6. joulukuuta 2019

Luukku 6 – Suklaa-juustokakku


Luulitte varmaan, että tää tylsäpää ei osaa kirjottaa enää muuta kun kysymyksiä ja vastauksia, mutta ehei! Tänään mä poikkeen kaavasta.

Ensinnäkin, hyvää itsepäisyys.. Itsenäisyyspäivää koko Suomen kansa! Tänä vuonna ei kuitenkaan lähdetä paneutumaan siihen sen kummemmin, koska muistaakseni olen joskus kirjottanut, että mitä itsenäisyys mulle merkkaa.. Voi toki olla, että en ole.. Mun on ollut ainakin joskus tarkoitus. Mahdollisesti joltain edelliseltä vuodelta voi löytyä joulukuun kuudennen päivän kohdalta, jos siis olen sen joskus kirjottanut.

Aina vaan sekavampia selityksiä, mutta ei anneta sen haitata. Tän päivän luukku kun käsittelee (no, te luitte sen jo otsikosta) juustokakkua. Tarkemmin suklaa-juustokakkua. Toi linkki vie siis alkuperäiseen reseptiin, mutta! Mä olen semmonen kokki, että mä sävellän. En siis musiikkia, mutta sävellän ruoanlaitossa ja muussakin kokkauksessa aina siten, että otan ohjeen, mutta teen sen silti jotakuinkin omaksi.

Niin kävi tässäkin, koska musta on tylsää tehdä jotain minkä joku on selvästi jo joskus tehnyt. Reseptiä on muokattava! Ja tänään jaan mun muutokset teille.



Pohja
n. 175 g Oreo Cool Mint -keksejä (1 paketti ja 2 keksiä seuraavasta..)
50 g voita sulatettuna (itse en sulattanut, koska se oli kerennyt pehmetä pöydällä tovin ja se meni aika kivasti sinne silleenkin.. Unohdin lukea tän sulatusvaiheen kokonaan..)

Täyte
4 liivatelehteä
300 g Fazerin vaaleaa maitosuklaata
1 rasia (200 g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl valijasokeria
1 rkl Ice double espressoa (ehkä laitoin loppujen lopuksi 3 rkl..)
3 dl kuohukermaa

Koristelu (en ole vielä ite tehnyt)
Jotain pinkkejä nompparelleja
n. 100 g Fazerin vaaleaa maitosuklaata raastettuna


Aloitetaan murskaamalla keksit. Kaada keksit pussiin ja yritä kaulimella hakata niitä hetki, totea huonoksi. Laita kulhoon ja möyhennä nyrkein ja sormin, totea huonoksi. Kaiva esiin blenderi ja pyöräytä pari kertaa vain todetaksesi, että tarvitsee nesteen – totea huonoksi. Muista, että taloudessa on kätevä käsikäyttöinen blenderisysteemi ja kaiva se esille – toimii! Jos teillä ei semmosta ole, niin jatka jollain huonolla tavalla tai keksi uusi.

Todella kätevä laite keksien mylläämiseen!
Keksit on kivasti lähes pölynä kulhon pohjalla, niin lisää huoneenlämmössä oleillut voi, jonka unohdat sulattaa. Näprää se sormien kanssa keksipölyn sekaan ja saa aikaiseksi pohja, joka varmasti näyttää siltä kun kuuluukin. Litsaa tai lätsää se irtopohjavuokaan.

Kivan synkkä pohja siellä.
Laitappa sit seuraavaks liivatelehden runsaaseen kylmään veteen hengailemaan. Älä kysy minulta, että miksi, vaan tottele. Hyvä siitä tulee.

Sit hella päälle, kattilaan vettä ja levylle, sit joku hauska metallinen kuppi sinne veteen ja anna lämmetä sen siinä kivasti. Heitä sinne yksi suklaalevy (eli vain 200 g, toi 100 g käytetään sit myöhemmin) ja kannattaa muistaa pistää se sinne paloina. Melkeinpä mitä pienempänä, ni sitä nopeemmin se on sulaa.



Suklaa sulailee siellä rauhassa ja sit kun se on semmonen, että siellä ei oo paloja eikä paakkuja, niin lisätään se tuorejuusto. Lisätään myös sokeri ja vaniljasokeri. Ne sekotetaan vaan sinne joukkoon. Tässä kohtaa lue reseptiä hieman eteenpäin ja aiheuta itsellesi paniikki, vaikka siihen ei oikeasti ole syytä (tämä siis jos haluat tehdä tän just niinku mä).

Alkuperäinen resepti ei tosiaan missään vaiheessa pyytänyt vaahdottamaan kuohukermaa, joten tästä aiheutui itselle suuri hätä. Oletin, että kaikkien komponenttien tuli olla tässä kohtaa valmiina. Anna kerman vaahdottaminen kaverin työksi, tai kasvata pari lisäkättä. Voi toki olla, että ei tässä oikeesti mitään kiirettä ole, mutta jotenkin pelkäsin kaiken vaan jähmettyvän.

Puristele liivatelehdet kuiviksi, tai ainakin enimmät vedet niistä pois. Huomaa, että ohjeessa pyydetään kuumaa kahvia ja sulla on toi kahvi mikä "nautitaan kylmänä". Heitä kahvi mikroon ainakin 4 minuutiksi, koska 2 minuuttia ei riittänyt. Ole edelleen hädissäsi ja häslää.

Sekota liivatelehdet kahvitilkan sekaan ja saa aikaan jotain. Tajua, että se valmiskahvi on pahaa ja kaada loppu litku viemäriin – hyödyllinen ostos, kannattaa varmasti korvata oikeella kahvilla jos mahdollista.

Liruta liivatelehtikahviliemi sen suklaa-juustomössön (eli täytteen) sekaan kokoajan sekoittaen. Tajua, että sulla on liukas kulho, etkä voi mitenkään tehdä tätä yksin. Keskeytä kaverin kerman vatkaaminen ja pyydä sitä liruttamaan se neste samalla kun itse sekoitat kädet puuduksissa täytettä kokoajan.

Anna kaverille tässä kohtaa vispilän sijasta sähkövatkain, koska on se kummallisen hidas tyyppi. Tajua, että kiire on loppu ja jatka kermavaahdon tekemistä itse.

Sit nosteletkin sen kermavaahdon sinne täytteen sekaan ja sekotat oikein kunnolla taas. Maista täytettä ja totea se tosi hyväksi, mutta haluat siihen vielä jotain. Ota toinen suklaalevy, nappaa siitä noin puolet (100 g) ja raasta se lautaselle. Lisää sitten lautaselta se sinne täytteen sekaan, niin siihen täytteeseen tulee vähän luonnetta – tai ainakin toivot niin.

Ja nyt kun sulla ei ole enää mihinkään kiire, niin voit vihdoin taas jatkaa kuvien ottamista.

Tämän näköinen se on sen jälkeen kun kiire on loppunut.
Laita siihen sitten folio päälle ja heitä jääkaappiin. Jää odottamaan huomista, koska joku voi silloin täyttää vuosia ja olet valmistanut kakun häntä varten. Tai ainakin itse olen valmistanut tämän kakun Eiralle, joten minun tapauksessani tämä viimeisin vaihe pitää paikkansa. Saa tätä valmistaa varmaan ilman synttäreitäkin..

Ja lopuksi muuten suhteellisen huolellinen siivous, koska suklaata ja keksiä on tyyliin kaikkialla.


Näin, tämmönen luukku tänään ja luultavasti huomenna lisään tänne kuvan vielä valmiista tuotteesta, ja kerron, että oliko se edes hyvää.. Huomenna voi käydä myös niin, että pitää taas aika aikasin kirjotella (ja luultavasti kysymyksiä ja vastauksia), koska huomenna on firman pikkujoulut.

Hmm, toivottavasti en unohtanut mitään? Oli toi suhteellisen tarkka ohje.. Joo. Loppuun haluan sanoa sen, että kyllä, jos mä muutan paria raaka-ainetta niin saan omia reseptin omiin nimiini!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)