessä risteyksessä 20:34. Hassusti jotkut asiat osuu aina ajallisesti kohilleen.

Tutkitaan kauppa läpi ja toimitaan koriin päätyneiden tavaroiden vaatimalla tavalla. Jos on löytynyt tarjoustuotteita, niin hengaillaan kaupassa klo 21 asti ja tutkitaan erilaisia tuotteita, mutta jos ei ole niin ostetaan aina jotain pientä ja poistutaan vähin äänin.

Tullaan takaisin kotiin ja saatetaan vielä jotkut tarjousvanukkaat, -jugurtit tai -rahkat syödä ennen nukkumaan menoa.

Nukkumisesta mä olen kirjottanut joskus erikseen, joten en näe tarvetta lähteä sitä tähän enää purkamaan.


Semmonen on aika perus meikäläisen päivä. Mä oon yrittänyt nyt seurata mun omaa päivää ja tutkia toistuvia asioita, jotta oon osannut lisätä jotain uusia rutiineja sinne. Liian kaavamaiseks mä en tätä halua, vaikka se siltä jo vähän vaikuttaa. Kaavamaisuudessa vaan on se etu, että mä muistan kaikki asiat mitä on hyvä tehdä päivän aikana. Pitää muistaa pitää siellä noi välihaahuilut, joihin kuuluu sohva ja/tai puhelin, se ns. oma aika.

No joo, tässä on aika paljon jo tekstiä ja oon tuhlannut tarpeeksi teidän aikaanne, joten ihmetellään taas huomenna!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)