1. joulukuuta 2019

Luukku 1 – Alustus


Se olis kuulkaas ihmiset semmonen aika vuodesta, että pitää ihan täysillä aktivoitua tän blogin kanssa. Tarkotushan olisi siis saada taas aikaiseksi 24 päivän blogiputki, eli mun oma panokseni joulukalenterimarkkinoille.

Ja nyt on itseasiassa semmonenkin aika, että saa ihan luvan kanssa laittaa joululaulut soimaan! On ollut ihan mahdotonta välttää niitä tähän asti, mutta aika vähälle ne on jäänyt, onneks. Ei oo päässyt joulumieli rapisemaan pois. Joulumielestä tulikin mieleen se, että nyt kun katsoo ulos, niin saa kyllä oikein jouluisen mielen. Siellä on lunta ja kivan kirkasta – semmosta kun sen pitäisi joulukuussa ollakin!

Ja vaikka mä nyt hirveesti yritän nostaa omia fiiliksiä, niin ei.. En mä ole vieläkään täysin pois sieltä mun montusta. Mä en oo varmaan ikinä nukkunut niin huonosti kun mitä nukuin koko marraskuun.. Ja kun uni on ollut tosi epävakaata, niin on ollut vaikeeta pitää mieltäkään kovin vakaana.

Oon herännyt joka yö vähintään yhen kerran turhaan, alkuun se oli sitä, että sen jälkeen ei kyllä enää edes nukuttu.. Sit se vaihtu siihen, että saatoin vielä saada unta sen jälkeen, mutta heräsin silti tosi aikasin. Ja tän unen vähyyden takia monet päivät on menny jonkinlaisessa usvassa, tehden kaikkea turhaa, jotta päivä vaan menisi ohi nopeasti ja pääsisi taas nukkumaan.

Jossain vaiheessa mua suunnattomasti alkoi suututtamaan se, että edes pitää mennä nukkumaan.. Ihan vaan siksi, että tiesin herääväni jossain vaiheessa turhaan ja sen jälkeen on turha edes haaveilla hyvin nukutusta yöstä.

Ja niin.. Ei se ole vieläkään ohi, mutta ehkä jo parempaan suuntaan menossa? Josko toi ulkona oleva kirkkaus toisi jonkinlaista lisävirtaa päivään ja sitä kautta sitten oikein makoisat yöunet.. Saahan sitä toivoa.


Ja sitten tämä joulukalenteri/blogiputki.. Mulla ei ole tän varalta mietitty mitään. Mä en oo saanu pidettyä mun ajatuksia kasassa niin hyvin, että olisin kerennyt pahemmin miettimään. Luultavasti mennään aika samalla kaavalla kun viime vuonna, eli katsotaan ihan päivän mukaan.

Mua kyl kiinnostais semmonen, että olis jotain suunniteltua seuraavalle päivälle, mutta sitä ei nyt toistaiseksi ole.. Te voitte siinä kyllä auttaa; kaikenlaisia vinkkejä tän blogiputken toteuttamiseen otetaan vastaan.

Mä oon aikasempina vuosina tehnyt muun muassa: makutestejä, ruoanlaittojuttuja, vastaillut moniin satoihin kysymyksiin ja kirjottanut joskus ihan vaan fiilispohjalta. Kaikkea uuttakin saa tietenkin ehdotella, koska olen aika avoimin mielin tän putken kanssa ja kaikkea uutta on tietenkin kiva kokeilla.

Jos haluutte vaikka jotain ruokajuttuja, niin mulle saa laittaa reseptejä, jotka mä siis käyn läpi ja yritän jotenkin fiksata sitä reseptiä ja tehdä ns. oman version. Tai oikeestaan ei ole pakko olla ees reseptiä, keksikää vaikka päästänne joku ihan uus ruoan nimi, ni mä keksin siihen sit vaikka reseptin.. No tää tais olla aika liikaa luvattu, mutta voihan sitä kokeilla aina.

Tarkotus siis lähinnä sanoa, että kaikkea uutta haluan kokeilla! Mutta myös vanhat edellisvuosilta tutut jutut tullaan varmasti ottamaan käyttöön päivinä, jolloin ei muuta keksitä.


Ja täähän on tosiaan ensimmäinen luukku ja tää ei sisällä oikein mitään fiksua, mutta näin mä olen tän kai aina alottanut. Alustus on hyvä olla ja siihen on aina hyvä tuhlata yksi luukku. Nyt ei ole enää kun 23 luukkua jäljellä! Ei muuta kun sisältöä ideoimaan ja toivottavasti saisin nää unijutut kuntoon, koska tää alkaa olemaan jo tosi raskasta. Siis tosi, tosi raskasta.

Mutta niin.. Pakolliset joulukalenterin kommenttien kinuamiset, koska vain siten me saadaan tästä kiva; eli, laittakaahan sitä kommenttia tulemaan, joko täällä tai Facebookissa. Katellaan sitten, että mihin suuntaan tää lähtee kehittymään. Ja joo, siis ei ne kommentit ole pakollisia, aina mä jotain itsekin keksin, mutta tietenkin ois kiva kun olisi jonkinlaista osallistumista myös lukijoilta. Se olis kivaa mulle ja vois olla jotain varmuutta tuleviin luukkuihin.


Vaikka mä tätä jo vähän niinkuin lopettelinkin, niin pakko vielä mainita tästä kansikuvasta. Nää on ollu mulla nyt noin kuukauden valmiina ja mä tulen näitä nyt käyttämään, vaikka en hirveen tyytyväinen niihin ole – aika tylsiä kun ovat. Tää on vaan ehkä fiksuin tapa tehdä tää. Mä oon lukenut nyt paljon edellisvuosien joulukalentereita, ja todennut, että ne kuvat ei aina kerro sitä, että mikä päivä on kyseessä.. Ja jotenkin koen sen tarpeelliseksi, joten nyt näkyy. Voitaisiin siis sanoa, että nää tän vuoden kansikuvat on monen vuoden kehittelyn työtä, vaikka tosiaan tylsiä ovatkin.

Kiitos. Ihmetellään lisää huomenna (toivottavasti ootte siihen mennessä kommentoinu ainaki sata kommentia).

Terveisin,
Tekko

2 kommenttia:

  1. Selkeä ja tyylikäs kansikuva ☃️��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkeys oli se mihin tähtäsin, onneksi se on siis onnistunut! :) Olisin vaan halunnut lisätä siihen kaikkea ja tehdä siitä enemmän semmosen perinteisen joulukalenterin (ns. avatut luukut yms.). Nyt mennään pelkistetyllä ja hyvä, että se kelpaa!

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)