22. kesäkuuta 2022

JBL Xtremelle uusi elämä?

Eilen mainitsin mökille lähdöstä, mutta olin hitusen epävarma aikataulusta. Mutta totuus on se, että lähtö huomenna torstaina ja paluu lauantaina. Reissu poikkeaa hyvin paljon totutusta, koska meitä lähtee reissuun minä, Eira, Max ja Roni. Yleensä on ollut enemmän porukkaa ja juhannusreissut on aina ollut semmonen aikuisten juttu; On ryypätty ja rellestetty. 

En tiedä kuinka soveliasta on nykymaailmassa sanoa, että aion silti ottaa muutaman alkoholin. Toki nyt jää pois ryyppääminen ja rellestäminen, mutta kai sitä silti voi ottaa sen muutaman? Meillä on kuitenkin yksi, joka pysyy koko reissun täydellisen selvänä. Ja todennäköisesti itsekin pysyn suhteellisen selvänä, koska siis.. No, meno ei hyvin suurella todennäköisyydellä ole semmonen, että tekisi mieli olla erityisen kännissä.

Mutta mä olen miettinyt sitten sellaista vaihtoehtoa, että jos jostain onnistun kyydin hommaamaan lauantaina, niin voisin mennä jatkamaan juhannusta Sälinkäälle – jos minut sinne huolitaan. Toki tämä on vielä aivan keskeneräinen ajatus, enkä ole tätä lähtenyt mitenkään vielä eteenpäin viemään. No, Eiralle sanoin, että musta olisi kiva mennä sitten vielä viettämään porukoiden kanssa "toinen" juhannus, mutta Eira ei suoraansanoen silminnähden ilahtunut asiasta. Pääosin sitä varmaan ärsytti se, että se joutuisi olemaan kuskina vielä senkin jälkeen kun on juuri ajanut Mynämäestä takaisin Hyvinkäälle. No, katsotaan mihin tämä tilanne tästä liikahtaa.


Tälle päivälle mä odotan yhtä pakettia saapuvaksi. Se ei sisällä mitään sen ihmeellisempää kuin JBL Xtreme bluetooth-kauittimen akun. Sen vaihtaminen onkin sitten varmasti mielenkiintoinen projekti. En oo koskaan vaihtanut mitään akkua mihinkään, joten mun täytyy mennä täysin YouTube-tutoriaalin avulla alusta loppuun. Se näytti helpolta, joten mulla on lippu korkealla.

Mä siis ostin ton kajarin iskältä, koska sain halvalla. Se oli ihan toimiva kapistus, en mä olisi rikkinäistä ostanutkaan. Pari kertaa se oli mun mukana reissuissa ja sen jälkeen siihen tuli joku vika. Se lataa kyllä kun se on kiinni latauspiuhassa, mutta kun sen ottaa irti, akku loppuu noin 5-15 minuutissa. Siis vaikka sen olisi ladannut täyteen. Jopa minä osaan siitä päätellä, että vian täytyy olla akussa.

Akku ei ollut kallis – mun mielestä – 33 euroa posteineen. Tilisiirtojen mukaan maksoin iskälle kaiuttimesta 65 euroa, joten kokonaishinnaksi tulee nopealla matematiikalla 98 euroa (ja koska olen minä, niin laskin sen vielä laskimella..). Halvin hinta uudelle JBL Xtremelle olisi 169 euroa, joten toistaiseksi olen vielä hitusen "voitolla". Vielä kestää vaihtaa vaikka toinenkin akku, mutta sitten alkaa kaiutin olemaan tiensä päässä. Liian lähelle alkuperäistä hintaa en halua, koska sitten voisi suututtaa, että ei ostanut kaikella sillä rahalla vaan uutta kaiutinta.

Ja vaikka se vika olisikin jossain muualla, eikä akun vaihto tuottaisikaan toivottua tulosta, niin en mä silti ole kovin huolissani. Masiina toimii täydellisesti ollessaan latauspiuhassa kiinni, ja se on toistaiseksi riittänyt. Toki sitä ei voi mukanaan puistoihin tms. kantaa, mutta kotikajarinahan toi on oikein moitteeton. Vielä kun joku joskus laittaisi meille sähköpisteitä terassille, niin sitten sitä voisi käyttää helposti ulkonakin.


Hmm.. Eipä mulla tässä oikein muuta ole. Päivän kuvaahan tämä huutelisi, mutta ei mulla vielä semmoista ole. Mun oli tarkoitus tänään ottaa kuva siitä uudesta akusta ja kaiuttimesta vierekkäin ja kirjoittaa siihen jotain muka-nokkelaa, mutta mulla ei ole sitä uutta akkua vielä.

Teenkin siis niin, että odottelen sitä akkua tässä välissä muutaman tunnin, jotta pääsen kuvan mahdollisesti toteuttamaan. Se luvattiin tälle päivälle, joten tälle päivälle mä sitä odotan. Menen syömään ja odottelemaan.


No, akku tuli! Päivän kuvakin on julkaistu.


Ja hyvät ihmiset, akkukin on jo vaihdettu kun tätä kirjoitan. Sanoisin, että meni paremmin kun odotin sen menevän. Vain kaksi osaa halkesi.. Ne tosin oli vaan semmosia muovinipukoita, jotka auttaa tota päälimmäistä kuorta pysymään paikallaan. Siihen tuli niin paljon muita ruuveja vielä sen jälkeen, että mä en usko ton häiritsevän käyttökokemusta. Pari varaosaa jää aina kun jotain tekee.

Masiina lähti päälle ja toistaa ääntäkin. Siihen asti kaikki on siis vielä hyvin. Nyt on latauspistoke kiinni ja odotan sen latautumista täyteen, jotta uusi akku pääsee oikeaan testiin. Toistaiseksi siis ihan hyvillä mielin, koska mitään tärkeetä ei mennyt rikki.

Ja nyt mulla ei muuta. Huomiseen, jos mitenkään vaan huomenna vielä kerkeän.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)