17. joulukuuta 2019

Luukku 17 – Maalasin maalauksen


Tänään mun vointi on niin kuin ihmisellä kuuluukin. Välillä tulee yskittyä ja jotkut yskäsyt tekee vieläkin kipeää, mutta siis muuten. Saahan nähdä, että kuinka kauan jatkan näinkin terveenä, kun tänään tuli vietettyä useampi tunti ulkona, enkä voinut pitää liikaa vaatetta päällä.

Mä sain taas pyynnön maalata taulu, joka tulee johonkin ensi vuoden esitykseen tonne teatterille. Mä emmin pitkään, että tartunko tähän haasteeseen, koska en meinannut saada ohjeista kiinni en niin millään.. Lopulta mun suu sanoi, että "kai mä sen voin sitten tehdä". Sen jälkeenkin mä vielä emmin sitä, ja yritin jopa keksiä tekosyitä luopua hommasta..

Loppujen lopuksi tosi hyvä etten luopunut siitä tehtävästä, koska se oli kivaa! Vaikka mä en niistä ohjeista niin kiinni saanutkaan, niin mä lähdin vaan maalaamaan jonkinlaista metsämaisemaa. Mulla oli tosi ammattilaisen maalit, koska siis mä käytin sisäremonttimaaleja.. No, ne onkin oikeestaan ainoat maalit, joilla olen tauluja maalannut.

Kuvaa klikkaamalla sen pitäisi hieman suurentua.
Mä en ymmärrä miksi se näyttää tossa kuvassa noin mitäänsanomattomalta, mutta siis se on paljon hienompi livenä. Ja siis liian läheltä kun sitä kattoo niin ei se välttämättä aukea, mutta kauempaa se on kyllä mun mielestä ihan metsämaiseman näköinen.

Onhan se nyt siihen nähden ihan onnistunut tekele, että mulla ei ollut oikeestaan edes mallia. Koko kuva tuli päästä. Ehkä vähän harmittaa toi noiden kuusien sijoittelu, koska ne on vähän liian symmetrisesti ehkä, joka luo siihen vähä semmosen epäluonnollisen kuvan.. Mutta ei anneta sen haitata.

Toi sinivihreä väri tuli lisättyä siihen sen takia, että siihen saatiin jotain yhteneväisyyttä sen muun lavastuksen kanssa, mutta mun mielestä se vähän pilas tota kuvaa.. Se oli jotenkin paljon parempi ilman.

Tää oli mun mielestä kyllä siis kaiken kaikkiaan ehkä yks mukavimmista työpäivistä. Sain olla pihalla ja maalata mitä mieleen juolahtaa, tietenkin teeman mukaisesti.


Mä olenkin haaveillut jo tovin, että haluaisin alkaa harrastamaan maalausta. Mä olen ottanut eri puolilta tietoa siitä, että mistä olisi helpointa aloittaa.. Mutta sitten se on aina jämähtänyt siihen omaan saamattomuuteen. Mä about tiedän mitä maaleja ja välineitä mun olisi hyvä hankkia, ja mistä mun niitä kannattaisi hankkia, mutta niin..

Oikeestaan se haaveilu alkoi kesällä, kun pääsin ekaa kertaa maalaamaan muotokuvaa kesäteatteria varten. Siitä lähtien olen sitten keräillyt erinäistä tietoa eri suunnilta, mennyt pari kertaa ihan kauppaankin ostamaan ohjeiden mukaisia asioita, mutta lähtenyt pois tyhjin käsin.. Ehkä vielä joku päivä.

Tekko Picasso
Kesäteatteria varten mua siis pyydettiin maalaamaan, hmm, olikohan se "hyvä huono maalaus roolihahmosta" ja tyylisuunnaksi annettiin aikalailla Picasso. Toi maalaus oli siis Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -näytelmässä mukana koko kesän 2019 ja keräs siellä jopa välillä ihan naurujakin. Ja siis nauru on tässä tapauksessa hyvä, se oli sen tarkoituskin. Toinen näytelmän poliiseista ikäänkuin maalasi tuon muotokuvan siinä näytelmän aikana, ja sitten loppupuolella se paljastettiin. Aika usein se vaan oli maalaus, mutta välillä nuorelle yleisölle se oli tosi hauska maalaus.

Mua harmittaa, että mulla ei tosta nyt parempaa kuvaa ole, koska olin kerennyt puhelimen tyhjentää vanhalle koneelle ja se on nyt pois käytöstä. Kyllä tostakin nyt näkee, että onhan se nyt aika kammottava, kiva ja ihan hyvä maalaus.

Ja siitä jäi mulle muisto! Mä sain tältä maalari poliisilta lahjaksi pienoismallin tosta maalauksesta ja sille pienen maalaustelineen. Se on yks kivoimpia asioita mitä oon saanu. En tiedä miks, mutta se vaan on.

Tulitikkuaski ei liity tapaukseen, mutta antaa hyvin käsityksen koosta.
Mutta niin.. Mä en osaa ehkä arvostaa näitä mun omia maalauksia silleen mitenkään kauheen korkeelle vielä, mutta niitä on ollut hauska tehdä. Ei niitä ole ollut kiva esitellä kenellekään, koska en yleensä pidä reaktioista.. Näiden suhteen vastaanotto on ollut yleensä myönteinen ja se on vähän kasvattanut myös mua itseäni.

Kunhan vaan saan aikaiseksi, niin tulen tunkemaan joskus tän blogin täyteen mun maalauksia. Ja jos joskus oikein hyvin käy, niin ehkä mä voisin joskus jopa niillä sitten tienatakin jotain.. Kuka tietää? Ja tuskin tohon hommaan edes lähdettäisiin pelkästään tienaus mielessä, koska se vois varmaan vähän karsia sitä kiinnostusta asiaa kohtaan.


No, tää oli taas tämmönen vähän erilaisempi luukku. Jospa tää rohkaisisi mua menemään sinne kauppaan ja ostamaan ne hemmetin tarvikkeet. Mä luulen, että mua on aina jännittänyt ostaa asioita sen takia, että en tiedä kuinka pysyvä ajatus tää taas mulla on.. Että meneekö raha vaan hukkaan?

No, tätä on aikaansaamattomuus. Tätä on kun ei ole kovin impulsiivinen ihminen.


Huomenna taas jotain lisää.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)