19. joulukuuta 2019

Luukku 19 – Vuosi 2019 Spotifyssä


Ensimmäinen lomapäivä ja arvatkaa mitä mä olen kerennyt tekemään jo aika paljon? No, nukkumaan, kyllä.

Toki herättiin tänään jotenkin tosi aikasin, olisko ollut kello jotain 4-5.. Vietettiin semmosta pitkää aamua juoden kahvia ja kuunnellen joululauluja, kunnes Eiralla sit oli vähän menoja. Pelasin sen hetken aikaa The Sims 4 ku Eira oli poissa. Jossain kohtaa Eira tuli takaisin ja mentiin päiväunille siinä joskus 12 aikaan, ja.. No, herättiin sieltä aikalailla vasta äsken. Noin kello 17.

Mä en koskaan pysty heti herätessä tekemään mitään fiksua, mutta Eira alkoi heti siivoomaan. Siivoomaan!? Heti herättyä!? Kyllä. Mä jumitin hetken aikaa olkkarin sohvalla ja sit mä kävin vähän syömässä, jonka jälkeen kysyin Eiralta, että tarviiko se mahdollisesti jonkinlaista apua.. Eira imuroi ja minä seurasin mopin kanssa perästä.

En tiedä oliko Eira sit sen verran nopee, että siivos kaiken muun sillä aikaa kun mä jumitin ja söin, mutta mun mielestä tää kämppä näyttää hyvin puhtaalta nyt. Toki Eira pesee tuolla vielä mattoja, mutta siihen soppaan ei kahta ihmistä mahdu.


Nyt mä vaan pohdin, että mitähän mä tänään kirjottaisin? Toki tossa on jo jotain, mutta ei se riitä. Hmm, ei kyllä tule oikeestaan mitään mieleen. Pitäiskö sitä kaivaa taas jotain kysymyksiä jostain vai mitä ihmettä mä teen?


No, mä olen halunnut tehdä jossain vaiheessa sen, että käyn teidän kanssa läpi mun Spotifyn tän vuoden. Spotifyllä kun on tapana vuoden lopussa tyrkyttää semmonen paketti, joka kertoo kaikkia kivoja juttuja kuunnellusta musiikista kuluneen vuoden ajalta.. No, hypätään tutkimaan!

Ensimmäisenä tietenkin vuoden kuunnelluin artisti, joka on Leevi and the Leavings. Toi sanoo myös, että olen kuunnellut kyseistä bändiä kuluneen vuoden aikana 62 tuntia. Eihän se nyt kuulosta paljolta vuodessa.. No okei, mä käytän Spotifyä lähinnä vaan taittaessani matkaa, että on se siihen nähden. Ainiin, kertoi se myös, että olen kuunnellut bändiltä eniten biisiä Ihanasti sanottu.

Seuraavaksi kuunnelluin tän mukaan on Klamydia, mutta en ymmärrä miksi. En mä ole sitä mun mielestä niin kauheesti edes kuunnellut? Siitä seuraava on Apulanta, jonka olisin helposti nähnyt sijalla 2. Sitten päästään artistiin nimeltä Pyhimys, jonka jälkeen listalle on päässyt vielä Stepa.

Sit seuraava sivu on joku "Maailmankansalainen". Ja tätä mä en ymmärrä ollenkaan, koska minä en kuuntele kun suomalaista musiikkia. Tää nimittäin väittää, että olen kuunnellut artisteja 18 maasta. Ainut syy tälle on kai se, että joskus on vahingossa lähtenyt pyörimään joku semmonen lista, jossa lauletaan epäsuomea. Yleensä pistän sen kyllä heti pois, mutta kai toi on laskenut ne silti mukaan.

Seuraavana olisi genret ja tämä on kanssa asia jota en ymmärrä. Mä olen kuunnellut eniten finnish dance poppia? Tähän täytyy olla joku syy, johon mä en itse ole voinut vaikuttaa.. Okei, tutkin vähän ja siis tohon genreen menee aika monet kotimaiset rap-kappaleen, joten siksi se on näin. Seuraava genre listalla onkin sitten finnish hip hop. Sitten finnish rock, finnish pop ja vielä finnish reggae. Kuten sanottu, suomalaista musiikkia.

Tää halus vielä tähän väliin tehdä suosituimmat kappaleet listauksen, jonka ykkönen ei siis ole enää yllätys: Leevi and the Leavings - Ihanasti sanottu. Ja tolla listalla on siis 10 kappaletta ja arvatkaapa kuinka montaa eri artistia siellä on? Yhtä. Mun kaikki top 10 biisiä on Leevi and the Leavingsin. Lista menee seuraavanlaisesti loppuun: 2. Maallinen vaellus, 3. Tiskirätti, 4. Hey come on, 5. Elämä kuin Euroviisu, 6. Ihan tavalliset tennissukat, 7. Goan arkki, 8. Lihaksikas nainen, 9. Melkein vieraissa ja 10. Henkilökohtaista.

Ehkä näistä seuraavista, eli podcasteista, on aika turha puhua, koska en mä niitä oikeestaan edes kuuntele. Joskus oon saattanut töissä laittaa jotain mölinää korviin vain testimielessä, ja toi lista on siksi olemassa. En osaa niistä mitään mielipidettä sanoa ja.. No, listataan ne silti? 1. Huorapuutarha, 2. BackPodcast, 3. Eeddcast, 4. Auta Antti (tää oli ainut semmonen mitä oli ehkä ihan kivakin kuunnella, jota voisin kuunnella ehkä lisääkin) ja 5. Luulopuheita.

Mä en tiedä miten on selitettävissä se, että tää väittää mun kuunnelleen podcasteja yhteensä 60 tuntia? Tässä on pakko olla joku virhe, koska en ainakaan myönnä mitään. En ainakaan muista kuunnelleeni noin hirveesti.

Löysin tänä vuonna kuulema 153 uutta artistia, joista "jotain todella erityistä" minulle tarjosi Joose Keskitalo, koska kuuntelin tältä artistilta 31 kappaletta, 7 albumia ja kuunteluaikaa kertyi yli 2 tuntia!


Tossa oli aikalailla toi vuosi 2019 Spotifyn parissa. Toi tarjos mulle vielä yhtä mielenkiintoista listausta, joka mun pitää kirjottaa, koska mä voin. Tää kertoi mulle, että olen ollut Spotifyssä vuodesta 2010 ja se on tehnyt näitä listauksia siitä asti, joten sillä on kaikilta vuosilta suosikkiartisti ja -biisi. Käydään ne vielä siis läpi:

2010: Suosituin kappale: Raappana - Karu totuus
Suosituin artisti: Lord Est
2011: Suosituin kappale: Saurus - Uuteen maailmaan
Suosituin artisti: Eminem
2012: Suosituin kappale: Cheek - Syypää sun hymyyn
Suosituin artisti: Cheek
2013: Suosituin kappale: Tuomas Kauhanen - Enkeli
Suosituin artisti: Cheek
2014: Suosituin kappale: Nopsajalka - Lupaan olla
Suosituin artisti: Juju
2015: Suosituin kappale: Raappana - Tyttöni tumma
Suosituin artisti: Raappana
2016: Suosituin kappale: Pyhimys - Äiti anna anteeks
Suosituin artisti: Pyhimys
2017: Suosituin kappale: Raappana - Elä ennenku kuolet
Suosituin artisti: Leevi and the Leavings
2018: Suosituin kappale: Juju - Onnelliseksi
Suosituin artisti: Jukka Poika

Ja 2019 me käytiinkin jo läpi. Ja siis tää lista oli jännä, koska mä en ymmärrä joitakin asioita siellä. Miksi Cheek on ollut 2012 ja 2013 mun suosituin artisti? Mä en ole edes oikeestaan pitänyt Cheekin musiikista vuoden 2007 jälkeen? Ehkä mä olen kuunnellut vanhaa Cheekkiä pari vuotta tai jotain.. Ns. uutta Cheekkiä en varmasti.

Ja vuoden 2018 suosituin artisti Jukka Poika? Olisin ymmärtänyt tonkin joskus vuonna 2008 kun tuli Laulajan testamentti. Sen jälkeen harvat Jukka Pojan biisit on mitenkään säväyttänyt.. Ja nykyään en voi sietää, koska se meni ja teki tunnuskappaleen siihen typerään tv-ohjelmaan.

Aikalailla muuten mä pystyn ton hyväksymään ja toteamaan oikeaksi.


Ihan loppuun tää tahtoi vielä kertoa mulle, että minun vuosikymmenen suosituin artisti on – *rumpujen pärinää*Leevi and the Leavings.

Ja näin päästiin läpi koko 16 sivuisen Spotify, öö, Wrappedin? Toi linkki toimii mahdollisesti, jos omistat Spotifyn ja käytät sitä aktiivisesti.


No, tää listaus tuskin kiinnosti ketään muuta kun mua, mutta en vaan yksinkertaisesti keksinyt muuta sisältöä tälle päivälle, anteeksi. Huomenna jotain parempaa, toivottavasti.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)